Ugrás a fő tartalomra

Medinilla Virágművészet: interjú és JÁTÉK


     Igazi sikertörténet a blog életében: képzeljétek, harmadszor játszunk a Medinilla profi és végtelenül kedves csapatával! Nikiéket most a nyári emlékek és budapesti, Pauler utcai üzletük mellett arról kérdeztem, hogy a vidékies stílus és a virágművészet rajongói minek örülhetnek az őszi időszakban. Az interjú végén játék - ahogy ígértük!



- Miért jó ősszel virágkötőnek lenni?

- Elég csak körbenézni a természetben! Néhány kirándulás, és még pénzt sem kell költeni alapanyagokra. A színek valósággal melegítik az embert, annyira élénkek és gyönyörűek: a barnák, bordók, sárgák minden árnyalata szembe jön, minden formában, amit csak Természetanyánk megformált... A bogyók, termések, színes levelek, dísztökök, gallyak, fakérgek, gombák keverékéből elképesztő alkotásokat készíthetünk, "alkalmi virágkötőként" is, akár az asztalunkra, akár a bejárati ajtónkra, nem kell hozzá más, csak egy kis kézügyesség és fantázia. A country stílus kedvelőinek még inkább segít az ősz, a rusztikus dekorációk elkészítéséhez, otthonunk díszítéséhez. Igen, azt gondolom, hogy talán ősszel a legjobb virágkötőnek lenni.


- Mivel kedveskedtek az őszi időszakban az üzlet vásárlóinak - van-e újdonságotok, új terméketek?

- Az őszi időszakban nem kell sokat gondolkodnunk, hogy mivel kedveskedjünk, mert október 5-én ünnepeltük születésnapunkat (6 évesek lettünk), így ezen a héten az üzlet vásárlóinak 1 -1 szál virággal kedveskedtünk, a vásárlóink kedvenc virágukat választhatták. Újdonságunk: őszi kopogtató koszorúk, őszi asztaldíszek, és bár ez nem kimondottan őszi, de a tulipán is megjelent újra a hollandok jóvoltából.
Új termékek: a Sandra Rich http://www.sandrarich.de/ német üvegáru-készítő cég termékeit kezdtük el forgalmazni. A teljes szortimentből lehet rendelni, a szállítási idő tíz nap, de az általánosabb típusokat készleten is tartjuk.



- Melyek voltak az esküvői szezon emlékezetes munkái, helyszínei számotokra?

- A legemlékezetesebbek a legnagyobb kihívásokkal járó esküvőink. Idén is jutott belőle néhány. Az egyiken az Óbudai Selyemgombolyítóból kellett ünnepélyes helyszínt varázsolni, ami azért nem volt egyszerű, de azt hiszem, sikerült. A másik esküvő az évszázad legmelegebb napján volt, a Fortuna hajón, ami szintén nem volt zökkenőmentes, de ez egy hosszabb fejezet...


- Nektek mi az abszolút kedvenc virágotok?

- Mi is lenne más, mint a Medinilla!:-) 

- Az I. kerületben évek óta népszerű boltotok megjelenésében a country stílus elemeit vonultatja fel. Készítetek-e vidékies csokrokat, koszorúkat, és ha igen, milyeneket?

- Természetesen, hiszen pontosan az a jellemző ránk, hogy főként természetes stílusban készítjük csokrainkat, dekorációinkat. Akár fűszernövényekből is - a Nők Lapja tavaly éppen egy ilyen alkotásunkat választotta a hónap csokrának! Nyáron levendulából, kalászosokból, napraforgókból, fűszernövényekből, (rozmaring, bazsalikom, fokhagyma); ősszel bogyók (csipke-, galagonya, hóbogyó, kökény, gesztenye, tűztövis, szömörce, díszalma, dísztök, tölgylevél, fagomba, lampion (Physalis alkekengi L), hortenzia, rókafark (Amaranthus caudatus), chilipaprika) felhasználásával. Valamint segítségként dél-amerikai terméseket is felhasználunk, melyek nálunk nem beszerezhetőek, de nagyon látványosak.

kis kedvencem
JÁTÉK:
a Medinilla jóvoltából egy szerencsés Country Komfort-olvasó választhat:

egy vidékies-tökéletes őszi asztaldíszt

vagy
egy ötezer forintos vásárlási utalványt nyer!


Ha szeretnél részt venni a sorsoláson, a következőket tedd:

1) Legyél a Medinilla és a Country Komfort követője a Facebookon (itt és itt), és

2) Legyél a Country Komfort blog rendszeres olvasója (itt, a blogon teheted meg: jobb oldal, kék színű gomb: "Feliratkozás a webhelyre"), és

3) A Country Komfort Facebook-oldalán, a Medinilla-JÁTÉK! nevű mappában válaszd ki a kedvenc fotód, és jelöld be magad rajta. (Egy fotón, egyszer. :-)

4) Oszd meg ezt a bejegyzést a barátaiddal. A lájkolást is nagyon szeretjük. ;-)


A játék 2011. október 19-én éjfélig tart!




Megjegyzések

  1. Hát, ebből sajnos kimaradok :( Munkahelyemen letiltva a facebook, otthon meg szar a gép :( Nagyon sajnálom:( Mobilon meg nem tudok megosztani. De azért próbálkozom majd.

    VálaszTörlés
  2. krealady: gondolkodom valamilyen megoldáson, bele fogom írni a cikkbe, ha rájövök, hogy mit tegyünk!

    VálaszTörlés
  3. :) köszi az újabb játékot!
    megosztva, jelölve, lájkolva :)

    VálaszTörlés
  4. Küldetés teljesítve! (lájkolva, jelölve, megosztva)
    Köszönöm a lehetőséget! :)
    Szép napot!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon kedves vagy! Én is gondolkodom azért :)

    VálaszTörlés
  6. Lájkok, tag, megosztás, rendszeres olvasás, remélem semmit nem hagytam ki :)
    Köszi a játékot!

    VálaszTörlés
  7. Azok a bogyós koszorúk mesések :) Amúgy ment a lájk, a megosztás és az olvasás. Nyerni szeretnék :))

    VálaszTörlés
  8. Mindig is egy ilyen kis boltra vágytam a szívem legmélyén,köszönöm a riportot és a játékot! Csodás minden!!!További sok sikert kívánok Nikiéknek!!!:)))

    VálaszTörlés
  9. Nekem minden nagyon tetszik, big like!

    VálaszTörlés
  10. Csodaszépeket alkottok, gratulálok. Persze, hogy játszom. :)

    VálaszTörlés
  11. Végre sikerült belépnem!!
    Követlek benneteket,osztottam,like-oltam,jelöltem.Csodaszép dolgok vannak!!
    Játszom!! :)

    VálaszTörlés
  12. Csatlakozom az előttem szólókhoz....

    VálaszTörlés
  13. Kedves Krealady és Bárki, aki nem Facebook-felhasználó, de játszani szeretne: ha ajánlod a játékot a blogodon, akkor érvényes a nevezésed. Jó lesz így? Linket kérek szépen ide. Kösz: CK

    VálaszTörlés
  14. Még valami: a fentieket a követés/rendszeres olvasókhoz való csatlakozás mellett kérem.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Regénybe illő - vidéki házriport

Learning to let go ... (zene bekapcs.) Nagyon régóta várok arra, hogy bemutathassam ezt a házat. Gyerekkoromban egyszer jártam benne (akkoriban lakatlan volt), és máig emlékszem a színes üveggel kirakott padlásablakra. Már akkor, öt-hatévesen arról álmodoztam, hogy hasonló otthonom lesz egyszer. A ház másé lett, a lehető legértőbb kezekbe került, én felnőttem, az álmaim egy részét feladtam, és visszatértem. A visszatérés azért nem ment egykönnyen. A tulajdonosok ugyanis először vonakodtak - nem beengedni , kiváló vendéglátók és nagyszerű emberek, hanem: megjelenni . A házat megjeleníteni. A magazinoknak eddig sikerrel ellenálltak, Kos-természetemmel mégis rávettem őket, hogy a publikum elé tárják az otthonukat. Egy blogon. A látogatás után több hónapig a gépemben pihentek a fotók - féltve őriztem őket, és próbáltam más fórumra ajánlani a képriportot. A körülmények nem engedték, hogy máshol jelenjen meg. Nagyon boldog vagyok, hogy végül a saját blogomon lett a helye. Fr

Teázós

Totálisan összefüggéstelen lesz, amit ma írok; vegyük úgy, hogy az esőt nézve virtuálisan együtt iszunk valamilyen finom teát ( te-ázás, hahaha ), és van nálam tíz noteszlap mindenféle témában. Tegnap elkezdett poszt. 1. Aki szokott a Rossmann-tól rendelni, és szereti a szakácskönyveket, annak szerintem érdemes most élnie azzal az akcióval, amelyikben bio élelmiszerek mellé Stahl Judit-szakácskönyvet adnak ajándékba. Nem tudom, miért van így, mert a stílusa néhol elképesztően modoros, mégis ő tudja azt, amitől kb. önálló olvasmány lesz a receptgyűjtemény, de mint receptgyűjtemény önmagában is vérprofi. Továbbajándékozni szintén jó. 2. Azt hiszem, el kell fogadnom, hogy az érvényesülés és kapcsolatépítés címén végzett tevékenységek 9/10-e nekem nem megy -- és nem is tartom őket ízlésesnek (biztosan azért, mert kompenzálok). Magamat pedig gyakran tartom bénának, amiért nem építek és nem érvényesülök. Ami még rettenetesen irritál, az a  "ki kinek a kije"  nevű társadalmi társ

Lomtalanítás 2020

Megint visszafelé haladok az időben: ez a szuper gyűjtésünk még akkor történt, amikor nem világméretű járványról volt szó. Az egyik utolsó gondtalan esténk volt, mondhatni. A kerületünkben minden évben figyelem az évente egyszer legálisan utcára hordott tárgyakat (bútormániásként nem bírok nem odanézni), de egyrészt nekem is volt egy minimalista fordulatom, és óvatosabb lettem az esztelen halmozással kapcsolatban, másrészt emlékeim szerint az elmúlt pár évben az egyre erősödő tendencia az volt, hogy napokkal előbb megjelentek a lomisok, krétával felrajzolták a felségterületüket, a lomtalanítás napján pedig kiváló érzékkel, hangos perpatvarok közepette lefoglalták a legmenőbb cuccokat, majd azokat tőlük lehetett megvásárolni .    A gyerekeknek gyártottam is elméleteket arról, hogy végtére is társadalmilag - vagy mit tudom én, milyen szempontból - jól van ez így, hadd éljenek meg belőle, ez nekik így is egy _megalázó, durva_, sokat utazós, hosszú, munkás nap, a mi lakásunk p