2012. október 2., kedd

Lomtalanításos, spejztakarításos kincsek

Kutyasétáltatáskor, illetve a játszótérről hazafelé nagyon jól lehet úgy csinálni, mintha éppen random arra járnánk, nem pedig napok óta szemeznénk az adott kinccsel, amit most felmarkolunk. Fontos még: amikor megvan, nem szabad szaladni meg örömünkben ugrálni; úgy kell tenni, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy az egyik kezünkben gyerekkéz/póráz, a másikban egy, teszem azt, éjjeliszekrény van.
 
Most néhány, effektíve az utcáról, sőt: a kukából mentett kincset szeretnék megmutatni.

sütőforma, csak dekorációként használjuk

nagy ötletességgel kakaót tartunk benn'

kulcsosszekrény + óra, amellyel komoly terveim vannak; soook szabadidőre várok
A múltkor nem tudtam kinyitni a spejzajtót a himi-humitól, ezért nekifogtam a szelektálásnak, ami egyrészt szuper "méregtelenítés"-érzést adott, másrészt megörvendeztetett ezekkel az apróságokkal. 

csomagolópapír, felírótábla, mini cupcake alakú gyertyák, henger, mágneses rúd
 Ti miket szoktatok találni?

9 megjegyzés:

 1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Semmi pánik, csak azért lett törölve, mert tele volt gépelési hibával és fogalmam sincs, hogy hogyan lehet javítani a megjegyzést, ha már el lett küldve. Másodszorra már sikerült kijavítani. :-)

   Törlés
 2. Roy meg én régi gyüjtögetök vagyunk. Házasságunk évtizedei alatt, csak úgy minden válogatás nélkül a következöket szedtük össze utcáról, padlásról, az udvarról stb. Egy ágytáblát még Angliában, ami a lomtalanításra volt kirakva. Csinált belöle egy dupla ágyat Alex-nak. Aztán azt is lebontotta, jelenleg padként használjuk a csürben. Vidéken találtunk régi mezögazdasági eszközöket, amik most díszként a falon vannak: ekék, boronák, jármok stb. A pesti lakás udvarán egyszer valaki készült kidobni kb. 50-60 darab cserép edényt, köcsögöt, tálat, kancsót. Azokat is megmentettük, most vidéken díszítik a házaimat. Több, mint negyven éve, egy bérelt házban a padláson raktunk rendet amikor elökerült egy cuki antik varrógép, ami most díszként csücsül a pesti lakásban egy polcon. De ha netán varrni akarnék, azt is lehet, mert tökéletesen müködik. Persze csak a Roy féle felújítás után! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. emiGrants, csodás! És láttam is egy részét, tanúsíthatom, hogy nagyszerűen megtalálták a helyüket a kidobásra szánt tárgyak.

   Törlés
 3. Régóta szeretnék találni egy olyan Manner feliratú dobozt

  VálaszTörlés
 4. A kamratakarításkor valóban kincseket lehet találni,amiket az ember hétközben a sietős hétköznapokon csak úgy besuvaszt oda.:)
  Én most visszafogom magam,hogy ne hozzak haza semmit.Nehezen megy,de igyekszem.Nagy felhalmozó vagyok...
  A lányom a múltkor Pesten hazajött egy gyönyörű,nagy kerámiatállal. Egy cég kapuja elé volt kirakva.Nem is tudta először,hogy most mi van? Ez elvihető,vagy nem? Az volt.
  A kutyasétálgatós gyüjtögetés szuper ötlet!!!!!legközelebb bevetem.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mammka, én vidéken pár évvel ezelőtt kinéztem ezt a sárga tálat - akkor még a kerítésen belül volt, egy lomtalanításra váró kupac tetején -, és ADDIG sétáltam arra, amíg egyszer csak végre lomtalanítás lett!

   Törlés
  2. Ezt ismerem.:)))))de most sajnos tényleg okosan kell gyüjtögetnem.Mert morog a Jóember. Hjajj,szegény fejemnek.:)

   Törlés