2012. március 30., péntek

Mit jelent számodra a country stílus? - I. rész: OtthonKommandó válasza

[Country Komfort:] Az úgy volt, hogy az elmúlt hétvégét (is) vidéken töltöttem, és miközben kertészkedni segítettem teljesen amatőr módon, és mindenféle csip-csup dologért szaladgáltam a boltba, a számítógépet pedig be sem tudtam kapcsolni, beugrott egy ötlet. (Ez tudatos döntés egyébként: ha már a hét nagy részében az internet-függés irányítja a napjaimat, legalább a hétvége egy része olyan legyen, amikor mindent kikapcsolok...) Szóval, bár nem vettem észre, hétfőn nagy energiákkal kezdtem dolgozni, blogolni - azt hiszem, azért, mert sikerült feltöltődni. Vidéken. Az ötlet pedig nem más, mint egyfajta párbeszéd a hazai bloggerek között - mi másról, mint a vidékies stílusról! Elsőként Ditta válaszát olvashatjátok, aki az OtthonKommandót szédületes gyorsasággal, sok praktikus tanáccsal és gyönyörű képekkel tette a vezető blogok egyikévé.

                                                                        ***

"A country szó hallatán képek villognak a szemem előtt: kockás és rózsás textilekkel borított angol vidéki házikó, skandináv fehérség, patchwork, repedezett fagerendák, giccsek, eleganciát képviselő shabby chic, csipkés romantika, régi kopott tálaló és friss mezei virágok az asztalon.
A country mint stílus szerteágazó, nem is kísérlem meg definiálni. Szavakkal és érzésekkel könnyebb kifejezni. Számomra nyugalmat, természetközeliséget, elvágyódást, harmóniát, harmatos gyümölcsöt és friss zöldséget jelent. Egy olyan életvitelt testesít meg, amiről a pörgős, városi életben - ha van időm - álmodozom egy kicsit. 

A vidékies trendekkel talán próbáljuk becsempészni ezt az életérzést városi mindennapjainkba, és más stílusokkal keverve zseniális dolgok születhetnek. De tisztán önmagában, igazán jól csak autentikus környezetben mutat.

Csatoltam egy képet. Van itt napfény, természet, kopott asztal, friss zöldség..."


(via)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése