Ugrás a fő tartalomra

Lomtalanításos, spejztakarításos kincsek

Kutyasétáltatáskor, illetve a játszótérről hazafelé nagyon jól lehet úgy csinálni, mintha éppen random arra járnánk, nem pedig napok óta szemeznénk az adott kinccsel, amit most felmarkolunk. Fontos még: amikor megvan, nem szabad szaladni meg örömünkben ugrálni; úgy kell tenni, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy az egyik kezünkben gyerekkéz/póráz, a másikban egy, teszem azt, éjjeliszekrény van.
 
Most néhány, effektíve az utcáról, sőt: a kukából mentett kincset szeretnék megmutatni.

sütőforma, csak dekorációként használjuk

nagy ötletességgel kakaót tartunk benn'

kulcsosszekrény + óra, amellyel komoly terveim vannak; soook szabadidőre várok
A múltkor nem tudtam kinyitni a spejzajtót a himi-humitól, ezért nekifogtam a szelektálásnak, ami egyrészt szuper "méregtelenítés"-érzést adott, másrészt megörvendeztetett ezekkel az apróságokkal. 

csomagolópapír, felírótábla, mini cupcake alakú gyertyák, henger, mágneses rúd
 Ti miket szoktatok találni?
Megjegyzések

 1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Semmi pánik, csak azért lett törölve, mert tele volt gépelési hibával és fogalmam sincs, hogy hogyan lehet javítani a megjegyzést, ha már el lett küldve. Másodszorra már sikerült kijavítani. :-)

   Törlés
 2. Roy meg én régi gyüjtögetök vagyunk. Házasságunk évtizedei alatt, csak úgy minden válogatás nélkül a következöket szedtük össze utcáról, padlásról, az udvarról stb. Egy ágytáblát még Angliában, ami a lomtalanításra volt kirakva. Csinált belöle egy dupla ágyat Alex-nak. Aztán azt is lebontotta, jelenleg padként használjuk a csürben. Vidéken találtunk régi mezögazdasági eszközöket, amik most díszként a falon vannak: ekék, boronák, jármok stb. A pesti lakás udvarán egyszer valaki készült kidobni kb. 50-60 darab cserép edényt, köcsögöt, tálat, kancsót. Azokat is megmentettük, most vidéken díszítik a házaimat. Több, mint negyven éve, egy bérelt házban a padláson raktunk rendet amikor elökerült egy cuki antik varrógép, ami most díszként csücsül a pesti lakásban egy polcon. De ha netán varrni akarnék, azt is lehet, mert tökéletesen müködik. Persze csak a Roy féle felújítás után! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. emiGrants, csodás! És láttam is egy részét, tanúsíthatom, hogy nagyszerűen megtalálták a helyüket a kidobásra szánt tárgyak.

   Törlés
 3. Régóta szeretnék találni egy olyan Manner feliratú dobozt

  VálaszTörlés
 4. A kamratakarításkor valóban kincseket lehet találni,amiket az ember hétközben a sietős hétköznapokon csak úgy besuvaszt oda.:)
  Én most visszafogom magam,hogy ne hozzak haza semmit.Nehezen megy,de igyekszem.Nagy felhalmozó vagyok...
  A lányom a múltkor Pesten hazajött egy gyönyörű,nagy kerámiatállal. Egy cég kapuja elé volt kirakva.Nem is tudta először,hogy most mi van? Ez elvihető,vagy nem? Az volt.
  A kutyasétálgatós gyüjtögetés szuper ötlet!!!!!legközelebb bevetem.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mammka, én vidéken pár évvel ezelőtt kinéztem ezt a sárga tálat - akkor még a kerítésen belül volt, egy lomtalanításra váró kupac tetején -, és ADDIG sétáltam arra, amíg egyszer csak végre lomtalanítás lett!

   Törlés
  2. Ezt ismerem.:)))))de most sajnos tényleg okosan kell gyüjtögetnem.Mert morog a Jóember. Hjajj,szegény fejemnek.:)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…

Bérelni vagy venni? - avagy: kell-e saját nyaraló? (1. rész)

Bő egy évvel ezelőtt már biztosak voltunk abban, hogy nekünk kell egy saját ház. Persze, mondták a haverok a játszótéren, hogy a gereblyézésnél és a fűnyírásnál másképp fogom majd ezt látni, de én egyre hajtogattam: ide nekem azt a... birtokot. Majd én tudom, hogy mit hogyan fogok ott csinálni. Azóta azért a birtok néha visszanyal visszakérdez: bírtok?

Néha eléggé nehezen bírjuk, szó se róla. És a gereblyézés meg a fűnyírás... egen.
Tudom, hogy ez tipikus hitvita: annak jobb, akinek nincs a saját házzal gondja, vagy annak jobb, aki többszörös ingatlantulajdonos?
A mi szemszögünkből így fest a dolog (most csak az első adagot osztom meg, sok további tapasztalattal jövök még):

A bérelt nyaraló
Családos életem legszebb emlékei közé tartozik az a néhány Vas és Zala megyei pihenő, amelyet fantasztikus vendéglátók nagyszerű szálláshelyein töltöttünk. Két vendégházban is úgy érezhettük, hogy megtaláltuk a tutit. Annyira, hogy vissza is fogunk még menni.
Vannak azért hátulütői is, csak ezeket m…