2012. április 5., csütörtök

Mit jelent számodra a country stílus? - V. rész: A vidéki otthon válasza

A vidéki otthon blog képes megteremteni és átadni az igazi country hangulatot: népes olvasóközönsége nap mint nap betekinthet egy kellemes vidéki házba, értesülhet a legújabb lakásdekorációról, rusztikus terítékekben-ételfotókban gyönyörködhet, máskor pedig fantasztikus nyereményekért játszhat. Személyes kedvenceim a vissza-visszatérő kertfotók, amelyek mindig álmodozásra késztetnek... Biztos vagyok abban, hogy velem együtt ti is nagyon kíváncsiak vagytok Tanó Móni válaszaira - és az általa választott képekre!

Miért aktuális a country stílus 2012-ben?
Szerintem a country stílus aktuális volt eddig és lesz ezután is. Akik eddig szerették, ezután is fogják, de sokan éreznek rá az ízére mostanság. Hogy miért? Mert emberi, kedves, természetes stílus. Olyan környezetet teremthetünk a country stílussal, ahol az ember ellazulhat és csakis jól érezheti magát. Vannak, akik nagyvárosokban élnek, vidékre vágyódnak, ha nem is élni, de pihenni mindenképp. A barátságos környezet egy jól berendezett panzióban, falusi házikóban méltó hely, hogy kikapcsolódjunk a mindennapokból. Aki pedig nap mint nap egy ilyen környezetben élhet, hát nincs is ennél nagyszerűbb dolog! Úgy gondolom, erre tartunk.

Szerinted milyen ma a vidékies trend? 
Nagyon trendi a shabby chic - a kopottas elegancia stílusa, de a  skandináv és a francia vidéki stílus is nagy divatját éli manapság. Ha nagyon trendi akarsz lenni: végy egy bútordarabot, ami kicsit kopottas, vagy fesd olyanná, lenvászonból készíts lakástextileket az otthonodba, és figyelj a kiegészítőkre is, csodát lehet művelni velük. Hogy ki ne hagyjam; a levendula. Csészén vagy abroszon, akár koszorúként, kis csokorként nem maradhat el.
Ha követed a lakber. blogokat, köztük az "A vidéki otthon"-t, biztosan nem maradsz le a legújabb country trendekről.
Maga a vidéki stílus is trendi, ezért mindenképp arra buzdítanám a kedves olvasókat; hogy arra törekedjünk, hogy a country stíluson belül is megtaláljuk a nekünk legjobban tetszőt, /pl. a tengerparti- vagy francia stílus/ és ezen a vonalon haladjunk a berendezésénél, mert ekkor fogjuk a legjobban érezni magunkat a saját otthonunkban:)
 
Melyik a kedvenc terméked/üzleted/folyóiratod a témában és miért?
A kosarakat nagyon szeretem. Mindegy hogy mire való, kicsi-nagy, kerek-ovális esetleg négyzet alakú, magas vagy alacsony, minden jöhet:)
A kedvenc üzletem itt, Pécsett a nemrég nyílt Butlers.
A kedvenc itthoni webáruházam jelenleg a Skandi Trend, ahol a skandináv vidéki stílust kedvelők találhatnak csodás kiegészítőket. 
Az interneten minden megtalálható, azért én szeretem az újságokat kézbe venni.
Folyóiratok közül alkalmanként külföldieket szoktam olvasgatni a country lakberendezés témájában.Épp amelyik a legjobban tetszik, lehet német, olasz, francia vagy más nemzet lapja. Pl: COUNTRY HOMES & INTERIORS, LandLeben, Country Homes, 20 Private, Wohnträume, stb..

(a képek forrása: 1., 2. és 3.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése