Ugrás a fő tartalomra

ApaCukababa: interjú és JÁTÉK


Közeleg a karácsony - és bár az üzletek nyomulásába és bóvlidömpingjébe nem szeretek bekapcsolódni, jó érzés már novemberben tudni, hogy a szeretteimnek milyen ajándékot fogok adni. Idén sem drága dolgot; ami személyes, egyedi és vicces, azon úgyis jobban érezni az odafigyelést és a hosszas töprengést: azt, hogy mennyire fontos az illető. Az alábbiakban Neuvirth Judittal, az ApaCukababa alkotójával beszélgetek, és játszunk is, akár két nyereményért. Ha Country Komfort-olvasó vagy, és neked kedvez a szerencse, tiéd lesz az a bizonyos ajándék - hogy a fa alatt odaadhasd valakinek, akit nagyon szeretsz!


- Az ApaCukababa frenetikus ötlete az, hogy fénykép alapján készítesz babákat. Emlékszel még az elsőre?

- Persze, hiszen innen indult minden.... Barátnőm esküvőjére nászajándékba valami különlegeset szerettem volna adni és akkor jutott az eszembe, hogy elkészítem őket rongybabaként. A lánybabának varrtam táskát is így a boríték kérdése is rendeződött. :) Most van egy új irányom is, amit most fogok kipróbálni egy kanadai példa alapján, miszerint gyerekrajzok alapján textilfigurát fogok készíteni, annak, aki szeretné.

- Milyen visszajelzéseket szoktatok kapni, amikor a megajándékozott személy viszontlátja magát egy fonalhajú, nyakigláb, szeretetreméltó játékbabában? :o)

- Miközben készítem a babákat, igyekszem a képeket aprólékosan tanulmányozni és felfedezni a jellegzetes vonásokat, de sokszor kapok instrukciókat is, mint például, hogy milyen színeket kedvel leginkább vagy hogy állandóan napszemüveg van a fején stb.. Ezek nekem fontos információk ahhoz, hogy karakterében elcsípjem az illetőt. Mivel általában postán adom fel a babákat, ezért szemtől-szembe "hűha"élményem nagyon kevés van, írásos több. Aki saját magát kapja meglepetésként, általában nagyon örül, viccesnek és ötletesnek, élethűnek találja.

nagyon ApaCuka :-)
- Nagy dobásotok, a vintagebazaar.hu a napokban nyílt meg. Mesélj arról, hogyan született az ötlet, és milyen tárgyakat találunk az online bazárban!

- Férjemmel, Födő Gáborral találtuk ki, hogy készítünk egy honlapot a másik kedvtelésünknek is. Nagyon szeretünk régi tárgyakban újragondolkodni vagy csak egyszerűen visszaadni régi fényüket. Ehhez csapódnak azok a tárgyak is, amiket elég csak lemosni, és máris üde színfoltjai lehetnek egy enteriőrnek. Kedveljük a shabby, a vintage, a rusztikus és a loft stílust is, talán ez elsőre furán hangzik, de igen: szerintünk jól megférnek egy térben, akár egy bútoron, kiegészítőn belül is, a stílusokat keverve. Miket találtok a Vintage bazaarban? olyan tárgyakat, amiket mi újítottunk fel vagy új funkciót adtunk nekik, és amiket szeretünk: kötött párna, kenderzsákból babzsák, vászonvégből hengerelt díszítésű párna, polcok, zománcozott edények, csatos üveg, szódásüveg, horgolt hokedli stb..


- Vidéki vendéglátással is foglalkoztok, s kiadó házaitok berendezését a rusztikus, kopott stílus is jellemzi. Hogyan találtatok rá a bútorokra, s mik a tapasztalataitok: a vendégek szeretik a miliőt, amit teremtettetek?

- Két szállásunk van, az egyik az Ágnes tanya (Anyukáméké), a másik a Palóc vendégház. Mindkettő százéves vályog parasztház, fagerendás mennyezettel, az Ágnes tanyán búboskemencével. Ezek olyan adottságok, amiket tiszteletben kell tartani a berendezésnél is. Nem tehetek a padlóra laminált parkettát... A berendezést az egyszerűség jellemzi, a mai kor fabútorai klasszul megférnek a kopott hokedlivel vagy vizes paddal és lócával. A textilek fontos kiegészítői a tereknek, főleg a horgolt csipke, lenvászon, horgolt takaró, rongyszőnyegek. A bútorok vagy már a házban voltak, vagy lomtalanításnál bukkantunk rájuk, vagy a faluból kaptuk. Vendégeink visszajelzése alapján a házainknak otthonos hangulata van, mindenki csodálkozik a konyha felszereltségén, illetve sokan úgy nyilatkoznak, hogy köszönik a vendégszeretetünket és figyelmességünket, amihez tudni kell, hogy velünk a vendégek egyáltalán nem találkoznak, mert a házakat teljesen önállóan használják.


- Adódik a kérdés: milyen számodra az ideális otthon, melyik a kedvenc lakberendezési stílusod, és honnan merítesz ihletet?

- Letisztult és egyszerű, de ezt két kisfiúval elég nehéz kivitelezni, most főleg eklektikus. Szívesen olvasom a különböző blogokat, lakáskultúrával foglalkozó oldalakat és újságokat, amiket hónapokkal később és úgy veszek újra elő, mintha akkor látnám először, mert mindig mást veszek észre bennük.


JÁTÉK: 
A CK olvasói között egyedi, a nyertes által kiválasztott fénykép alapján készített ApaCukababát sorsolunk ki!

Ha szeretnél részt venni a sorsoláson, a következőket tedd (nem vészes, de Judit nagylelkűségét becsüljük meg azzal, hogy követjük munkásságát ;-)

1) Legyél az ApaCukababa, a Vintagebazaar.hu és a Country Komfort követője a Facebookon (itt, itt és itt), és
2) legyél a CK blog rendszeres olvasója (jobb oldal, "feliratkozás a webhelyre" kék gomb), és
3) küldj egy e-mailt a countrykomfort@gmail.com címre, amelyben megírod, hogy melyik barátod, családtagod ApaCukababa-mását szeretnéd megnyerni! (Fényképet most még nem kérünk:-), valamint
4) Lájkold és oszd meg ezt a bejegyzést.

Határidő helyett:
Siess! Amint meglesz a Country Komfort 2000. követője, sorsolunk! Sőt, azonnal indul a következő játékunk is.

TITOK! = motiváció az őszi szünetre:-)
Ha szép számban gyarapszik az ApaCukababa és Vintagebazaar.hu tábora a Facebookon, még egy ajándékot sorsolunk ki a követők között - de hogy mit, még nem árulhatom el....

Update: a játék első napja olyan sikeres volt, hogy máris lehet szavazni arra, hogy melyik rongyállatkát sorsoljuk ki második ajándékként, ha az ApaCukababa eléri az 500 követőt. Nézd meg őket itt.

Hajrá!

(A képek a vintagebazaar.hu tulajdonai)




Megjegyzések

  1. Na ismét helyes nyereményért lehet versengeni :) Minden pont teljesítve :) Szeretném a babát :)

    VálaszTörlés
  2. Kész minden, email is elküldve:)

    Gősi Gabriella

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik a játék!!!!

    VálaszTörlés
  4. minden teljesítve..most már:))

    VálaszTörlés
  5. az én kívánságom is elküldve:)

    VálaszTörlés
  6. Köszönjük mindenkinek, igyekeztünk! Az első képen látható Bob Marley-rajongó lánybaba önmagában is csodajó.

    VálaszTörlés
  7. Teljesítve minden, várom a sorsolást.

    VálaszTörlés
  8. Minden kész, izgatottan várom a sorsolást.

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm nektek; a sorsoláshoz 63 új tagot kellene újramegosztással a csapatba hívni!

    VálaszTörlés
  10. Regisztráltam, bejelentkeztem, osztottam, lájkoltam, email-eztem :)
    Sok sikert a csapatnak, nagyon szép az egész oldal!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Regénybe illő - vidéki házriport

Learning to let go ... (zene bekapcs.) Nagyon régóta várok arra, hogy bemutathassam ezt a házat. Gyerekkoromban egyszer jártam benne (akkoriban lakatlan volt), és máig emlékszem a színes üveggel kirakott padlásablakra. Már akkor, öt-hatévesen arról álmodoztam, hogy hasonló otthonom lesz egyszer. A ház másé lett, a lehető legértőbb kezekbe került, én felnőttem, az álmaim egy részét feladtam, és visszatértem. A visszatérés azért nem ment egykönnyen. A tulajdonosok ugyanis először vonakodtak - nem beengedni , kiváló vendéglátók és nagyszerű emberek, hanem: megjelenni . A házat megjeleníteni. A magazinoknak eddig sikerrel ellenálltak, Kos-természetemmel mégis rávettem őket, hogy a publikum elé tárják az otthonukat. Egy blogon. A látogatás után több hónapig a gépemben pihentek a fotók - féltve őriztem őket, és próbáltam más fórumra ajánlani a képriportot. A körülmények nem engedték, hogy máshol jelenjen meg. Nagyon boldog vagyok, hogy végül a saját blogomon lett a helye. Fr

Teázós

Totálisan összefüggéstelen lesz, amit ma írok; vegyük úgy, hogy az esőt nézve virtuálisan együtt iszunk valamilyen finom teát ( te-ázás, hahaha ), és van nálam tíz noteszlap mindenféle témában. Tegnap elkezdett poszt. 1. Aki szokott a Rossmann-tól rendelni, és szereti a szakácskönyveket, annak szerintem érdemes most élnie azzal az akcióval, amelyikben bio élelmiszerek mellé Stahl Judit-szakácskönyvet adnak ajándékba. Nem tudom, miért van így, mert a stílusa néhol elképesztően modoros, mégis ő tudja azt, amitől kb. önálló olvasmány lesz a receptgyűjtemény, de mint receptgyűjtemény önmagában is vérprofi. Továbbajándékozni szintén jó. 2. Azt hiszem, el kell fogadnom, hogy az érvényesülés és kapcsolatépítés címén végzett tevékenységek 9/10-e nekem nem megy -- és nem is tartom őket ízlésesnek (biztosan azért, mert kompenzálok). Magamat pedig gyakran tartom bénának, amiért nem építek és nem érvényesülök. Ami még rettenetesen irritál, az a  "ki kinek a kije"  nevű társadalmi társ

Lomtalanítás 2020

Megint visszafelé haladok az időben: ez a szuper gyűjtésünk még akkor történt, amikor nem világméretű járványról volt szó. Az egyik utolsó gondtalan esténk volt, mondhatni. A kerületünkben minden évben figyelem az évente egyszer legálisan utcára hordott tárgyakat (bútormániásként nem bírok nem odanézni), de egyrészt nekem is volt egy minimalista fordulatom, és óvatosabb lettem az esztelen halmozással kapcsolatban, másrészt emlékeim szerint az elmúlt pár évben az egyre erősödő tendencia az volt, hogy napokkal előbb megjelentek a lomisok, krétával felrajzolták a felségterületüket, a lomtalanítás napján pedig kiváló érzékkel, hangos perpatvarok közepette lefoglalták a legmenőbb cuccokat, majd azokat tőlük lehetett megvásárolni .    A gyerekeknek gyártottam is elméleteket arról, hogy végtére is társadalmilag - vagy mit tudom én, milyen szempontból - jól van ez így, hadd éljenek meg belőle, ez nekik így is egy _megalázó, durva_, sokat utazós, hosszú, munkás nap, a mi lakásunk p