Ugrás a fő tartalomra

Magazinmánia VIII. és JÁTÉK a Hungaropress ajándékaiért!

    Péntek van, mindenki fáradt, dugig vannak a bevásárlóközpontok, lisztet-cukrot-diót-mákot kell venni, rengeteg a tennivaló az ünnepek előtt, mégis azt mondom: lassítsunk le pár percre! 

Gondoljunk arra, hogy mi esik jól, mi pihentet majd bennünket az ünnepek alatt.

És mi az, ami nem foglal sok helyet, könnyen szállítható és nem macerás a finn szaunával ellentétben?

Bingó: egy jó kis country magazin!

A vidékies stílusú magazinok olvasása igazi kikapcsolódás, tökéletes idill, kulturális kalandozás, inspirációszerzés, miközben tematikus nyelvgyakorlásnak sem utolsó. :-)

Most ismét egy rövid ódát olvashattok a kedvencemről, aztán indulhat a játék!

     A Country Homes and Interiors azt a szintet képviseli, ahová egy vidékies magazinnak idővel el kellene jutnia. Ízléses, romantikus és bocs a szenvedő szerkezetért, stílusban van tartva.

     Mindenféle country stílusú ház sorra kerül a riportokban: a kopottan elegáns, a modern, a farmház stb. Egyik rovatában olyan emberek nyilatkoznak, akik beleszerettek egy-egy vidékbe, és tudatosan költöztek ki a nagyvárosból, most pedig a kedvenc hentesüket és pékjüket ajánlják nekünk...
     Gyönyörűek és érdekesek a dekorációs rovatok (nézd meg például a lejjebb látható képet!).
     Próbálok belekötni, de nagyon nehéz; az egyetlen zavaró pontja talán a termékek következetesen felsorolt ára. Az elég magas, sajnos.

(A 25 Beautiful Homes magazinról itt, a Landhaus Livingről itt és itt írtam.)


JÁTÉK:

Egy szerencsés olvasó három magazint nyer a Hungaropress jóvoltából! Konkrétan a

- Country Homes and Interiors,
- a 25 Beautiful Homes és a
- Landhaus Living aktuális számát.

 Játékfeltételek:

1. Legyél a Country Komfort blog rendszeres olvasója (jobb oldal itt, a blogon, "feliratkozás a webhelyre" gomb).
2. Legyél a Hungaropress és a CK követője a Facebookon.
3. Válaszolj az egyszerű kérdésre itt.
4. A megosztást és a lájkolást is nagyon szeretjük, és meglepetéssel is készülök, hogy megköszönjem nektek az aktivitást. :-)

A nyertes nevét december 19-én este hirdetjük ki!

Ha esetleg nem nyertél, vagy biztosra szeretnél menni, most 15% kedvezménnyel fizethetsz elő számos magazinra a Hungaropress oldalán, a kincset érő utalvány pedig ott lehet a fa alatt!

U.i.: Köszönöm az antavo Facebook-alkalmazás elkészítésében nyújtott segítségét!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Új ház - új élet!

Pontosabban: régi ház, új élet...


Több mint két évvel ezelőtt írtam utoljára, mert a blogírás mellett/helyett annyi örömöt találtam a családi életben és mindenféle másban, hogy úgy éreztem, nehezen fogom csak tudni folytatni - ráadásul, ha az írás nem munka, hanem kedvenc időtöltés, akkor érezzem is úgy, gondoltam.
Tudtam, hogy bezárni viszont nem fogom a videkistilus.blogspot.hu-t.
Éreztem, hogy a folytatásához kell az újabb muníció. És meg is találtam.
Új házunk van.Egy nagyon régi, összetetten problémás, és máris eléggé szeretni való darab. Sok munka jár vele, és még nem vagyunk biztosak abban, hogy bírni is fogjuk.Lesz miről írni - gépelem, és közben újra érzem az izgatottságot, a motivációt meg a várakozást.
Természetesen nem azért vesszük meg a házat, hogy legyen tárgyam a blogra, ha-ha, de már a megvételéről is van mit mesélnem... 


Mit szóltok hozzá?
Hogyan vegyünk házat? - 10 + 1 tipp

Disclaimer: ez az én szubjektív listám. A legutóbbi bejegyzésben leírtam, hogy milyen szűk keretek között mozoghattunk, amikor házat kerestünk, és úgy érzem, hatalmas szerencse, hogy magunktól, ingatlanos szakember bevonása nélkül egyáltalán sikerült. Most azokat a tapasztalataimat gyűjtöttem össze, amelyek kellettek ahhoz, hogy ilyen... szerencsések legyünk. :-)


1. Tartsd észben: Location. Elhelyezkedés. 
A mi esetünkben konkrétan négy megye jöhetett szóba, és a mai napig úgy gondolom, hogy - az ár mellett - ez a legfontosabb és legjobb szűrő. A többi szép ház sajnos nem számít. Amikor keresés közben szembejönnek, olybá tekintjük őket, mintha nem lehetne rájuk kattintani a térképen.
2. Feküdj rá a keresésre! 
Állítsd be az ingatlanfigyelőt a rád vonatkozó paraméterekkel, de ne várd, hogy biztosan az e-mail fiókodba fog érkezni az igazi, és csak rá kell bökni. Tapasztalatom szerint nem lehet megúszni az órákig tartó, ínhüvelygyulladást okozó online keresést.
3. Ne csak az ingatlan.com-ot…