2012. október 15., hétfő

GyerekJátékBolt nyitva: Projekt Showroom

Minket, felnőtteket kötnek a társadalmi normák és a buta konvenciók: udvariasan mosolyogva járunk körbe a gyönyörűen berendezett, kreatív és kizárólag minőségi játékokkal megtöltött térben, megcsodálva egy-egy szépen megmunkált fakardot, textilbabát, kisbútort. A gyerekek ellenben pontosan tudják, mi a teendő ilyenkor: cipőt-kabátot levenni, és: gyerünk, mindent kipróbálni!
Örülök, hogy H-val mentem el megnézni a VI. kerületi Hajós utca 41. alatt található kreatív kiállító- és beltéri játszóteret, a Projekt Showroomot. Ő ugyanis, amint belépett a varázsszekrény ajtaján, otthon érezte magát. Őt a maga hat évével nem korlátozta sem idő, sem árcédula: hirtelen minden az övé volt. Imádta a fából készült hajót, a hentergőt, az eredetihez megszólalásig hasonló bábszínházat és - velem együtt - a kaleidoszkópokat.

enter...

az ilyen tárgyakat a country-bloggerek miatt helyezték el A tér egyszerre vagány-alternatív, városi-polgári és vidékies-paraszti jellegű. A zongoránál, a kopott tálalóknál, ládáknál és székeknél elképzelni sem tudnék jobb bútorzatot az adott tematikához: a régi korokból ismerős, szépen megmunkált, minőségi gyerekjátékok, illetve iparművészek és dizájnerek alkotta ruhák, babaringatók, bútorok és dekorációk bemutatásához és vásárához.

kedvenceim: a hatalmas fűszeres fiókok

A nagy sikerre való tekintettel a nyitva tartást október 18-ig meghosszabbították; ha van időtök, nézzetek el a Projekt Showroom valamelyik programjára - vagy csak egyszerűen nosztalgiázni és feltöltődni!

(A képek a Projekt Showroom Facebook-oldaláról származnak.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése