2012. október 29., hétfő

Romantika és komfort Szentendrén

Túlzás nélkül állíthatom, ez a blog nagy valószínűséggel nem lenne, ha az itt látható házban nem vendégeskedem tizennégy-tizenöt évesen. Ez az igazi vidéki kényelem.


Ott és akkor történt valami, amitől végleg házmániákus lettem. A képeket elnézve nem nehéz megérteni, miért.

 
A gyönyörű, ősfás kerttel övezett, toronyszobás (!) villa jelenleg külföldön élő kedves barátainké, akik már akkoriban értő gonddal renoválták a réges-régi épületet, az elmúlt két évtizedben pedig a ház nekik köszönhetően elérte a legjobb formáját. Egyszerre tündököl régi fényében és elégíti ki a legmodernebb igényeket.

Szó szerint a pincétől (ahol többek között vendéglakosztály, szauna, edzőterem és mosókonyha is helyet kapott) a padlásig (a romantikus kuckóval) egy csoda. A művészet és a történelem árad a falakból, miközben végtelenül otthonos.

Kis szerelmi vallomásom :-) után nézzük az adatokat:

a több mint 300 négyzetméteren öt hálószoba, két fürdőszoba és egy fából készült, régi falburkolatú szoba található, amely leginkább angol szalonra emlékeztet. A ház jelenleg részben bútorozott állapotban van. Tökéletes cégeknek, tanároknak, családoknak.Az áron alul kínált házról részleteket itt találsz. A bérleti díj azért mindössze 80.000.- forint + rezsi (évszaktól függően 30-80.000.- forint), mert a házhoz olyan bérlőt szeretnének találni, aki odafigyel rá, gondozza is.

Mondjuk, kevés jobb dolgot tudok elképzelni, mint az ódon kőlépcsőkön lesétálva végignézni a kerten, sárga leveleket gereblyézni, felugrani egy kis forralt borért a konyhába, utána megpihenni az üvegezett társalgóban, kockás plédbe burkolózva...


Házriportnak is beillik ez a képes hirdetés, képzelhetitek, milyen élőben!

Ha a fotók felkeltették az érdeklődésed, írhatsz a countrykomfort@gmail.com címre is, hogy összeismertesselek a tulajdonosokkal.

Még egy kérés: minden lájkot és megosztást köszönünk, hiszen így esélyt adsz arra, hogy valaki rátaláljon erre a különleges házra - amit lehet, hogy már régóta keres!

4 megjegyzés:

 1. Jajjj, miért nem fél évvel ezelőtt adódott ez a lehetőség?!!!!!!!!!!!!!!!! :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnálom, Andrea, és megígérem, hogy ha hasonló lesz, azonnal hozom! Hátha aktuálissá válik...

   Törlés
 2. Eddig is rajongtam Szentendre hangulatáért és házaiért. Ez a ház is nagyon tetszett... Egy saját, személyre szabott kis kastély... :) Ez ám az élmény!

  VálaszTörlés