Ugrás a fő tartalomra

Frankománia

Josephine Ryan egyike a legszerencsésebb briteknek: francia régiségüzletei vannak, könyveket írt a francia vidéki stílusú lakberendezésről, és most jön a hab a tortán: van egy kis háza Franciaországban. Tripla öröm.

Többször írtam arról, hogy pár éve még ez a vonal volt számomra a lakberendezés netovábbja, egészen addig, amíg át nem kattant valami, és el nem kezdtem a (letisztultabb) angol countryért rajongani. 

Persze, Jospehine házának némely részlete most is erős hatással van rám (konyha! lámpák! padló!).

Ti hogy vagytok ezzel a konkrét házzal és általában a francia shabby chic-kel? Melyik vidékies stílusirányzat "indít be" titeket a legjobban?(forrás)Megjegyzések

 1. Nekem a túl barlangos dolgok nem jönnek be, egyébként szép

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, nekem is túlzás - bár az eredeti épület részei, biztosan ezért nem változtatott rajtuk. Ami még nekem túl sok, az a ROZSDA. :D

   Törlés
 2. Én a konyhabútoron akadtam fenn, ill. a szekrényen. Ezt hogy tisztíja, vagy az a lényeg, hogy nem kell? S a rozsda!!!

  VálaszTörlés
 3. Nekem éppen azok a részek tetszenek a legjobban, ahol a barlang szerü, tisztíthatatlan és rozsdás dolgok vannak. Hát én már csak ilyen vagyok. Az abszolut kedvenceim: a konyha a csodás boltívekkel, meg a gyalulatlan fából készült bútorral; az a csodás kék kád a szép fehérre meszelt barlangban; és az ebédlö az öreg téglás padlóval. Én úgy általában nem vagyok híve a francia belsöépítészetnek, mert a shabby chic + csillár + nagyon fehér és flancos stílust nem igazán bírom, de ezt a házat be tudnám lakni. Tuti biztos!

  VálaszTörlés
 4. A konyha gyönyörű és a nappali rész is bejön nagyon. A konyhabútort nyilván valami páccal is be lehet kenni, ápoltabbnak tűnne és mégis nyers fa maradna. Az ágy körüli keretet nem nagyon értem, mintha elfelejtették volna befejezni, vagy baldachin vagy nem, és a fürdőkádas helyiség nagyon "kolostori minimál"
  (ezt a stílus elnevezést talán most találtam fel:-). Egyébként tetszik a miliője a háznak, roppant otthonos.

  VálaszTörlés
 5. Engem a francia teljesen elborzaszt, szívvel-lélekkel az angolra szavazok...

  VálaszTörlés
 6. Kolostori minimál ez nagyon találó :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…