Ugrás a fő tartalomra

Huszonöt gyönyörű otthon - folytatódik a magazinmánia

A 25 Beautiful Homes című magazin nálunk fellelhető néhány példánya eddig minden ismerősömet azonnal - na jó, két perc alatt - levette a lábáról.


(Mint korábban írtam, engem is minden alkalommal elbűvöl.)

A titka valószínűleg az, hogy okosan szerkesztik, így szinte bármelyik lakberendezési stílus rajongói találnak benne csemegét.


Nagy szerencsénkre legfőképpen a vidékies stílus kedvelői csettintenek, amikor meglátják: a 25 otthon között mindig van jó pár brit és skandináv falusi-kisvárosi házriport, és ezek között is mindig van egy-két francia kopott sikkért rajongó angol hölgy... vagy egy vagány loftlakó család, iparistílus-imádattal... vagy agyontapétázott-kályhás-porceláncsészés kunyhótulajdonos.


Most ráadásul indítottak egy menő sorozatot "hogyan tervezzünk szuper házat?" és "milyen hibákat ne kövessünk el?" témakörökben.

Nyelvtanulásnak is remek, és szerintem tökéletes ajándék kismamáknak, barátnőnek, anyukáknak... apropó: ha megvalósítjátok a múltkor ajánlott közös sütizést-kávézást és magazin-ajándékozást, ne felejtsetek el küldeni róla egy képet!


A magazin megrendelhető a Hungaropresstől itt, vagy kapható a kijelölt árusítóhelyeken.

Megjegyzések

 1. Novemberben megyek Angliába egy hétre unokát látogatni, majd hozok egy pár ilyen szépséget. Jövõ héten hozzál egy listát, hogy mik az abszolut kedvenceid, hogy tudjam mit kell keresnem! :-)
  Ja és rákattintottam az elsõ linkre, ami az egyik tavaly augusztusi posztodba küldött engem, amikor még nem ismertem a country comfort-ot és egész elhültem, hogy egy árva komment nem volt alatta. :-( Legalább manapság már jó kislányok vagyunk és írunk Neked. Így tudhatod, hogy itt vagyunk és szeretjük amiket írsz!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen - milyen jó, hogy akkor idetaláltál, és az is, hogy kommenteltek!

   Törlés
 2. Megrendeltem egy negyed évre, köszi a tippet!
  dolinka

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dolinka, azt kívánom, hogy sok örömmel forgasd - és írd majd meg, hogy tetszik!

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Új ház - új élet!

Pontosabban: régi ház, új élet...


Több mint két évvel ezelőtt írtam utoljára, mert a blogírás mellett/helyett annyi örömöt találtam a családi életben és mindenféle másban, hogy úgy éreztem, nehezen fogom csak tudni folytatni - ráadásul, ha az írás nem munka, hanem kedvenc időtöltés, akkor érezzem is úgy, gondoltam.
Tudtam, hogy bezárni viszont nem fogom a videkistilus.blogspot.hu-t.
Éreztem, hogy a folytatásához kell az újabb muníció. És meg is találtam.
Új házunk van.Egy nagyon régi, összetetten problémás, és máris eléggé szeretni való darab. Sok munka jár vele, és még nem vagyunk biztosak abban, hogy bírni is fogjuk.Lesz miről írni - gépelem, és közben újra érzem az izgatottságot, a motivációt meg a várakozást.
Természetesen nem azért vesszük meg a házat, hogy legyen tárgyam a blogra, ha-ha, de már a megvételéről is van mit mesélnem... 


Mit szóltok hozzá?
Hogyan vegyünk házat? - 10 + 1 tipp

Disclaimer: ez az én szubjektív listám. A legutóbbi bejegyzésben leírtam, hogy milyen szűk keretek között mozoghattunk, amikor házat kerestünk, és úgy érzem, hatalmas szerencse, hogy magunktól, ingatlanos szakember bevonása nélkül egyáltalán sikerült. Most azokat a tapasztalataimat gyűjtöttem össze, amelyek kellettek ahhoz, hogy ilyen... szerencsések legyünk. :-)


1. Tartsd észben: Location. Elhelyezkedés. 
A mi esetünkben konkrétan négy megye jöhetett szóba, és a mai napig úgy gondolom, hogy - az ár mellett - ez a legfontosabb és legjobb szűrő. A többi szép ház sajnos nem számít. Amikor keresés közben szembejönnek, olybá tekintjük őket, mintha nem lehetne rájuk kattintani a térképen.
2. Feküdj rá a keresésre! 
Állítsd be az ingatlanfigyelőt a rád vonatkozó paraméterekkel, de ne várd, hogy biztosan az e-mail fiókodba fog érkezni az igazi, és csak rá kell bökni. Tapasztalatom szerint nem lehet megúszni az órákig tartó, ínhüvelygyulladást okozó online keresést.
3. Ne csak az ingatlan.com-ot…