Ugrás a fő tartalomra

Mosókonyha ikszedszer :)


Péntek van, dőljünk hátra egy percre! Itt, a blogon már-már hagyomány, hogy helyes és praktikus háztartási helyiségeket nézegetünk a hét utolsó munkanapján, mert a tisztaság, az üdeség, a rend jólesik a szemnek.

Dolgos hét volt: munka, cikkírás, játékszervezés, háztartás, programok, és mivel hétvégén is lesz tennivaló minden fronton, legalább szombaton délelőtt ki akarok menni a természetbe! Ezért szép, őszi időt várok. Igen, hallottam éjszaka az eső dobolását, de akkor is: reménykedem.

És Te? Hogy vagy és mit fogsz csinálni? Igazából kérdezem.

Valószínűleg mindannyiunk hétvégéjében közös elem, hogy mosni fogunk...


A mai adag mosókonyha-kép első csoportja a natúr színvilágot képviseli. A második pedig nagyon nem.

I. Természetes vonulat, visszafogott színek:
II. "Ha már itt töltöm a fél életemet, legalább vidám legyen":


Melyik tetszik jobban?
(Ha szeretnéd megnézni a korábbi gyűjteményeket, klikkelj a cikk alatt a "mosókonyha" címszóra, és bejön az arzenál....)Megjegyzések

  1. 2,7,13...bármikor küldheted őket!!! Azok a kovácsoltvas tartók elképesztőek...tudom, vkinek túl-túl, de Nekem nagyon bejön! És igen...ezt eltaláltad:mosni is fogok a hétvégén! :)Jó kirándulást!

    VálaszTörlés
  2. Itt egy kis kedvesség neked:)
    http://enchanting.bplaced.net/?p=1016

    Nem tudtam, hová írhatnám, úgyhogy ne haragudj, hogy itt tettem!:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…