Ugrás a fő tartalomra

Mit jelent számodra a country stílus? - IV. rész: a Szoba kilátással bloggerének válasza

"Kedves Country Komfort, én téged nem is ismertelek, de ezennel belájkollak! Gratulálok az igényes bloghoz, van egy jó adag közös halmazunk. Ja, és ez a konyha az utolsó képen szerintem pazar." - így szólt Kingának, a Szoba kilátással blog írójának első kommentje itt tavaly augusztusban, amikor én már persze ismertem az ő írásait, de hát még jó, hogy: a Szoba... a nívós magyar lakber-blogok első körébe tartozik. Azóta nemcsak az éterben, hanem személyesen is találkoztunk, a "jó adag közös halmaz"-ról pedig annyit, hogy pár hónappal ezelőtt éppen William Morrisról akartam írni egy cikket a dekooderre, amikor megláttam ezt. :-)

Miért aktuális a country stílus 2012-ben? 
Nekem a country vagy rusztikus stílus mindig a természetközeliséget jelentette, egyfajta egyszerű szépséget, a funkcionalitás harmóniáját. Ez a stílus a ma napirenden lévő témák közül szervesen kapcsolódik a környezetvédelemhez, ez adja az aktualitását. Visszatér a jó öreg újrafelhasználható anyagokhoz, kézműves technológiákhoz, melyeket egyszer már olyan jól tudtunk.

Szerinted milyen ma a vidékies trend?
Sokféle lehet. A számomra izgalmas vidékies trend ma látványban inkább kapcsolódik a letisztultsághoz, átláthatósághoz, és szoros kapcsolatot ápol a modern designnal is, egy-egy - de nem több - ilyen tárgy megfelelő elhelyezésével. Nagy, természetes kopott felületekre gondolok, fa, tégla, akár beton, visszafogott színek, régi és modern berendezési tárgyak tetszőleges keverési arányban. Például a képen látható újrahasznosított angol pajta a vidéki stílus egyik mai újrafogalmazása lehet, és mint ilyen nagyon tetszik, írtam is róla  a dekooderen, de kedvelem a hagyományosabb enteriőröket is.
Melyik a kedvenc terméked/üzleted/folyóiratod a témában és miért? 
Nincs külön ebben a stílusban kedvencem. A House to home honlap jutott eszembe, amely nem kifejezetten a vidékies stílusra fókuszál, de a hagyományos angol lakberendezés igen kötődik ehhez az irányzathoz, így sok olyan tartalom van, amely szívemhez közeli.


Korábbi interjúk: I., II., III. rész
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…