Ugrás a fő tartalomra

Magazinmánia VI.: Country Living

     Alaplap. Mármint nem a számítógépes értelemben..., hanem azért, mert nélküle nincs téli bekuckózás, és azért, mert a country-rajongók ezt az átfogó, sokoldalas magazint forgatva rátalálhatnak a kedvenc stílusirányzatukra, és azután annak megfelelően választhatnak más magazinokat, könyveket, albumokat a keresztszemes öltéstől a befőzésen át a kunyhókig bármilyen témakörben - sokukat maga a Country Living adja ki. Mert, ahogy az alcíme is mondja: komplett életmódmagazin.


Különösen neked találták ki a Country Living magazint, ha:

- szereted a country összes válfaját, de a ténylegnagyonrusztikusat is;
- érdekel, hogyan kertészkedhetsz környezetbarát módon;
- szívesen olvasol kézműves termékekről, vidéki kisiparosokról, akik a családi hagyományt követik;
- a hobbidból kiinduló vállalkozásba fognál, de még nem tudod, hogyan;
- meg akarod tudni, hogy lakókörnyezeted a saját kötött zoknidtól a takaróig hogyan lesz stílusos és meleg, vidékies hangulatú;
- bírod a "sajátkiskertemből"-típusú recepteket.

Egyébként nekik is van "Country in the city" rovatuk, pedig esküszöm, hogy én találtam ki.... Bár lehet, hogy a tudatalattim erről mást regélne. Nyugi, nem fontolgatom a pert. ;-)

Vidékistílus-imádóknak tökéletes ajándék, most érdemes lecsapni rá! Válaszd az előfizetést a Hungaropressnél vagy vedd meg a felsorolt üzletekben.(A cikk támogatója a Hungaropress.)Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Konkrétumok a kiskonyháról III.: a furcsa tárgy

Mint arról már többször írtam, a ház előterében lesz egy apró konyhasarok – és meggyőződésem, hogy bármilyen minimális a hely, el kell helyeznünk benne egy-két olyan tárgyat, amelyik nem kimondottan a funkcionalitása miatt van ott, hanem azért, hogy feldobja a látványt. Egy pár olyan elemet, amitől érdekes lesz – de nem túlzsúfolt.

Mostanában nagy felismerésekre jutottam a rendrakás kapcsán.
Ismerős az érzés? Amikor egy ősi igazságra, ha úgy tetszik, közhelyre jössz rá azért, mert végre nemcsak olvasol róla, hanem a saját bőrödön érzed, hogy ez, bizony, így van. Hogy a dolog nem úszható meg.
(Oké, ez a megállapítás maga is közhely.)
Pontosan ilyen közhely az, hogy a kupi a lelki káosz lenyomata. Méghozzá, nagyon cikis – és igencsak szembeszökő – lenyomata.
Csodálatosan mutatja, hogy nem vagy ura a helyzetnek.
Viszont, ha sikerül úrrá lenni a kaotikus állapotokon, megérkezik – lépésről lépésre – a nagyobb nyugalom is.

Élénken emlékszem azokra az esetekre (hát, persze: mivel most is van…

Saját kútfő (1. rész)

Megvettük a házat másfél évvel ezelőtt, és annyira naivan bólintottunk egy csomó hiányosságára, hogy ma már csak mosolyogni tudok rajta. Derékmagasságig vizesedik a fal? Semmi gond, majd ezzel kezdjük! Lóg a nyári konyha ajtaja a zsanérról? Hát, igen, érthető, nem mai csirke már. Nincs teteje a kútnak? Persze, azt sem fogjuk így hagyni. 

Hogy is hagynánk így.
Ez a csillogó szemű, felújításra kiéhezett, elhamarkodottan sokat vállaló hozzáállásom - a korlátozott anyagi lehetőségekkel párosítva - azóta sok fejtörést okozott saját magamnak, de szerencsére, a kút még a könnyebben teljesíthető feladatok közé tartozott. És már nagyon bökte a szemem a téglákkal lenyomott, ferdén odacseszett ráhelyezett paladarab is.
"Csak" anyag kellett hozzá - és ember. 
Mondom, naïveté...
Volt terv a fejemben, le is rajzoltam filccel, khm, perspektivikusan, egy darab papírra, aztán finomítottam rajta, győzködtem a kiszemelt embert, hogy menni fog ez neki, a gyerekeket pedig minden sétánál figyelmez…

Hidegburkolat: a győztesek I.

Vettem a bátorságot: a házban egyik este a telefon kijelzőjén látható kép alapján választottam ki a fürdőkbe kerülő padlólapok közül a két befutót úgy, hogy nem láttam őket bemutatóteremben. Merész, majdhogynem vakmerő módszer, ugye? 

Csak saját felelősségre szabad ilyet csinálni! 
Nem nagyon okos dolog akkora horderejű döntést, mint amilyen az éveken át nézendő hidegburkolatok kiválasztása, online meghozni, de az a helyzet, hogy az előző burkolatos bejegyzésekben (1. rész & 2. rész) taglalt, bemutatótermekben gyűjtött inspirációkat így absztraháltam (vagy mi), a rendelési idők miatt ki akartam mondani az utolsó szót és hát, állati jó szemem van. Nem bántam meg a választásaim, sőt. 
Tudtam, hogy szofisztikált, időtálló, nem vibráló, nem túlzottan markáns vagy túl divatos mintájú, alapszínüket tekintve mindenképpen világos lapokat akarok (a fő fürdőszoba eléggé sötét), ha lehet, kis csavarral, mert a visszafogottan vízparti stílusú nyaralóba ez belefér. Így lett egy pici poén is, és…