Kényszerből vagy kedvből, mindenképpen igaz: idén is sokmillióan helyezik a hangsúlyt az ünnep bensőségességére az ünnep anyagiassága helyett. Nagyszerű ötlet például az s.k. ajándék - szeretek ilyet kapni, és idén újra készítek is. Tudom, hogy közületek is sokan sütnek aprósütit/gyártanak bonbont karácsony táján ajándékba - ha van tuti recepted, ötleted, bevált csomagolási praktikád, kérlek, oszd meg velünk itt, a bejegyzés alatt vagy a Facebookon!
A rusztikus alapanyagok mellett a csomagolás is sokat lendíthet az ajándék vidékies jellegén. Íme, néhány ötlet kissé Éva magazin stílusban, bocs:
- keressetek hazai gasztrobloggerek édes és sós karácsonyi süteményei között könnyen - akár gyerkőcökkel - elkészíthető és egyszerűen csomagolható/szállítható kedvenceket;
- próbáljátok ki őket :-);
- ha "nagyon rendben" vannak, egy nyugis délutánon gyártsatok belőlük nagyobb mennyiséget;
- a csomagoláshoz és díszítéshez használjatok:
- rafiát
- zsírpapírt + bádogdobozt
- befőttesüveget
- kockás/csíkos vászonszalvétát
- barna csomagolópapírt
- fenyőágat, karácsonyfadíszt
- sütőformát, ami önmagában is ajándék, pl. őzgerincforma, piteforma, muffinforma stb.
Off: az év végéig még van egy pár ajándékunk... A jövő héten a Szépségek Kicsiny Boltjával játszunk natúrkozmetikumokért, és a Deco Majorelle-nyeremények, illetve a Bútortuning-vásárlási utalvány is gazdára várnak! Húzzunk bele; oszd meg te is az oldalt, hadd sorsoljunk minél többször. :-)
(forrás)
Egyik jobb mint a másik :) Nálam a linzer és a kókuszgolyó az abszolút karácsonyi sütik!A linzer Édesanyám kedvence így karácsonyra az ajándék mellé igyekszem mindig meglepni vele,és elmondhatom sikert is aratok :)
VálaszTörléstetszenek:) én is gasztroajándékokkkal készülök. Most konkretizálom épp a dolgokat: nehogy lemaradjak arról, aminek idő kell összeérni.
VálaszTörlésKaptam egy pici dobozt, az alapján készítem a többit kartonból. Illetve megtartottam korábbi bonbonos dobozokat, valamint vettem csatos üvegeket. Ezekbe kerülnek a jobbnál jobb finomságokat.
A vaníliakivonat pedig már "érik" pici vázában/korábbi pálinkás üvegben: megcsináltam korábban, mert idő kell neki, de így is neccesen lesz kész Kariig.
Jó ötlet a kekszszalámi(nem kell sütni)..és a grillázsdió(karamellizálni a cukrot,beledobálni a diót,darabosan,majd ha kihült darabolni..)meg a kókuszosgolyók..most létezik egy könyv ABRAK A BABRA..(Hegyi Barbara)..sajnos nem volt pénz nálam az Auchanban árulják..na neki vannak valami "csodabogyó" receptjei....
VálaszTörlés