Ugrás a fő tartalomra

Mit jelent számodra a country stílus? - II. rész: Mokka Mekka válasza

KarlaLina, a Mokka Mekka blog írója az elmúlt héten előrelátóan jelezte az olvasóinak, hogy mikor ünnepeljük a Föld óráját, és ők meg is hálálták a figyelmességet: fotókat küldtek a szebbnél szebb, mécsesekkel megvilágított szobáikról. A blogolás sikerének egyik mutatója: amikor a leírt ötlet "lemegy" az internetről, és a valódi életben történik valami a hatására...

Miért aktuális a country stílus 2012-ben? Lehet ebben valamiféle divatkövetés is, ugyanakkor látom, hogy a környezetemben sokaknak valóban megváltoztak az igényei. Nők jobban mernek a romantikus, rusztikus (jellegű) lakberendezés felé fordulni. A férfiaknál egyre többször érhető tetten az olyan dolgok megbecsülése, amiben láthatólag (látszólag) fizikai munka van, illetve mindét oldalon előtérbe került a ráfordított munka és az idő megbecsülése.  Túl sok rohanás és villódzás van a mai ember életében - az egyszerű, puritán, keresetlen egyszerűséggel díszített, színezett terek, vagy azok a tárgyak, amik valami ősit (régit) idéznek fel bennünk, megnyugtatólag hatnak ránk az otthonunkban. A vidékiesben/countryban egy kicsit jobban úgy érzi  az ember, hogy hazatalált.
Ez ma különösen fontos, hazánkban is.

Melyik a kedvenc terméked/üzleted/folyóiratod a témában és miért?
Lapokat papírformában nem olvasok, pazarlásnak tartom - ma mindenhez (többhöz) hozzáférek a neten. Talán a brit Homes&Gardens... - nagy kedvencem, annyira vidék, amennyire nekem kell, nem sok, nem kevés. Én "városi vidéki" vagyok, hosszú budapesti előélettel, így furcsa keveréke vagyok a letisztultnak és a díszítettnek, a visszafogottnak és a színektől vibrálónak. Nagyon sok minden tetszik, de abszolút kedvencem a kézi munka (így, külön[írva]) és a természetes anyaghasználat ötvözete, bármi legyen az. Választottam egy "bejövős" képet is:


(via)

(A körinterjú I. részét itt olvashatod.)Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…