Ugrás a fő tartalomra

Mit jelent számodra a country stílus? - XI. rész: a Kedvenc Otthon bloggerének válasza

A Kedvenc Otthon blogot írója, Noémi eredetileg a saját lakásukról nevezte el több mint két évvel ezelőtt. A sikeres berendezkedés és téralakítás döbbentette rá, hogy ideje komolyan venni a belső sugallatot, és a lakberendezés-lakásdekoráció, valamint az újságírás felé venni az irányt. Azóta számos lakásriport, styling-munka, DIY-ötlet és -megvalósítás fűződik a nevéhez, a blog pedig komoly szerepet tölt be a hazai színtéren. Noémivel szerencsére személyesen is ismerjük egymást, és mondanom sem kell, órákig tudunk a blogírás ügyes-bajos dolgairól beszélgetni, úgy is mint: blogra kerülő témák, blogos játékok, blogok hatása a lakberendezős magazinokra és viszont, blogspotos blognak lenni...


Miért aktuális a country stílus 2012-ben? 

Szerintem nemcsak most aktuális, hanem bármikor, amikor a vidéki életformát, a "természetesebb", emberközelibb állapotot és az ehhez kötődő formákat, anyagokat és tárgykultúrát akarjuk értelmezni és megvalósítani. Ha most jobban előtérbe került, akkor az a fentiekből adódik: egyre többekben fogalmazódik meg az igény, hogy a mai városi élet túldimenzionált, túlpörgött állapotát és ennek otthon is megjelenő elemeit kicsit hátrahagyja, és visszatérjen az alapokhoz - nem feltétlenül nagy változással, mert erre nincs mindig mód (pl. vidékre költözéssel), de legalább a személyes környezetben megjeleníteni, körülvenni magunkat ezekkel a békés, nyugodt, természetes, otthonos hangulattal.

Szerinted milyen ma a vidékies trend? 

A stíluson belül sokféle megoldás létezhet, ha behunyom a szemem, én ezt látnám magam előtt: fehér légies alapok, fáradt, koptatott pasztell színek, helyenként 1-1 melegebb, mélyebb szín kontrasztjával. Sok fa, tömbszerű formában, ellenpólusként néhány kecsesebb darab, a régebbi korok formáit megidézve. Megmentett, felújított, újrahasznosított bútorok, tárgyak jóleső eklektikája. Praktikus, jól használható dolgok, amiknek az értéke ebben és az anyag szépségében, minőségében rejlik, legyen új vagy régi. Minden részletében életszerű, élettel teli. Szép textilek, kiegészítők, sok növény, jó rájuk nézni. Nekem inkább kicsit romantikus, mint puritán, és felütésként egy country stílusú tér még akár egy kristálycsillárt is elbír.

Melyik a kedvenc terméked/üzleted/folyóiratod a témában és miért? 

Egy szép formájú, sokfiókos komóddal le lehet venni a lábamról. Évekkel ezelőtt, az akkor még kevésbé ismert Kéttemplom Galériában szereztük be az első és egyetlen komódunkat, ami azóta ugyan egy kis festéssel átalakult, de továbbra is az egyik legszebb darab otthon. Az üzletben sűrűn megfordulok, ha a styling munkám kapcsán ebben a stílusban keresek valamit. Kifejezettem country stílusú folyóiratot nem lapozgatok, inkább ilyen és hasonló blogokban keresem az inspirációt.


Véget ért a sorozat - ha szeretnéd újraolvasni az eddig megjelent tíz választ, klikkelj a bejegyzés alatt a blogger szóra!
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…