Ugrás a fő tartalomra

Romantika és komfort Szentendrén

Túlzás nélkül állíthatom, ez a blog nagy valószínűséggel nem lenne, ha az itt látható házban nem vendégeskedem tizennégy-tizenöt évesen. Ez az igazi vidéki kényelem.


Ott és akkor történt valami, amitől végleg házmániákus lettem. A képeket elnézve nem nehéz megérteni, miért.

 
A gyönyörű, ősfás kerttel övezett, toronyszobás (!) villa jelenleg külföldön élő kedves barátainké, akik már akkoriban értő gonddal renoválták a réges-régi épületet, az elmúlt két évtizedben pedig a ház nekik köszönhetően elérte a legjobb formáját. Egyszerre tündököl régi fényében és elégíti ki a legmodernebb igényeket.

Szó szerint a pincétől (ahol többek között vendéglakosztály, szauna, edzőterem és mosókonyha is helyet kapott) a padlásig (a romantikus kuckóval) egy csoda. A művészet és a történelem árad a falakból, miközben végtelenül otthonos.

Kis szerelmi vallomásom :-) után nézzük az adatokat:

a több mint 300 négyzetméteren öt hálószoba, két fürdőszoba és egy fából készült, régi falburkolatú szoba található, amely leginkább angol szalonra emlékeztet. A ház jelenleg részben bútorozott állapotban van. Tökéletes cégeknek, tanároknak, családoknak.Az áron alul kínált házról részleteket itt találsz. A bérleti díj azért mindössze 80.000.- forint + rezsi (évszaktól függően 30-80.000.- forint), mert a házhoz olyan bérlőt szeretnének találni, aki odafigyel rá, gondozza is.

Mondjuk, kevés jobb dolgot tudok elképzelni, mint az ódon kőlépcsőkön lesétálva végignézni a kerten, sárga leveleket gereblyézni, felugrani egy kis forralt borért a konyhába, utána megpihenni az üvegezett társalgóban, kockás plédbe burkolózva...


Házriportnak is beillik ez a képes hirdetés, képzelhetitek, milyen élőben!

Ha a fotók felkeltették az érdeklődésed, írhatsz a countrykomfort@gmail.com címre is, hogy összeismertesselek a tulajdonosokkal.

Még egy kérés: minden lájkot és megosztást köszönünk, hiszen így esélyt adsz arra, hogy valaki rátaláljon erre a különleges házra - amit lehet, hogy már régóta keres!

Megjegyzések

 1. Jajjj, miért nem fél évvel ezelőtt adódott ez a lehetőség?!!!!!!!!!!!!!!!! :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnálom, Andrea, és megígérem, hogy ha hasonló lesz, azonnal hozom! Hátha aktuálissá válik...

   Törlés
 2. Eddig is rajongtam Szentendre hangulatáért és házaiért. Ez a ház is nagyon tetszett... Egy saját, személyre szabott kis kastély... :) Ez ám az élmény!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Új ház - új élet!

Pontosabban: régi ház, új élet...


Több mint két évvel ezelőtt írtam utoljára, mert a blogírás mellett/helyett annyi örömöt találtam a családi életben és mindenféle másban, hogy úgy éreztem, nehezen fogom csak tudni folytatni - ráadásul, ha az írás nem munka, hanem kedvenc időtöltés, akkor érezzem is úgy, gondoltam.
Tudtam, hogy bezárni viszont nem fogom a videkistilus.blogspot.hu-t.
Éreztem, hogy a folytatásához kell az újabb muníció. És meg is találtam.
Új házunk van.Egy nagyon régi, összetetten problémás, és máris eléggé szeretni való darab. Sok munka jár vele, és még nem vagyunk biztosak abban, hogy bírni is fogjuk.Lesz miről írni - gépelem, és közben újra érzem az izgatottságot, a motivációt meg a várakozást.
Természetesen nem azért vesszük meg a házat, hogy legyen tárgyam a blogra, ha-ha, de már a megvételéről is van mit mesélnem... 


Mit szóltok hozzá?
Hogyan vegyünk házat? - 10 + 1 tipp

Disclaimer: ez az én szubjektív listám. A legutóbbi bejegyzésben leírtam, hogy milyen szűk keretek között mozoghattunk, amikor házat kerestünk, és úgy érzem, hatalmas szerencse, hogy magunktól, ingatlanos szakember bevonása nélkül egyáltalán sikerült. Most azokat a tapasztalataimat gyűjtöttem össze, amelyek kellettek ahhoz, hogy ilyen... szerencsések legyünk. :-)


1. Tartsd észben: Location. Elhelyezkedés. 
A mi esetünkben konkrétan négy megye jöhetett szóba, és a mai napig úgy gondolom, hogy - az ár mellett - ez a legfontosabb és legjobb szűrő. A többi szép ház sajnos nem számít. Amikor keresés közben szembejönnek, olybá tekintjük őket, mintha nem lehetne rájuk kattintani a térképen.
2. Feküdj rá a keresésre! 
Állítsd be az ingatlanfigyelőt a rád vonatkozó paraméterekkel, de ne várd, hogy biztosan az e-mail fiókodba fog érkezni az igazi, és csak rá kell bökni. Tapasztalatom szerint nem lehet megúszni az órákig tartó, ínhüvelygyulladást okozó online keresést.
3. Ne csak az ingatlan.com-ot…