Ugrás a fő tartalomra

Gyertyagyújtás: hasznos tippek svédül nem tudóknak

      Tíz percem van írni, ezért jöjjön egy új és egy régi ötlet! Az új: az abszolút minimalista adventi "koszorú", amely négy gyertyából áll mindössze, a régi: kedves barátunk, a Google Fordító alkalmazása svéd szövegekre. És a napi tanács: ne feszüljünk rá túlságosan az ünnepekre. :-) Mondom ezt én, aki tegnap este kilenckor még alfába lemenve próbálta megtalálni a minden évben használatos, filcanyagból készült adventi naptárat. Végül meglett... és hozott is bele a Mikulás ma reggelre egy tök jó lila filcet. ;-)

   
A 23 óra
Ez az év, akkor használja sok gyertyát otthonainkban. Sötét téli este és reggel, amikor a nap nem úgy tűnik, hogy menjen fel a gyertyákat egy egyszerű módja, hogy töltse otthon a melegség és érzés.

De fontos megjegyezni, hogy minden fény veszélyes lehet, ha nem kezelik megfelelően. A balesetveszély csökken, ha követi a biztonsági előírásokat, hogy mindig a világos csomagolásban IKEA eladja. Íme néhány tipp a biztonságos gyertya használata:

- Kerülje csöpög és tisztítás, ne tegye ki a fények vontatásra. Helyezze őket, hogy ne túl közel egymáshoz, vagy más hőforrás.

- Mindig a gyertyát is távol függönyök, dekorációk és bármi mást, ami tüzet. Az is fontos, hogy a gyertyatartó és kiegészítők készülnek hőálló és tűzálló anyagok. Kerülje Más szóval, sphagnum és fonalból gnómokkal adventi gyertya!

- Soha ne tegye gyertyát, ahol könnyen felborult, vagy olyan helyeken, amelyeket az elérhető a gyermekek és háziállatok. Ha van egy macska, ne feledje, hogy a macskák, mint ablakpárkány!

- Block Gyertyák égnek egyenetlen vagy korom szélén a fény magasabb, mint a kanóc. Kapcsolja le a villanyt, és vágja le a széleit, amíg puha és könnyen vágható.

- Soha ne hagyja az égő gyertyát felügyelet nélkül. Eloltani őket, amikor csak hagyjuk a szobában!


Tudtad ..?
Néha az IKEA kérdést, hogy miért a hő fény vagy gyertya csésze megy, és nem világít újra, annak ellenére, hogy a viasz is.

Ahhoz, hogy egy gyertyát éget ki teljesen, a viasz vált folyadék, és a viasz kell a kapcsolatot a kanócot. Ha a fény csak lőttek rövid ideig egy időben, nem lesz soha nincs idejük lesz elég forró, hogy elolvad a viasz jogot, hogy a szélét. Ez teszi a lyuk mélyebb minden alkalommal, amikor fény a gyertya. Azt is válik viasz maradt a fény hűvös, például egy ablak, vagy egy tulajdonos acélból vagy kőből. Próbálja meg helyét a gyertyák különböző helyeken, de gondolom, a biztonság!

Ami a fény csésze a választ az összes fényt csésze üveg IKEA arra tervezték, hogy menjen ki, ha még van valami viasz maradt a kupát. Ez csökkenti annak az esélyét a fény túlmelegszik, és fellángol. Túlmelegedés is okozhat az üveg csésze crack. Ezért a lámpák kialszanak a saját maguk által.(forrás)Megjegyzések

  1. Imádom a google fordítót! :))) Nincs annál izgalmasabb, hogy a sok hülyeségből kiszűrjük a lényeget! Vajon az általunk leírtakat is ilyen frankón nyomja? Valószínű! :))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…