Ugrás a fő tartalomra

Saját készítésű ajándékok country stílusban

     Kényszerből vagy kedvből, mindenképpen igaz: idén is sokmillióan helyezik a hangsúlyt az ünnep bensőségességére az ünnep anyagiassága helyett. Nagyszerű ötlet például az s.k. ajándék - szeretek ilyet kapni, és idén újra készítek is. Tudom, hogy közületek is sokan sütnek aprósütit/gyártanak bonbont karácsony táján ajándékba - ha van tuti recepted, ötleted, bevált csomagolási praktikád, kérlek, oszd meg velünk itt, a bejegyzés alatt vagy a Facebookon! 

 

A rusztikus alapanyagok mellett a csomagolás is sokat lendíthet az ajándék vidékies jellegén. Íme, néhány ötlet kissé Éva magazin stílusban, bocs:

- keressetek hazai gasztrobloggerek édes és sós karácsonyi süteményei között könnyen - akár gyerkőcökkel - elkészíthető és egyszerűen csomagolható/szállítható kedvenceket;
- próbáljátok ki őket :-);
- ha "nagyon rendben" vannak, egy nyugis délutánon gyártsatok belőlük nagyobb mennyiséget;
- a csomagoláshoz és díszítéshez használjatok:
 • rafiát 
 • zsírpapírt + bádogdobozt 
 • befőttesüveget 
 • kockás/csíkos vászonszalvétát 
 • barna csomagolópapírt 
 • fenyőágat, karácsonyfadíszt
 • sütőformát, ami önmagában is ajándék, pl. őzgerincforma, piteforma, muffinforma stb.Off: az év végéig még van egy pár ajándékunk... A jövő héten a Szépségek Kicsiny Boltjával játszunk natúrkozmetikumokért, és a Deco Majorelle-nyeremények, illetve a Bútortuning-vásárlási utalvány is gazdára várnak! Húzzunk bele; oszd meg te is az oldalt, hadd sorsoljunk minél többször. :-)

(forrás)Megjegyzések

 1. Egyik jobb mint a másik :) Nálam a linzer és a kókuszgolyó az abszolút karácsonyi sütik!A linzer Édesanyám kedvence így karácsonyra az ajándék mellé igyekszem mindig meglepni vele,és elmondhatom sikert is aratok :)

  VálaszTörlés
 2. tetszenek:) én is gasztroajándékokkkal készülök. Most konkretizálom épp a dolgokat: nehogy lemaradjak arról, aminek idő kell összeérni.
  Kaptam egy pici dobozt, az alapján készítem a többit kartonból. Illetve megtartottam korábbi bonbonos dobozokat, valamint vettem csatos üvegeket. Ezekbe kerülnek a jobbnál jobb finomságokat.
  A vaníliakivonat pedig már "érik" pici vázában/korábbi pálinkás üvegben: megcsináltam korábban, mert idő kell neki, de így is neccesen lesz kész Kariig.

  VálaszTörlés
 3. Jó ötlet a kekszszalámi(nem kell sütni)..és a grillázsdió(karamellizálni a cukrot,beledobálni a diót,darabosan,majd ha kihült darabolni..)meg a kókuszosgolyók..most létezik egy könyv ABRAK A BABRA..(Hegyi Barbara)..sajnos nem volt pénz nálam az Auchanban árulják..na neki vannak valami "csodabogyó" receptjei....

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…