2012. október 30., kedd

Frankománia

Josephine Ryan egyike a legszerencsésebb briteknek: francia régiségüzletei vannak, könyveket írt a francia vidéki stílusú lakberendezésről, és most jön a hab a tortán: van egy kis háza Franciaországban. Tripla öröm.

Többször írtam arról, hogy pár éve még ez a vonal volt számomra a lakberendezés netovábbja, egészen addig, amíg át nem kattant valami, és el nem kezdtem a (letisztultabb) angol countryért rajongani. 

Persze, Jospehine házának némely részlete most is erős hatással van rám (konyha! lámpák! padló!).

Ti hogy vagytok ezzel a konkrét házzal és általában a francia shabby chic-kel? Melyik vidékies stílusirányzat "indít be" titeket a legjobban?(forrás)

7 megjegyzés:

 1. Nekem a túl barlangos dolgok nem jönnek be, egyébként szép

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, nekem is túlzás - bár az eredeti épület részei, biztosan ezért nem változtatott rajtuk. Ami még nekem túl sok, az a ROZSDA. :D

   Törlés
 2. Én a konyhabútoron akadtam fenn, ill. a szekrényen. Ezt hogy tisztíja, vagy az a lényeg, hogy nem kell? S a rozsda!!!

  VálaszTörlés
 3. Nekem éppen azok a részek tetszenek a legjobban, ahol a barlang szerü, tisztíthatatlan és rozsdás dolgok vannak. Hát én már csak ilyen vagyok. Az abszolut kedvenceim: a konyha a csodás boltívekkel, meg a gyalulatlan fából készült bútorral; az a csodás kék kád a szép fehérre meszelt barlangban; és az ebédlö az öreg téglás padlóval. Én úgy általában nem vagyok híve a francia belsöépítészetnek, mert a shabby chic + csillár + nagyon fehér és flancos stílust nem igazán bírom, de ezt a házat be tudnám lakni. Tuti biztos!

  VálaszTörlés
 4. A konyha gyönyörű és a nappali rész is bejön nagyon. A konyhabútort nyilván valami páccal is be lehet kenni, ápoltabbnak tűnne és mégis nyers fa maradna. Az ágy körüli keretet nem nagyon értem, mintha elfelejtették volna befejezni, vagy baldachin vagy nem, és a fürdőkádas helyiség nagyon "kolostori minimál"
  (ezt a stílus elnevezést talán most találtam fel:-). Egyébként tetszik a miliője a háznak, roppant otthonos.

  VálaszTörlés
 5. Engem a francia teljesen elborzaszt, szívvel-lélekkel az angolra szavazok...

  VálaszTörlés
 6. Kolostori minimál ez nagyon találó :)

  VálaszTörlés