Ugrás a fő tartalomra

Mit jelent számodra a country stílus? - VIII. rész: a Boróka Otthonblog válasza

[Country Komfort:] Időről időre találkozom azzal a véleménnyel, hogy a vidékies stílus vidéki házban, noch dazu: kizárólag falun az igazi, hiszen onnan ered, és igazán, őszintén ott tud megvalósulni. Miközben értem az érvelés alapját, azt kell mondanom, a country a városban is tarol, és ez így van rendjén. Saját szakmámból hozott példával: kicsit olyan ez, mintha az irodalmi szövegeken azt kérnénk számon, hogy van-e valóságalapjuk, illetve, hogy a szerző tényleg, biztosan járt-e ott, ahol a mű játszódik. Költő hazudj, de rajt' ne fogjanak” - mondta Arany János nálam sokkal frappánsabban... Ma egy urbánus countrymán következik: a Boróka Otthonblog írója, Merkl Gabriella válaszol.

Miért aktuális ma a vidékies stílus?
A country stílus mindig aktuális. Pont az a szép benne, hogy jöhetnek trendek a lakberendezésben, de a természetközeli, vidéki stílus nem divat kérdése. Ez egy életérzés, amely sokunkat úgy ér utol, hogy bent élünk a város sűrűjében. Az én véleményem szerint nem elsősorban az a lényeg, hogy vásároljuk tele a lakást/házat egy-egy neves dekorcég country stílusú tárgyaival. Sokkal hitelesebb az egész, ha a berendezés részévé teszünk igazi, régi darabokat, amelyeket esetleg saját magunk is felújíthatunk.
Szerinted milyen ma a vidékies trend?
Kétféle trendet vélek felfedezni, amelyek ügyes mértékletességgel vegyíthetőek is egymással. Az egyik az egyszerű, díszítetlen, csak a funkciónak alárendelt tárgyak és bútorok használatát "írja elő" (mondhatjuk ipari romantikának is), a másik pedig virágmintákkal és bohém sokszínűséggel hinti tele a lakást. (Nézzetek csak meg egy Cath Kidston- vagy Green Gate-tárgyakkal megrakott konyhát.) 


Melyik a kedvenc terméked/üzleted/folyóiratod a témában és miért?
Ezt a kérdést inkább kihagynám, mert részrehajlással lennék vádolható. :)

***
[Szeretnéd elolvasni a körkérdésre adott eddigi válaszokat? Kattints a bejegyzés alatt a blogger szóra!]
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…