Ugrás a fő tartalomra

Saját készítésű ajándékok country stílusban

     Kényszerből vagy kedvből, mindenképpen igaz: idén is sokmillióan helyezik a hangsúlyt az ünnep bensőségességére az ünnep anyagiassága helyett. Nagyszerű ötlet például az s.k. ajándék - szeretek ilyet kapni, és idén újra készítek is. Tudom, hogy közületek is sokan sütnek aprósütit/gyártanak bonbont karácsony táján ajándékba - ha van tuti recepted, ötleted, bevált csomagolási praktikád, kérlek, oszd meg velünk itt, a bejegyzés alatt vagy a Facebookon! 

 

A rusztikus alapanyagok mellett a csomagolás is sokat lendíthet az ajándék vidékies jellegén. Íme, néhány ötlet kissé Éva magazin stílusban, bocs:

- keressetek hazai gasztrobloggerek édes és sós karácsonyi süteményei között könnyen - akár gyerkőcökkel - elkészíthető és egyszerűen csomagolható/szállítható kedvenceket;
- próbáljátok ki őket :-);
- ha "nagyon rendben" vannak, egy nyugis délutánon gyártsatok belőlük nagyobb mennyiséget;
- a csomagoláshoz és díszítéshez használjatok:
  • rafiát 
  • zsírpapírt + bádogdobozt 
  • befőttesüveget 
  • kockás/csíkos vászonszalvétát 
  • barna csomagolópapírt 
  • fenyőágat, karácsonyfadíszt
  • sütőformát, ami önmagában is ajándék, pl. őzgerincforma, piteforma, muffinforma stb.



















Off: az év végéig még van egy pár ajándékunk... A jövő héten a Szépségek Kicsiny Boltjával játszunk natúrkozmetikumokért, és a Deco Majorelle-nyeremények, illetve a Bútortuning-vásárlási utalvány is gazdára várnak! Húzzunk bele; oszd meg te is az oldalt, hadd sorsoljunk minél többször. :-)

(forrás)



Megjegyzések

  1. Egyik jobb mint a másik :) Nálam a linzer és a kókuszgolyó az abszolút karácsonyi sütik!A linzer Édesanyám kedvence így karácsonyra az ajándék mellé igyekszem mindig meglepni vele,és elmondhatom sikert is aratok :)

    VálaszTörlés
  2. tetszenek:) én is gasztroajándékokkkal készülök. Most konkretizálom épp a dolgokat: nehogy lemaradjak arról, aminek idő kell összeérni.
    Kaptam egy pici dobozt, az alapján készítem a többit kartonból. Illetve megtartottam korábbi bonbonos dobozokat, valamint vettem csatos üvegeket. Ezekbe kerülnek a jobbnál jobb finomságokat.
    A vaníliakivonat pedig már "érik" pici vázában/korábbi pálinkás üvegben: megcsináltam korábban, mert idő kell neki, de így is neccesen lesz kész Kariig.

    VálaszTörlés
  3. Jó ötlet a kekszszalámi(nem kell sütni)..és a grillázsdió(karamellizálni a cukrot,beledobálni a diót,darabosan,majd ha kihült darabolni..)meg a kókuszosgolyók..most létezik egy könyv ABRAK A BABRA..(Hegyi Barbara)..sajnos nem volt pénz nálam az Auchanban árulják..na neki vannak valami "csodabogyó" receptjei....

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Regénybe illő - vidéki házriport

Learning to let go ... (zene bekapcs.) Nagyon régóta várok arra, hogy bemutathassam ezt a házat. Gyerekkoromban egyszer jártam benne (akkoriban lakatlan volt), és máig emlékszem a színes üveggel kirakott padlásablakra. Már akkor, öt-hatévesen arról álmodoztam, hogy hasonló otthonom lesz egyszer. A ház másé lett, a lehető legértőbb kezekbe került, én felnőttem, az álmaim egy részét feladtam, és visszatértem. A visszatérés azért nem ment egykönnyen. A tulajdonosok ugyanis először vonakodtak - nem beengedni , kiváló vendéglátók és nagyszerű emberek, hanem: megjelenni . A házat megjeleníteni. A magazinoknak eddig sikerrel ellenálltak, Kos-természetemmel mégis rávettem őket, hogy a publikum elé tárják az otthonukat. Egy blogon. A látogatás után több hónapig a gépemben pihentek a fotók - féltve őriztem őket, és próbáltam más fórumra ajánlani a képriportot. A körülmények nem engedték, hogy máshol jelenjen meg. Nagyon boldog vagyok, hogy végül a saját blogomon lett a helye. Fr...

14. blogszülinap

Ma, akárcsak 2010-ben ugyanezen a napon, két bejegyzést írok, hogy így ünnepeljem ezt a felületet és azt a sok mindent, amit attól kaptam, hogy tizennégy éve írok online naplót. :-) Utána viszont lehetséges, hogy tartok egy kis szünetet, mert van néhány időigényes dolog, amire jobban kellene koncentrálnom most, mint erre a hobbira.  Az a "probléma," hogy mivel mostanában újra szeretek blogot írni, ha van szabadidőm, automatikusan az jut eszembe, hogy befejezzem a megkezdett bejegyzés-vázlatokat, holott igazság szerint okosabb lenne most mást gyakorolni. Addig is, amíg visszatérek, néha benézek majd: írjatok kommentet akár ide, akár más posztok alá, válaszolni fogok rájuk! Akkor jöjjön néhány narancsos árnyalatú fotó és a rövid beszámoló arról, milyen az őszi szünet a háznál. H. szalagavatója után jó beteg lettem -- nem lepett meg, a sorozatos nem alvás nyilván megtette a hatását --, úgyhogy az egész hét torokfájással és náthásan telt. Egyedül azért tudtam dolgozni, mert H.  h...

Nyerj BeCake' tortatartót! - interjú és játék a TeaRoom gasztrobloggereivel

November 2-án lesz a Country Komfort második születésnapja! A tavalyi torta és a hozzá kapcsolódó játék annyira jó emlék maradt, hogy biztos voltam benne: idén is megünnepeljük a blogszülinapot. Bemutatom a TeaRoom gasztroblogot: három tehetséges lány, Edi, Vera és Eszti írja, akik receptjeiket igényes grafikákkal, gyönyörű fotókkal, egyéni ötletekkel fűszerezik. Ráadásul a bloghoz kapcsolódva egy önálló, hiánypótló brand is létrejött: a BeCake' tortatartó-manufaktúra. Végre nálunk is hozzá lehet jutni ilyen szépséges tortatálakhoz - olvasd el az interjút, és ha szeretnél nyerni egyet, játssz velünk! (A blog születésnapján bemutatom azt a szuper tortát, amit a lányoktól kaptam. Mert torta nélkül nincs szülinap. :-)) Miért a (Green) TeaRoom nevet választottátok a blogotoknak? Amikor megalapítottuk a blogot, akkor mindhárman a Greenroom-nál, egy kreatív ügynökségnél dolgoztunk. Napról-napra egyre többet esett szó a mi kis hobbinkról, melyet végül egy blog for...