2012. április 20., péntek

Mit jelent számodra a country stílus? - XI. rész: a Kedvenc Otthon bloggerének válasza

A Kedvenc Otthon blogot írója, Noémi eredetileg a saját lakásukról nevezte el több mint két évvel ezelőtt. A sikeres berendezkedés és téralakítás döbbentette rá, hogy ideje komolyan venni a belső sugallatot, és a lakberendezés-lakásdekoráció, valamint az újságírás felé venni az irányt. Azóta számos lakásriport, styling-munka, DIY-ötlet és -megvalósítás fűződik a nevéhez, a blog pedig komoly szerepet tölt be a hazai színtéren. Noémivel szerencsére személyesen is ismerjük egymást, és mondanom sem kell, órákig tudunk a blogírás ügyes-bajos dolgairól beszélgetni, úgy is mint: blogra kerülő témák, blogos játékok, blogok hatása a lakberendezős magazinokra és viszont, blogspotos blognak lenni...


Miért aktuális a country stílus 2012-ben? 

Szerintem nemcsak most aktuális, hanem bármikor, amikor a vidéki életformát, a "természetesebb", emberközelibb állapotot és az ehhez kötődő formákat, anyagokat és tárgykultúrát akarjuk értelmezni és megvalósítani. Ha most jobban előtérbe került, akkor az a fentiekből adódik: egyre többekben fogalmazódik meg az igény, hogy a mai városi élet túldimenzionált, túlpörgött állapotát és ennek otthon is megjelenő elemeit kicsit hátrahagyja, és visszatérjen az alapokhoz - nem feltétlenül nagy változással, mert erre nincs mindig mód (pl. vidékre költözéssel), de legalább a személyes környezetben megjeleníteni, körülvenni magunkat ezekkel a békés, nyugodt, természetes, otthonos hangulattal.

Szerinted milyen ma a vidékies trend? 

A stíluson belül sokféle megoldás létezhet, ha behunyom a szemem, én ezt látnám magam előtt: fehér légies alapok, fáradt, koptatott pasztell színek, helyenként 1-1 melegebb, mélyebb szín kontrasztjával. Sok fa, tömbszerű formában, ellenpólusként néhány kecsesebb darab, a régebbi korok formáit megidézve. Megmentett, felújított, újrahasznosított bútorok, tárgyak jóleső eklektikája. Praktikus, jól használható dolgok, amiknek az értéke ebben és az anyag szépségében, minőségében rejlik, legyen új vagy régi. Minden részletében életszerű, élettel teli. Szép textilek, kiegészítők, sok növény, jó rájuk nézni. Nekem inkább kicsit romantikus, mint puritán, és felütésként egy country stílusú tér még akár egy kristálycsillárt is elbír.

Melyik a kedvenc terméked/üzleted/folyóiratod a témában és miért? 

Egy szép formájú, sokfiókos komóddal le lehet venni a lábamról. Évekkel ezelőtt, az akkor még kevésbé ismert Kéttemplom Galériában szereztük be az első és egyetlen komódunkat, ami azóta ugyan egy kis festéssel átalakult, de továbbra is az egyik legszebb darab otthon. Az üzletben sűrűn megfordulok, ha a styling munkám kapcsán ebben a stílusban keresek valamit. Kifejezettem country stílusú folyóiratot nem lapozgatok, inkább ilyen és hasonló blogokban keresem az inspirációt.


Véget ért a sorozat - ha szeretnéd újraolvasni az eddig megjelent tíz választ, klikkelj a bejegyzés alatt a blogger szóra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése