Ugrás a fő tartalomra

ApaCukababa: interjú és JÁTÉK


Közeleg a karácsony - és bár az üzletek nyomulásába és bóvlidömpingjébe nem szeretek bekapcsolódni, jó érzés már novemberben tudni, hogy a szeretteimnek milyen ajándékot fogok adni. Idén sem drága dolgot; ami személyes, egyedi és vicces, azon úgyis jobban érezni az odafigyelést és a hosszas töprengést: azt, hogy mennyire fontos az illető. Az alábbiakban Neuvirth Judittal, az ApaCukababa alkotójával beszélgetek, és játszunk is, akár két nyereményért. Ha Country Komfort-olvasó vagy, és neked kedvez a szerencse, tiéd lesz az a bizonyos ajándék - hogy a fa alatt odaadhasd valakinek, akit nagyon szeretsz!


- Az ApaCukababa frenetikus ötlete az, hogy fénykép alapján készítesz babákat. Emlékszel még az elsőre?

- Persze, hiszen innen indult minden.... Barátnőm esküvőjére nászajándékba valami különlegeset szerettem volna adni és akkor jutott az eszembe, hogy elkészítem őket rongybabaként. A lánybabának varrtam táskát is így a boríték kérdése is rendeződött. :) Most van egy új irányom is, amit most fogok kipróbálni egy kanadai példa alapján, miszerint gyerekrajzok alapján textilfigurát fogok készíteni, annak, aki szeretné.

- Milyen visszajelzéseket szoktatok kapni, amikor a megajándékozott személy viszontlátja magát egy fonalhajú, nyakigláb, szeretetreméltó játékbabában? :o)

- Miközben készítem a babákat, igyekszem a képeket aprólékosan tanulmányozni és felfedezni a jellegzetes vonásokat, de sokszor kapok instrukciókat is, mint például, hogy milyen színeket kedvel leginkább vagy hogy állandóan napszemüveg van a fején stb.. Ezek nekem fontos információk ahhoz, hogy karakterében elcsípjem az illetőt. Mivel általában postán adom fel a babákat, ezért szemtől-szembe "hűha"élményem nagyon kevés van, írásos több. Aki saját magát kapja meglepetésként, általában nagyon örül, viccesnek és ötletesnek, élethűnek találja.

nagyon ApaCuka :-)
- Nagy dobásotok, a vintagebazaar.hu a napokban nyílt meg. Mesélj arról, hogyan született az ötlet, és milyen tárgyakat találunk az online bazárban!

- Férjemmel, Födő Gáborral találtuk ki, hogy készítünk egy honlapot a másik kedvtelésünknek is. Nagyon szeretünk régi tárgyakban újragondolkodni vagy csak egyszerűen visszaadni régi fényüket. Ehhez csapódnak azok a tárgyak is, amiket elég csak lemosni, és máris üde színfoltjai lehetnek egy enteriőrnek. Kedveljük a shabby, a vintage, a rusztikus és a loft stílust is, talán ez elsőre furán hangzik, de igen: szerintünk jól megférnek egy térben, akár egy bútoron, kiegészítőn belül is, a stílusokat keverve. Miket találtok a Vintage bazaarban? olyan tárgyakat, amiket mi újítottunk fel vagy új funkciót adtunk nekik, és amiket szeretünk: kötött párna, kenderzsákból babzsák, vászonvégből hengerelt díszítésű párna, polcok, zománcozott edények, csatos üveg, szódásüveg, horgolt hokedli stb..


- Vidéki vendéglátással is foglalkoztok, s kiadó házaitok berendezését a rusztikus, kopott stílus is jellemzi. Hogyan találtatok rá a bútorokra, s mik a tapasztalataitok: a vendégek szeretik a miliőt, amit teremtettetek?

- Két szállásunk van, az egyik az Ágnes tanya (Anyukáméké), a másik a Palóc vendégház. Mindkettő százéves vályog parasztház, fagerendás mennyezettel, az Ágnes tanyán búboskemencével. Ezek olyan adottságok, amiket tiszteletben kell tartani a berendezésnél is. Nem tehetek a padlóra laminált parkettát... A berendezést az egyszerűség jellemzi, a mai kor fabútorai klasszul megférnek a kopott hokedlivel vagy vizes paddal és lócával. A textilek fontos kiegészítői a tereknek, főleg a horgolt csipke, lenvászon, horgolt takaró, rongyszőnyegek. A bútorok vagy már a házban voltak, vagy lomtalanításnál bukkantunk rájuk, vagy a faluból kaptuk. Vendégeink visszajelzése alapján a házainknak otthonos hangulata van, mindenki csodálkozik a konyha felszereltségén, illetve sokan úgy nyilatkoznak, hogy köszönik a vendégszeretetünket és figyelmességünket, amihez tudni kell, hogy velünk a vendégek egyáltalán nem találkoznak, mert a házakat teljesen önállóan használják.


- Adódik a kérdés: milyen számodra az ideális otthon, melyik a kedvenc lakberendezési stílusod, és honnan merítesz ihletet?

- Letisztult és egyszerű, de ezt két kisfiúval elég nehéz kivitelezni, most főleg eklektikus. Szívesen olvasom a különböző blogokat, lakáskultúrával foglalkozó oldalakat és újságokat, amiket hónapokkal később és úgy veszek újra elő, mintha akkor látnám először, mert mindig mást veszek észre bennük.


JÁTÉK: 
A CK olvasói között egyedi, a nyertes által kiválasztott fénykép alapján készített ApaCukababát sorsolunk ki!

Ha szeretnél részt venni a sorsoláson, a következőket tedd (nem vészes, de Judit nagylelkűségét becsüljük meg azzal, hogy követjük munkásságát ;-)

1) Legyél az ApaCukababa, a Vintagebazaar.hu és a Country Komfort követője a Facebookon (itt, itt és itt), és
2) legyél a CK blog rendszeres olvasója (jobb oldal, "feliratkozás a webhelyre" kék gomb), és
3) küldj egy e-mailt a countrykomfort@gmail.com címre, amelyben megírod, hogy melyik barátod, családtagod ApaCukababa-mását szeretnéd megnyerni! (Fényképet most még nem kérünk:-), valamint
4) Lájkold és oszd meg ezt a bejegyzést.

Határidő helyett:
Siess! Amint meglesz a Country Komfort 2000. követője, sorsolunk! Sőt, azonnal indul a következő játékunk is.

TITOK! = motiváció az őszi szünetre:-)
Ha szép számban gyarapszik az ApaCukababa és Vintagebazaar.hu tábora a Facebookon, még egy ajándékot sorsolunk ki a követők között - de hogy mit, még nem árulhatom el....

Update: a játék első napja olyan sikeres volt, hogy máris lehet szavazni arra, hogy melyik rongyállatkát sorsoljuk ki második ajándékként, ha az ApaCukababa eléri az 500 követőt. Nézd meg őket itt.

Hajrá!

(A képek a vintagebazaar.hu tulajdonai)
Megjegyzések

  1. Na ismét helyes nyereményért lehet versengeni :) Minden pont teljesítve :) Szeretném a babát :)

    VálaszTörlés
  2. Kész minden, email is elküldve:)

    Gősi Gabriella

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik a játék!!!!

    VálaszTörlés
  4. minden teljesítve..most már:))

    VálaszTörlés
  5. az én kívánságom is elküldve:)

    VálaszTörlés
  6. Köszönjük mindenkinek, igyekeztünk! Az első képen látható Bob Marley-rajongó lánybaba önmagában is csodajó.

    VálaszTörlés
  7. Teljesítve minden, várom a sorsolást.

    VálaszTörlés
  8. Minden kész, izgatottan várom a sorsolást.

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm nektek; a sorsoláshoz 63 új tagot kellene újramegosztással a csapatba hívni!

    VálaszTörlés
  10. Regisztráltam, bejelentkeztem, osztottam, lájkoltam, email-eztem :)
    Sok sikert a csapatnak, nagyon szép az egész oldal!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…