2011. október 13., csütörtök

Medinilla Virágművészet: interjú és JÁTÉK


     Igazi sikertörténet a blog életében: képzeljétek, harmadszor játszunk a Medinilla profi és végtelenül kedves csapatával! Nikiéket most a nyári emlékek és budapesti, Pauler utcai üzletük mellett arról kérdeztem, hogy a vidékies stílus és a virágművészet rajongói minek örülhetnek az őszi időszakban. Az interjú végén játék - ahogy ígértük!- Miért jó ősszel virágkötőnek lenni?

- Elég csak körbenézni a természetben! Néhány kirándulás, és még pénzt sem kell költeni alapanyagokra. A színek valósággal melegítik az embert, annyira élénkek és gyönyörűek: a barnák, bordók, sárgák minden árnyalata szembe jön, minden formában, amit csak Természetanyánk megformált... A bogyók, termések, színes levelek, dísztökök, gallyak, fakérgek, gombák keverékéből elképesztő alkotásokat készíthetünk, "alkalmi virágkötőként" is, akár az asztalunkra, akár a bejárati ajtónkra, nem kell hozzá más, csak egy kis kézügyesség és fantázia. A country stílus kedvelőinek még inkább segít az ősz, a rusztikus dekorációk elkészítéséhez, otthonunk díszítéséhez. Igen, azt gondolom, hogy talán ősszel a legjobb virágkötőnek lenni.


- Mivel kedveskedtek az őszi időszakban az üzlet vásárlóinak - van-e újdonságotok, új terméketek?

- Az őszi időszakban nem kell sokat gondolkodnunk, hogy mivel kedveskedjünk, mert október 5-én ünnepeltük születésnapunkat (6 évesek lettünk), így ezen a héten az üzlet vásárlóinak 1 -1 szál virággal kedveskedtünk, a vásárlóink kedvenc virágukat választhatták. Újdonságunk: őszi kopogtató koszorúk, őszi asztaldíszek, és bár ez nem kimondottan őszi, de a tulipán is megjelent újra a hollandok jóvoltából.
Új termékek: a Sandra Rich http://www.sandrarich.de/ német üvegáru-készítő cég termékeit kezdtük el forgalmazni. A teljes szortimentből lehet rendelni, a szállítási idő tíz nap, de az általánosabb típusokat készleten is tartjuk.- Melyek voltak az esküvői szezon emlékezetes munkái, helyszínei számotokra?

- A legemlékezetesebbek a legnagyobb kihívásokkal járó esküvőink. Idén is jutott belőle néhány. Az egyiken az Óbudai Selyemgombolyítóból kellett ünnepélyes helyszínt varázsolni, ami azért nem volt egyszerű, de azt hiszem, sikerült. A másik esküvő az évszázad legmelegebb napján volt, a Fortuna hajón, ami szintén nem volt zökkenőmentes, de ez egy hosszabb fejezet...


- Nektek mi az abszolút kedvenc virágotok?

- Mi is lenne más, mint a Medinilla!:-) 

- Az I. kerületben évek óta népszerű boltotok megjelenésében a country stílus elemeit vonultatja fel. Készítetek-e vidékies csokrokat, koszorúkat, és ha igen, milyeneket?

- Természetesen, hiszen pontosan az a jellemző ránk, hogy főként természetes stílusban készítjük csokrainkat, dekorációinkat. Akár fűszernövényekből is - a Nők Lapja tavaly éppen egy ilyen alkotásunkat választotta a hónap csokrának! Nyáron levendulából, kalászosokból, napraforgókból, fűszernövényekből, (rozmaring, bazsalikom, fokhagyma); ősszel bogyók (csipke-, galagonya, hóbogyó, kökény, gesztenye, tűztövis, szömörce, díszalma, dísztök, tölgylevél, fagomba, lampion (Physalis alkekengi L), hortenzia, rókafark (Amaranthus caudatus), chilipaprika) felhasználásával. Valamint segítségként dél-amerikai terméseket is felhasználunk, melyek nálunk nem beszerezhetőek, de nagyon látványosak.

kis kedvencem
JÁTÉK:
a Medinilla jóvoltából egy szerencsés Country Komfort-olvasó választhat:

egy vidékies-tökéletes őszi asztaldíszt

vagy
egy ötezer forintos vásárlási utalványt nyer!


Ha szeretnél részt venni a sorsoláson, a következőket tedd:

1) Legyél a Medinilla és a Country Komfort követője a Facebookon (itt és itt), és

2) Legyél a Country Komfort blog rendszeres olvasója (itt, a blogon teheted meg: jobb oldal, kék színű gomb: "Feliratkozás a webhelyre"), és

3) A Country Komfort Facebook-oldalán, a Medinilla-JÁTÉK! nevű mappában válaszd ki a kedvenc fotód, és jelöld be magad rajta. (Egy fotón, egyszer. :-)

4) Oszd meg ezt a bejegyzést a barátaiddal. A lájkolást is nagyon szeretjük. ;-)


A játék 2011. október 19-én éjfélig tart!

18 megjegyzés:

 1. Hát, ebből sajnos kimaradok :( Munkahelyemen letiltva a facebook, otthon meg szar a gép :( Nagyon sajnálom:( Mobilon meg nem tudok megosztani. De azért próbálkozom majd.

  VálaszTörlés
 2. krealady: gondolkodom valamilyen megoldáson, bele fogom írni a cikkbe, ha rájövök, hogy mit tegyünk!

  VálaszTörlés
 3. :) köszi az újabb játékot!
  megosztva, jelölve, lájkolva :)

  VálaszTörlés
 4. Küldetés teljesítve! (lájkolva, jelölve, megosztva)
  Köszönöm a lehetőséget! :)
  Szép napot!

  VálaszTörlés
 5. Nagyon kedves vagy! Én is gondolkodom azért :)

  VálaszTörlés
 6. Lájkok, tag, megosztás, rendszeres olvasás, remélem semmit nem hagytam ki :)
  Köszi a játékot!

  VálaszTörlés
 7. Azok a bogyós koszorúk mesések :) Amúgy ment a lájk, a megosztás és az olvasás. Nyerni szeretnék :))

  VálaszTörlés
 8. Mindig is egy ilyen kis boltra vágytam a szívem legmélyén,köszönöm a riportot és a játékot! Csodás minden!!!További sok sikert kívánok Nikiéknek!!!:)))

  VálaszTörlés
 9. Nekem minden nagyon tetszik, big like!

  VálaszTörlés
 10. Csodaszépeket alkottok, gratulálok. Persze, hogy játszom. :)

  VálaszTörlés
 11. Végre sikerült belépnem!!
  Követlek benneteket,osztottam,like-oltam,jelöltem.Csodaszép dolgok vannak!!
  Játszom!! :)

  VálaszTörlés
 12. Csatlakozom az előttem szólókhoz....

  VálaszTörlés
 13. Kedves Krealady és Bárki, aki nem Facebook-felhasználó, de játszani szeretne: ha ajánlod a játékot a blogodon, akkor érvényes a nevezésed. Jó lesz így? Linket kérek szépen ide. Kösz: CK

  VálaszTörlés
 14. Még valami: a fentieket a követés/rendszeres olvasókhoz való csatlakozás mellett kérem.

  VálaszTörlés