Ugrás a fő tartalomra

Tízből mennyi? - III. rész

      Az ideális gyerekszobáról mindannyian órákig tudnánk mesélni. Továbbmegyek: rengeteget tudnánk vitatkozni ("élénk színek" vs. "pasztell"-hívők)... Persze, (sok) minden attól függ, hogy fiú vagy lány számára rendezzük be, hogy egy, kettő vagy három (stb.) lurkó lakja-e az adott kuckót, sőt: attól is, hogy maguk a gyerekek bele akarnak-e szólni abba, hogy milyen irányt vegyen a dekoráció. Most is annyi a kérdés, hogy szerinted a maximális tíz pontból hányat érdemel ez az enteriőr - és miért. Kellemes hétvégét, a játék még hat napig dübörög!


(forrás: housetohome.co.uk)Megjegyzések

 1. Nekem ez bizony 10-es, biztos vagyok abban hogy a lakója már nem két éves és van neki saját ízlésvilága,nagyon édesek a kék kockás szívecskék és a nagyon íves vaskeretes ágy,ezek rögtön elárulják hogy bizony egy kis hercegnő ennek a szobának a lakója :)

  VálaszTörlés
 2. Én is arra tippelnék, hogy ez lány szoba, asok kék ellenére. Az Én kisfiamnak piros földig érő függönye van és imádja. És egyáltalán nem lányos. Ami Nekem annyira nem jön be, aza modern asztalka és szék. Merthogy alapvetően romantikus, vidékies stílusú lenne a komód és az ágy ill. a textilek miatt. Tudom, hogy mostanában divat a stílusok keverése(nemrég tettem fel egy összeállítást az étkezőre vonatkozóan ebben a témában)...itt mégis úgy érzem, hogy Nekem akkor lenne tökéletes, ha egy helyes kis kopottan fehér vagy akár világoskék éjjeliszekrényke vagy stokedli állna az ágy mellett. Viszont meg kell említenem a római rolót, ami sztem telitalálat! nekem ez a szoba a modern bútorok miatt 8 pont.

  VálaszTörlés
 3. Hát, ez nekem is 10-es! Kislányomnak hasonlót tudnék elképzelni, de ő még nem hagyja. Ő kis 5 évesen még a rózsaszín korszakát éli, és a rumlisat. Ilyen szép csak a heti takarítások alkalmával lenne 1-1 órára. Ma éppen kiviszek tőle két zsák kacatot megint:)

  VálaszTörlés
 4. Hogy folytassam a sormintát: nálam is 8. Gond, hogy nincs éjjeliszekrény, és a földre tett hangfalak egy ilyen klasszul megkomponált szobában bántják a szemet. Ami nagyon bejön: a bunting (http://videkistilus.blogspot.com/2011/08/kis-szines-zaszlofuzer-mas-neven.html), a világosság, az ágy és a vagonnyi barátságos, kockás textil. :)

  VálaszTörlés
 5. Én 9 pontot adnék rá, mert a modern szék és asztal nekem sem illik az összképbe. Amúgy simán el tudnék képzelni egy ilyen gyerekszobát a gyerekimnek. Egy fiam és egy lányom van, akik egy szobában laknak így ez a színvilág és dekoráció teljesen jó lenne nekik, kivéve a hifit meg a földgömböt, mert még kicsik :)
  Megmutattam a lányomnak (4 éves) a képet, és megkérdezte, hogy az ővé lehet e a szoba. :)

  VálaszTörlés
 6. Dóri: neked nagyon helyes lányod van - és jó az ízlése!

  VálaszTörlés
 7. Lehet hogy egy kicsit férfi vagyok? Nekem az szúrt szemet, hogy vezetéke nincs sehol se a hangfalaknak, se a hifinek. A lakberendezés egyik megoldani való kérdése pedig mindig az, hogy hova rejtsük őket. Én itt ezt átverésnek éreztem.

  VálaszTörlés
 8. Otthonteremtő, aztaa! Teljesen igazad van! Amúgy HA össze lennének kötve a hangfalak a hifivel, akkor se lenne jó a hangzás így...

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…