Ugrás a fő tartalomra

Otthonos ősz - a Period Living magazin októberi száma

Nagyon jó blogot írni és nagyon jó blogokon vidéki stílusú otthonokat nézegetni - még ma is izgatottságot érzek, amikor egyik vagy másik "kolléga" új bejegyzést ír, rákattintok a címre, és várom a képeket. Sőt, a blogolvasásnak az a többletfílingje is megvan, hogy többen vagyunk egyszerre egy virtuális térben, sokan olvassuk egyszerre ugyanazt. Menő.


Mégis, az én egyik bűnös szenvedélyem a papíralapú magazinok olvasása - egyedül, forró teával/kakaóval/tejeskávéval és csokoládéval a kezemben, jó hosszan és elmélázva a részleteken. Egy nívós country magazinnal bármikor le lehet venni a lábamról. Még teóriám is van (mint a függőknek mindig) arra vonatkozóan, hogy miért nem elég nekem az internet kínálta képdömping: az emberi észlelés/érzékelés már csak olyan, hogy hiába vizsgálunk meg egy teret a képernyőn, igazán plasztikusan akkor jelenik meg előttünk, ha nyomtatásban is látjuk.

Ha már élőben nem lehet, ugye.

A Hungaropress jóvoltából ismét friss, szinte még nyomdaillatú magazinok hevernek mellettem. Még barátnőm, E. nyári meglepetéscsomagja (ismét köszi! köszi!) ismertette meg velem az egyiküket, és azóta lett a kedvencem: a Period Living.


Neked szól ez a magazin, ha: 

- imádod a vidékies stílust, és vonzanak a régi bútorok és textilek, akár nagyobb mennyiségben is;
- szerinted a vidéki élettől a házi- és haszonállatok elválaszthatatlanok (kapirgáló tyúkok!);
- szereted, amikor egy magazinban igen sok igen jó házriport van (nem pedig legfeljebb egy darab tűrhető lakásriport, mint amihez kénytelenek voltunk hozzászokni az elmúlt évek hazai magazintermését figyelve, nagy tisztelet a kivételnek);
....és selyempaplanjai
- érdekel a restaurálás, a régi/bontott anyagok integrálása például egy kerti ösvénybe;
- éppúgy vonz a szerény, natúr, praktikus angolos stílus, mint a grandiózusabb megoldások (csillárok, kárpitok).

Chloe Lamb paplangyártó, kutyusa...


A csodás külföldi magazinokat, köztük a Period Livinget a Hungaropress webshopjában vagy a kijelölt árusítóhelyeken vásárolhatod meg. 

Az ár-érték arányról: ezek a magazinok nagyjából a hazai társaik négyszeresébe kerülnek, de nagyon érdemes alkalmat találni (névnap, születésnap, évforduló...), amikor megjutalmazzuk magunkat, barátnőnket egy-egy példánnyal. Átkötve egy csinos szalaggal, egy finom kávé és egy süti mellé: fantasztikus. Megéri például nem méregdrága helyen, hanem otthon kávézni és sütizni, ilyen magazint prezentálva...

Mert ezek a magazinok - bátran állítom - számunkra, country-fanok számára nem négyszer, hanem tízszer olyan jók, mint a kedvezőbb árú társaik.


Én tavaly két darab külföldi lakberendezési magazint kértem karácsonyra. Tudjátok, függő vagyok.

Megjegyzések

 1. Nagyon fogcsikorgatva..de én is megveszek néha egy-egyezernyolcszáz forintos elleDécorationt,vagy ilyesmit!Sajnos nagyon sok bennük a reklám!Ha akarsz bontott anyagokat beépitve látni,és régi téglákat csempéket..nézd meg a facebookos Múltidéző porta vendégházat(tehát azt a honlapot amely a vendégházat mutatja)..vagy esetleg nézz be hozzám a blogba és Őrség..bejegyzésemet nézd ..ott vannak a friss 267 képem!(facebookos linkre katt) Én ..el voltam ragadtatva attól a helytől!..na ott kapirgáltak a tyukok..de még a kiscicák is meg kiskecskék is..Gyönyörü hely!..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, Márta! Az én kedvenc magazinjaim nagyon tartalmasak, egyszer kiszámoltam, hány oldalnyi lakásriport van bennük, és hát, mellettük elfér az a pár oldal reklám.

   Törlés
 2. Judit! Ha volna kedved én szívesen elvállalom, hogy megrendelem és az anyagiakat megoldjuk fele-fele alapon. Te kapod elõször, mert Te vagy a profi, aztán amikor végeztél vele megkapom én. Jó? Felmentem a honlapjukra, hát nem igaz mennyi csodás kép meg tanács, meg ötlet stb., stb. van ott. Köszi, hogy felhívtad figyelmemet erre. Egyébként ma mondtuk Roy-jal, hogy milyen kár, hogy a Magyar TV csatornák nem veszik át az Angliában már régen kultikus renoválós programokat. Egyszer valahol láttam hasonlót, de azok inkább olyan “Csináld magad!” amerikai modern müsorok voltak, nem volt bennük country érzés. Ja, és még nem válaszoltál a pesti összefutásról!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves emiGrants, beszéljünk majd erről - mellesleg, másoknak is ajánlom ezt a módszert! Még így is évi 6 db magazint tehet el mindkét fél, aztán csereberélhetik újra stb. :) Írtam a pesti találkáról, tegnap este! Megérkezett?

   Törlés
  2. Hát kereszteztük egymást, bár az is közrejátszott, hogy újabban a yahoo teljesen megbízhatatlan és sokszor nagyon késõn érkeznek meg a mailek. Válaszoltam.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…

Bérelni vagy venni? - avagy: kell-e saját nyaraló? (1. rész)

Bő egy évvel ezelőtt már biztosak voltunk abban, hogy nekünk kell egy saját ház. Persze, mondták a haverok a játszótéren, hogy a gereblyézésnél és a fűnyírásnál másképp fogom majd ezt látni, de én egyre hajtogattam: ide nekem azt a... birtokot. Majd én tudom, hogy mit hogyan fogok ott csinálni. Azóta azért a birtok néha visszanyal visszakérdez: bírtok?

Néha eléggé nehezen bírjuk, szó se róla. És a gereblyézés meg a fűnyírás... egen.
Tudom, hogy ez tipikus hitvita: annak jobb, akinek nincs a saját házzal gondja, vagy annak jobb, aki többszörös ingatlantulajdonos?
A mi szemszögünkből így fest a dolog (most csak az első adagot osztom meg, sok további tapasztalattal jövök még):

A bérelt nyaraló
Családos életem legszebb emlékei közé tartozik az a néhány Vas és Zala megyei pihenő, amelyet fantasztikus vendéglátók nagyszerű szálláshelyein töltöttünk. Két vendégházban is úgy érezhettük, hogy megtaláltuk a tutit. Annyira, hogy vissza is fogunk még menni.
Vannak azért hátulütői is, csak ezeket m…