Ugrás a fő tartalomra

Romantika és komfort Szentendrén

Túlzás nélkül állíthatom, ez a blog nagy valószínűséggel nem lenne, ha az itt látható házban nem vendégeskedem tizennégy-tizenöt évesen. Ez az igazi vidéki kényelem.


Ott és akkor történt valami, amitől végleg házmániákus lettem. A képeket elnézve nem nehéz megérteni, miért.

 
A gyönyörű, ősfás kerttel övezett, toronyszobás (!) villa jelenleg külföldön élő kedves barátainké, akik már akkoriban értő gonddal renoválták a réges-régi épületet, az elmúlt két évtizedben pedig a ház nekik köszönhetően elérte a legjobb formáját. Egyszerre tündököl régi fényében és elégíti ki a legmodernebb igényeket.

Szó szerint a pincétől (ahol többek között vendéglakosztály, szauna, edzőterem és mosókonyha is helyet kapott) a padlásig (a romantikus kuckóval) egy csoda. A művészet és a történelem árad a falakból, miközben végtelenül otthonos.

Kis szerelmi vallomásom :-) után nézzük az adatokat:

a több mint 300 négyzetméteren öt hálószoba, két fürdőszoba és egy fából készült, régi falburkolatú szoba található, amely leginkább angol szalonra emlékeztet. A ház jelenleg részben bútorozott állapotban van. Tökéletes cégeknek, tanároknak, családoknak.Az áron alul kínált házról részleteket itt találsz. A bérleti díj azért mindössze 80.000.- forint + rezsi (évszaktól függően 30-80.000.- forint), mert a házhoz olyan bérlőt szeretnének találni, aki odafigyel rá, gondozza is.

Mondjuk, kevés jobb dolgot tudok elképzelni, mint az ódon kőlépcsőkön lesétálva végignézni a kerten, sárga leveleket gereblyézni, felugrani egy kis forralt borért a konyhába, utána megpihenni az üvegezett társalgóban, kockás plédbe burkolózva...


Házriportnak is beillik ez a képes hirdetés, képzelhetitek, milyen élőben!

Ha a fotók felkeltették az érdeklődésed, írhatsz a countrykomfort@gmail.com címre is, hogy összeismertesselek a tulajdonosokkal.

Még egy kérés: minden lájkot és megosztást köszönünk, hiszen így esélyt adsz arra, hogy valaki rátaláljon erre a különleges házra - amit lehet, hogy már régóta keres!
Megjegyzések

 1. Jajjj, miért nem fél évvel ezelőtt adódott ez a lehetőség?!!!!!!!!!!!!!!!! :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnálom, Andrea, és megígérem, hogy ha hasonló lesz, azonnal hozom! Hátha aktuálissá válik...

   Törlés
 2. Eddig is rajongtam Szentendre hangulatáért és házaiért. Ez a ház is nagyon tetszett... Egy saját, személyre szabott kis kastély... :) Ez ám az élmény!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…