Ugrás a fő tartalomra

Mit jelent számodra a country stílus? - IX. rész: A Kicsi Ház bloggerének válasza

[Country Komfort:] Sosem gondoltam volna, hogy a születésnapomra egy flexet, magyar nevén sarokcsiszolót fogok kérni. Pedig de; minden álmom egy flex, és kész. Ennek oka pedig A Kicsi Ház. Írója, a ma már stylistként is dolgozó Kata olyan svunggal és szorgalommal esik neki egy-egy reménytelennek tűnő bútordarabnak, hogy nem lehet nem követni és vele együtt lelkesedni. Fantáziadús re-bútorok kerülnek ki a keze alól, és a blogtörténelem része, hogy hazánkban először ő engedett be tömegeket - virtuálisan, persze - a saját otthonába, amelynek alakulása sokunk számára tanulságos és inspiráló.

Miért aktuális a vidékies stílus 2012-ben?

A country stílus letisztultságával, visszafogottságával, a gyökerek keresésével mindig aktuális, de talán most, 2012-ben, különösen. 


Milyenek az aktuális country trendek?

Azt hiszem, a vidékies trendek a 2012-es előrejelzések szerint a skandinávos visszafogottság, letisztultság és fehérség a fő motívumait hordozzák magukon, sok-sok natúr fafelülettel kombinálva. Nekem személy szerint az újrahasznosítás jegyeit is magán viselő franciás hangulatú vidéki stílus a kedvencem, ami azért nem nélkülöz némi nőies glamourt sem.

Melyik a kedvenc boltod/magazinod/terméked a témában és miért?

A Ka International textiljei között mindenképpen lehet találni a vidéki stílushoz illő kárpitot, a Kéttemplom Galéria pedig gyönyörű franciás hangulatú, country stílusú bútorokat árul. A témában a legszebb tartalom a neten: www.dreamywhites.blogspot.com - a képeket is innen válogattam.

Kata


[Érdekel a többiek válasza is? Kattints a bejegyzés alatt a blogger szóra!]

Megjegyzések

  1. Hát a Kéttemplom..az nem piskóta..oda sok pénz kellene..de azért imádom!

    VálaszTörlés
  2. Kíváncsi vagyok, Kata fiai mennyi idő alatt amortizálnák le a "dreamywhites" fehér kanapéját!Amúgy az a blog tényleg fantasztikus...

    VálaszTörlés
  3. Ez kimaradt a végéről! :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…