2012. április 2., hétfő

Mit jelent számodra a country stílus? - II. rész: Mokka Mekka válasza

KarlaLina, a Mokka Mekka blog írója az elmúlt héten előrelátóan jelezte az olvasóinak, hogy mikor ünnepeljük a Föld óráját, és ők meg is hálálták a figyelmességet: fotókat küldtek a szebbnél szebb, mécsesekkel megvilágított szobáikról. A blogolás sikerének egyik mutatója: amikor a leírt ötlet "lemegy" az internetről, és a valódi életben történik valami a hatására...

Miért aktuális a country stílus 2012-ben? Lehet ebben valamiféle divatkövetés is, ugyanakkor látom, hogy a környezetemben sokaknak valóban megváltoztak az igényei. Nők jobban mernek a romantikus, rusztikus (jellegű) lakberendezés felé fordulni. A férfiaknál egyre többször érhető tetten az olyan dolgok megbecsülése, amiben láthatólag (látszólag) fizikai munka van, illetve mindét oldalon előtérbe került a ráfordított munka és az idő megbecsülése.  Túl sok rohanás és villódzás van a mai ember életében - az egyszerű, puritán, keresetlen egyszerűséggel díszített, színezett terek, vagy azok a tárgyak, amik valami ősit (régit) idéznek fel bennünk, megnyugtatólag hatnak ránk az otthonunkban. A vidékiesben/countryban egy kicsit jobban úgy érzi  az ember, hogy hazatalált.
Ez ma különösen fontos, hazánkban is.

Melyik a kedvenc terméked/üzleted/folyóiratod a témában és miért?
Lapokat papírformában nem olvasok, pazarlásnak tartom - ma mindenhez (többhöz) hozzáférek a neten. Talán a brit Homes&Gardens... - nagy kedvencem, annyira vidék, amennyire nekem kell, nem sok, nem kevés. Én "városi vidéki" vagyok, hosszú budapesti előélettel, így furcsa keveréke vagyok a letisztultnak és a díszítettnek, a visszafogottnak és a színektől vibrálónak. Nagyon sok minden tetszik, de abszolút kedvencem a kézi munka (így, külön[írva]) és a természetes anyaghasználat ötvözete, bármi legyen az. Választottam egy "bejövős" képet is:


(via)

(A körinterjú I. részét itt olvashatod.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése