2012. április 12., csütörtök

Mit jelent számodra a country stílus? - VIII. rész: a Boróka Otthonblog válasza

[Country Komfort:] Időről időre találkozom azzal a véleménnyel, hogy a vidékies stílus vidéki házban, noch dazu: kizárólag falun az igazi, hiszen onnan ered, és igazán, őszintén ott tud megvalósulni. Miközben értem az érvelés alapját, azt kell mondanom, a country a városban is tarol, és ez így van rendjén. Saját szakmámból hozott példával: kicsit olyan ez, mintha az irodalmi szövegeken azt kérnénk számon, hogy van-e valóságalapjuk, illetve, hogy a szerző tényleg, biztosan járt-e ott, ahol a mű játszódik. Költő hazudj, de rajt' ne fogjanak” - mondta Arany János nálam sokkal frappánsabban... Ma egy urbánus countrymán következik: a Boróka Otthonblog írója, Merkl Gabriella válaszol.

Miért aktuális ma a vidékies stílus?
A country stílus mindig aktuális. Pont az a szép benne, hogy jöhetnek trendek a lakberendezésben, de a természetközeli, vidéki stílus nem divat kérdése. Ez egy életérzés, amely sokunkat úgy ér utol, hogy bent élünk a város sűrűjében. Az én véleményem szerint nem elsősorban az a lényeg, hogy vásároljuk tele a lakást/házat egy-egy neves dekorcég country stílusú tárgyaival. Sokkal hitelesebb az egész, ha a berendezés részévé teszünk igazi, régi darabokat, amelyeket esetleg saját magunk is felújíthatunk.
Szerinted milyen ma a vidékies trend?
Kétféle trendet vélek felfedezni, amelyek ügyes mértékletességgel vegyíthetőek is egymással. Az egyik az egyszerű, díszítetlen, csak a funkciónak alárendelt tárgyak és bútorok használatát "írja elő" (mondhatjuk ipari romantikának is), a másik pedig virágmintákkal és bohém sokszínűséggel hinti tele a lakást. (Nézzetek csak meg egy Cath Kidston- vagy Green Gate-tárgyakkal megrakott konyhát.) 


Melyik a kedvenc terméked/üzleted/folyóiratod a témában és miért?
Ezt a kérdést inkább kihagynám, mert részrehajlással lennék vádolható. :)

***
[Szeretnéd elolvasni a körkérdésre adott eddigi válaszokat? Kattints a bejegyzés alatt a blogger szóra!]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése