Ugrás a fő tartalomra

Mit jelent számodra a country stílus? - V. rész: A vidéki otthon válasza

A vidéki otthon blog képes megteremteni és átadni az igazi country hangulatot: népes olvasóközönsége nap mint nap betekinthet egy kellemes vidéki házba, értesülhet a legújabb lakásdekorációról, rusztikus terítékekben-ételfotókban gyönyörködhet, máskor pedig fantasztikus nyereményekért játszhat. Személyes kedvenceim a vissza-visszatérő kertfotók, amelyek mindig álmodozásra késztetnek... Biztos vagyok abban, hogy velem együtt ti is nagyon kíváncsiak vagytok Tanó Móni válaszaira - és az általa választott képekre!

Miért aktuális a country stílus 2012-ben?
Szerintem a country stílus aktuális volt eddig és lesz ezután is. Akik eddig szerették, ezután is fogják, de sokan éreznek rá az ízére mostanság. Hogy miért? Mert emberi, kedves, természetes stílus. Olyan környezetet teremthetünk a country stílussal, ahol az ember ellazulhat és csakis jól érezheti magát. Vannak, akik nagyvárosokban élnek, vidékre vágyódnak, ha nem is élni, de pihenni mindenképp. A barátságos környezet egy jól berendezett panzióban, falusi házikóban méltó hely, hogy kikapcsolódjunk a mindennapokból. Aki pedig nap mint nap egy ilyen környezetben élhet, hát nincs is ennél nagyszerűbb dolog! Úgy gondolom, erre tartunk.

Szerinted milyen ma a vidékies trend? 
Nagyon trendi a shabby chic - a kopottas elegancia stílusa, de a  skandináv és a francia vidéki stílus is nagy divatját éli manapság. Ha nagyon trendi akarsz lenni: végy egy bútordarabot, ami kicsit kopottas, vagy fesd olyanná, lenvászonból készíts lakástextileket az otthonodba, és figyelj a kiegészítőkre is, csodát lehet művelni velük. Hogy ki ne hagyjam; a levendula. Csészén vagy abroszon, akár koszorúként, kis csokorként nem maradhat el.
Ha követed a lakber. blogokat, köztük az "A vidéki otthon"-t, biztosan nem maradsz le a legújabb country trendekről.
Maga a vidéki stílus is trendi, ezért mindenképp arra buzdítanám a kedves olvasókat; hogy arra törekedjünk, hogy a country stíluson belül is megtaláljuk a nekünk legjobban tetszőt, /pl. a tengerparti- vagy francia stílus/ és ezen a vonalon haladjunk a berendezésénél, mert ekkor fogjuk a legjobban érezni magunkat a saját otthonunkban:)
 
Melyik a kedvenc terméked/üzleted/folyóiratod a témában és miért?
A kosarakat nagyon szeretem. Mindegy hogy mire való, kicsi-nagy, kerek-ovális esetleg négyzet alakú, magas vagy alacsony, minden jöhet:)
A kedvenc üzletem itt, Pécsett a nemrég nyílt Butlers.
A kedvenc itthoni webáruházam jelenleg a Skandi Trend, ahol a skandináv vidéki stílust kedvelők találhatnak csodás kiegészítőket. 
Az interneten minden megtalálható, azért én szeretem az újságokat kézbe venni.
Folyóiratok közül alkalmanként külföldieket szoktam olvasgatni a country lakberendezés témájában.Épp amelyik a legjobban tetszik, lehet német, olasz, francia vagy más nemzet lapja. Pl: COUNTRY HOMES & INTERIORS, LandLeben, Country Homes, 20 Private, Wohnträume, stb..

(a képek forrása: 1., 2. és 3.)
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…