Ugrás a fő tartalomra

Téli kedvencek 2021.

Mielőtt újra fényképeket törlök, és véglegesítem a tyúkól-bejegyzést, átmentem ide azokat a fotókat, amelyek kifejezetten jó érzéssel töltenek el, a hozzájuk tartozó történetekkel együtt.

Voltunk adventikoszorú-készítő foglalkozáson. Ugyan megállíthatatlanul ömlött az eső, és odafelé erős kétségeink voltak afelől, hogy egyáltalán lesz-e ez a program, végül egy idő után csak mi voltunk, és nagyon hangulatos volt az egész, a hely pedig az egyik kedvencem.Nagyon gyakran gyalog járok Budapesten, és van egy régi épület, amelyik előtt hetente egyszer elmegyek, kint már sötét, bent ráadásul mindig gyerekek zenélnek a lámpafénynél, tökéletes pillanat.

Bementem a Culinarisba is, ami mára olyan lett, mint pár éve a CBA volt (ti. elvből nem vásárolunk ott -- nem mintha régen naponta tettük volna ezt), kicsit átmelegedtem, hagytam, hogy átjárjon a helyhez tökéletesen passzoló zene és a luxus érzete, majd száz méterrel arrébb bevásároltam a Pennyben egy doboz culinarisos tea árából :D, szerintem nem is rosszul. Az a helyzet, hogy én tényleg nem vagyok sznob, és jól szórakozom azon, amikor valakit a saját sznobériája az orránál fogva vezet. (Azért kellene néhány delikáteszcucc az előbbi boltból is, egyébként főleg a csomagolás-design miatt, de máshonnan is beszerezhetőek.)

Kaptam ajándékba régi szerszámokat. Szó se róla, a legtöbbször az is működik, amikor megkérem J.-t, hogy ugyan, másnap hozzon már egy fogót, mert azzal gördülékenyebben fog menni a munka, így mégis jobb lesz. 

A képkeretező boltból származik a halacskás kép, amelynek az összes színe megjelenik a Vitorlás szoba tányérjain és textiljein. Nincsenek véletlenek.Összeállítottam cipősdobozokat, és még fogok is készíteni párat (pedig a kezdeti lelkesedés után évekig kihagytam ezt az akciót).

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Függöny, festeni akarás, kárpit és kert

Nálatok is vannak mindenféle, "majd egyszer jó lesz" céllal vásárolt textilek? A múltkor rendet raktam a városi nagy szekrényben, és találtam több függöny(anyago)t. Néhányat elajándékoztam, ezt a gézszerű anyagból készült, eléggé harsány virágosat pedig az előszobában fogjuk használni, ott a cementlappal szerintem jó merészen mutat majd. (Most a Vitorlásban tudtam lefényképezni, mert az előszobában éppen dolgozunk.) A Gerendás szobában három ablak van, oda még korábban találtam natúr-zöld népi jellegű, nem nehéz szőttes anyagot, majd megmutatom őket, ha készen lesznek. Vettem háromféle krétafestéket a Lidlben, mert a nyári konyhában jó pár dolgot át szeretnék kenni velük. Ha maradna festék -- és maradjon --, akkor a retro bútorok furnérozott részeit is felfrissítem a házban.  Ami ennél meredekebb, hogy megvan a padlófesték is a nyári konyhába, mert kétlem, hogy greslaphoz meg tudnám találni a megfelelő csiszolókorongot. Ugyanezt a cikkcakkmintát kéne reprodukálni, de ehhez na

Festék, próba, 🍒

Reggelenként nagyon észnél kell lenni, hogy haladjon az ember a dolgával, mert aztán beüt a délelőtt tíz óra, és akkortól nem lehet semmit csinálni a hőség miatt. Esetleg bent, de ott se nagyon. Mondjuk, mindig is reggeli típus voltam, de néha úgy elméláznék a cikóriakávé fölött egy fél órát, ha lehetne. Vicces és jó dolgok az elmúlt napokból: Van narancsszínű liliom-mezőnk a terasz előtt, de ők is megérzik a szárazságot, locsolni kell őket.  Még a városban sikerült készíteni a balkonon egy üveg tökéletes kovászos uborkát. (A "kezdők szerencséje"-szabály szerint.)  A második adag, amelyik a háznál készült, ideális körülmények között, persze, már nem lett annyira lenyűgöző, de azért el fog fogyni. E.-vel véletlenül felgyalogoltunk a Várba. Tényleg csak a Rumini-közeli másik célpontunkhoz indultunk, és egyszer csak (f)eltévedtünk a Halászbástyára. A legcsodálatosabb nem is a panoráma volt, hanem -- az egész spontaneitása mellett -- a Pest hőmérsékletéhez képest mínusz 15 fok és

Aktív, szódával

Berobbant a nyárnak az a formája, amikor olyan erősen tűz a nap, hogy nem látom, mit fényképezek. ...és UV-felsőben szedjük a levendulát Szeretem azt az érzést, amikor az ide-oda utazások miatt a délutáni alvásból felébredve egy pillanatra nem tudom, melyik házban vagyok.  A rózsák egy nap alatt nyílnak ki és fonnyadnak el. Pár naponta úszunk és nem vagyunk nagy lángosozó csapat; ez arra is jó, hogy ha egyszer egy szezonban mégis eszünk strandkaját, az igazi különlegesség a gyerekeknek. Talán júliusban lesz egy ilyen alkalom, otthonra pedig vettem lángoshoz való lisztet. A luxus, amit most megengedtünk magunknak, a termelői gyümölcs. Kb. minden alkalommal, amikor elmegyek a sárgabarackokkal teli tál mellett, elsírom magam a gyönyörűségtől. Rengeteg kubikosmunka van az ex-tyúkól miatt, elég kemény a kánikulában, majd beszámolok a haladásról. A Vitorlás szobában a sámli egyelőre ilyen lett, majd még megkoptatom kicsit. A traktoros függő és a lomis fogas is nagy kedvenc. Összeraktam a gye