2011. december 1., csütörtök

Gyertyagyújtás: hasznos tippek svédül nem tudóknak

      Tíz percem van írni, ezért jöjjön egy új és egy régi ötlet! Az új: az abszolút minimalista adventi "koszorú", amely négy gyertyából áll mindössze, a régi: kedves barátunk, a Google Fordító alkalmazása svéd szövegekre. És a napi tanács: ne feszüljünk rá túlságosan az ünnepekre. :-) Mondom ezt én, aki tegnap este kilenckor még alfába lemenve próbálta megtalálni a minden évben használatos, filcanyagból készült adventi naptárat. Végül meglett... és hozott is bele a Mikulás ma reggelre egy tök jó lila filcet. ;-)

   
A 23 óra
Ez az év, akkor használja sok gyertyát otthonainkban. Sötét téli este és reggel, amikor a nap nem úgy tűnik, hogy menjen fel a gyertyákat egy egyszerű módja, hogy töltse otthon a melegség és érzés.

De fontos megjegyezni, hogy minden fény veszélyes lehet, ha nem kezelik megfelelően. A balesetveszély csökken, ha követi a biztonsági előírásokat, hogy mindig a világos csomagolásban IKEA eladja. Íme néhány tipp a biztonságos gyertya használata:

- Kerülje csöpög és tisztítás, ne tegye ki a fények vontatásra. Helyezze őket, hogy ne túl közel egymáshoz, vagy más hőforrás.

- Mindig a gyertyát is távol függönyök, dekorációk és bármi mást, ami tüzet. Az is fontos, hogy a gyertyatartó és kiegészítők készülnek hőálló és tűzálló anyagok. Kerülje Más szóval, sphagnum és fonalból gnómokkal adventi gyertya!

- Soha ne tegye gyertyát, ahol könnyen felborult, vagy olyan helyeken, amelyeket az elérhető a gyermekek és háziállatok. Ha van egy macska, ne feledje, hogy a macskák, mint ablakpárkány!

- Block Gyertyák égnek egyenetlen vagy korom szélén a fény magasabb, mint a kanóc. Kapcsolja le a villanyt, és vágja le a széleit, amíg puha és könnyen vágható.

- Soha ne hagyja az égő gyertyát felügyelet nélkül. Eloltani őket, amikor csak hagyjuk a szobában!


Tudtad ..?
Néha az IKEA kérdést, hogy miért a hő fény vagy gyertya csésze megy, és nem világít újra, annak ellenére, hogy a viasz is.

Ahhoz, hogy egy gyertyát éget ki teljesen, a viasz vált folyadék, és a viasz kell a kapcsolatot a kanócot. Ha a fény csak lőttek rövid ideig egy időben, nem lesz soha nincs idejük lesz elég forró, hogy elolvad a viasz jogot, hogy a szélét. Ez teszi a lyuk mélyebb minden alkalommal, amikor fény a gyertya. Azt is válik viasz maradt a fény hűvös, például egy ablak, vagy egy tulajdonos acélból vagy kőből. Próbálja meg helyét a gyertyák különböző helyeken, de gondolom, a biztonság!

Ami a fény csésze a választ az összes fényt csésze üveg IKEA arra tervezték, hogy menjen ki, ha még van valami viasz maradt a kupát. Ez csökkenti annak az esélyét a fény túlmelegszik, és fellángol. Túlmelegedés is okozhat az üveg csésze crack. Ezért a lámpák kialszanak a saját maguk által.(forrás)

2 megjegyzés:

  1. Imádom a google fordítót! :))) Nincs annál izgalmasabb, hogy a sok hülyeségből kiszűrjük a lényeget! Vajon az általunk leírtakat is ilyen frankón nyomja? Valószínű! :))

    VálaszTörlés