Ugrás a fő tartalomra

Tízből mennyi? - II. rész

Új sorozatunkban felszínre engedheted kritikusi éned! A kérdés továbbra is az, hogy a maximális tíz pontból mennyit adnál a képen látható enteriőrre - és miért. Ma erre az eredetileg konyhaasztalként funkcionáló darabra esett a választásom, főként az őszies színek és dekoráció miatt. Kíváncsian várom, hogy mit szóltok!


(fotóforrás)Megjegyzések

 1. Na, ez most jobban bejött, mint az előző:) Nagyon tetszik. Nagyon szeretem, hogy nem patent, patyolat. Hanem nagyon természetes, igazi, élhető környezetet sugall. Az én szememet mondjuk biztos zavarná a ferde kép, de nem baj:) A pöttyös köcsög, a festett székek, minden ok. Ez legalább 9 nálam.

  VálaszTörlés
 2. Az asztal nagyon jó. Nekem kicsit sok a kép a falon, nem elég szellős. A széklábak színe remek az asztal alatt a csíkos tapétával. 7 pont
  Szilvi

  VálaszTörlés
 3. Nálam csak 6. Az asztal, köcsög zöld üvegek tuti. A széket még tolerálnám, bár nem választanám, a képek viszont kifejezetten zavaróak. Sok, és nincs benne semmi egyediség. Egy préselt levél több lenne, mint egy rakat tucatjával gyártott nyomat. Persze ha ez a nagyi növényhatározójából van az más, de még akkor is sok egy kicsit.

  VálaszTörlés
 4. Az asztal és a szék tuti. Még az asztalon elhelyezett holmikkal sincs baj, de a képek Nekem sem jönnek be. Szerintem az ősz sokkal gazdagabb annál színekben és formákban, mint amit ez a kompozíció mutat....lehetne a sok kép sokkal izgalmasabb is. A kék csíkos tapéta pedig vhogy egyáltalán nem jön be.6 pont

  VálaszTörlés
 5. A képkeretek nélkül én 7 pontot adok:)

  VálaszTörlés
 6. 8 pont. Ezek a gyümölcsos képek annyira nem tetszenek.

  VálaszTörlés
 7. Nálam 10-ből 9. Pont ilyen hangulatban vagyok :) otthonos, vidékies :)

  VálaszTörlés
 8. 7. A rusztikus asztalhoz és székhez én is másféle, nagyon egyszerű képkereteket választottam volna, de amúgy az illusztrációk tetszenek. A tapétát én sem értem. Valahogy az egész hangulat jó egyébként, csak kis híján átbillen túl-rusztikusba, amit ma már nem jól viselek - ezért nem adtam több pontot.

  VálaszTörlés
 9. Külön-külön a darabokra tíz pontot adnék, így együtt csak 7-et.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…