Ugrás a fő tartalomra

Magazinmánia VIII. és JÁTÉK a Hungaropress ajándékaiért!

    Péntek van, mindenki fáradt, dugig vannak a bevásárlóközpontok, lisztet-cukrot-diót-mákot kell venni, rengeteg a tennivaló az ünnepek előtt, mégis azt mondom: lassítsunk le pár percre! 

Gondoljunk arra, hogy mi esik jól, mi pihentet majd bennünket az ünnepek alatt.

És mi az, ami nem foglal sok helyet, könnyen szállítható és nem macerás a finn szaunával ellentétben?

Bingó: egy jó kis country magazin!

A vidékies stílusú magazinok olvasása igazi kikapcsolódás, tökéletes idill, kulturális kalandozás, inspirációszerzés, miközben tematikus nyelvgyakorlásnak sem utolsó. :-)

Most ismét egy rövid ódát olvashattok a kedvencemről, aztán indulhat a játék!

     A Country Homes and Interiors azt a szintet képviseli, ahová egy vidékies magazinnak idővel el kellene jutnia. Ízléses, romantikus és bocs a szenvedő szerkezetért, stílusban van tartva.

     Mindenféle country stílusú ház sorra kerül a riportokban: a kopottan elegáns, a modern, a farmház stb. Egyik rovatában olyan emberek nyilatkoznak, akik beleszerettek egy-egy vidékbe, és tudatosan költöztek ki a nagyvárosból, most pedig a kedvenc hentesüket és pékjüket ajánlják nekünk...
     Gyönyörűek és érdekesek a dekorációs rovatok (nézd meg például a lejjebb látható képet!).
     Próbálok belekötni, de nagyon nehéz; az egyetlen zavaró pontja talán a termékek következetesen felsorolt ára. Az elég magas, sajnos.

(A 25 Beautiful Homes magazinról itt, a Landhaus Livingről itt és itt írtam.)


JÁTÉK:

Egy szerencsés olvasó három magazint nyer a Hungaropress jóvoltából! Konkrétan a

- Country Homes and Interiors,
- a 25 Beautiful Homes és a
- Landhaus Living aktuális számát.

 Játékfeltételek:

1. Legyél a Country Komfort blog rendszeres olvasója (jobb oldal itt, a blogon, "feliratkozás a webhelyre" gomb).
2. Legyél a Hungaropress és a CK követője a Facebookon.
3. Válaszolj az egyszerű kérdésre itt.
4. A megosztást és a lájkolást is nagyon szeretjük, és meglepetéssel is készülök, hogy megköszönjem nektek az aktivitást. :-)

A nyertes nevét december 19-én este hirdetjük ki!

Ha esetleg nem nyertél, vagy biztosra szeretnél menni, most 15% kedvezménnyel fizethetsz elő számos magazinra a Hungaropress oldalán, a kincset érő utalvány pedig ott lehet a fa alatt!

U.i.: Köszönöm az antavo Facebook-alkalmazás elkészítésében nyújtott segítségét!
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…