Ugrás a fő tartalomra

Magazinmánia VI.: Country Living

     Alaplap. Mármint nem a számítógépes értelemben..., hanem azért, mert nélküle nincs téli bekuckózás, és azért, mert a country-rajongók ezt az átfogó, sokoldalas magazint forgatva rátalálhatnak a kedvenc stílusirányzatukra, és azután annak megfelelően választhatnak más magazinokat, könyveket, albumokat a keresztszemes öltéstől a befőzésen át a kunyhókig bármilyen témakörben - sokukat maga a Country Living adja ki. Mert, ahogy az alcíme is mondja: komplett életmódmagazin.


Különösen neked találták ki a Country Living magazint, ha:

- szereted a country összes válfaját, de a ténylegnagyonrusztikusat is;
- érdekel, hogyan kertészkedhetsz környezetbarát módon;
- szívesen olvasol kézműves termékekről, vidéki kisiparosokról, akik a családi hagyományt követik;
- a hobbidból kiinduló vállalkozásba fognál, de még nem tudod, hogyan;
- meg akarod tudni, hogy lakókörnyezeted a saját kötött zoknidtól a takaróig hogyan lesz stílusos és meleg, vidékies hangulatú;
- bírod a "sajátkiskertemből"-típusú recepteket.

Egyébként nekik is van "Country in the city" rovatuk, pedig esküszöm, hogy én találtam ki.... Bár lehet, hogy a tudatalattim erről mást regélne. Nyugi, nem fontolgatom a pert. ;-)

Vidékistílus-imádóknak tökéletes ajándék, most érdemes lecsapni rá! Válaszd az előfizetést a Hungaropressnél vagy vedd meg a felsorolt üzletekben.(A cikk támogatója a Hungaropress.)Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Konkrétumok a kiskonyháról III.: a furcsa tárgy

Mint arról már többször írtam, a ház előterében lesz egy apró konyhasarok – és meggyőződésem, hogy bármilyen minimális a hely, el kell helyeznünk benne egy-két olyan tárgyat, amelyik nem kimondottan a funkcionalitása miatt van ott, hanem azért, hogy feldobja a látványt. Egy pár olyan elemet, amitől érdekes lesz – de nem túlzsúfolt.

Mostanában nagy felismerésekre jutottam a rendrakás kapcsán.
Ismerős az érzés? Amikor egy ősi igazságra, ha úgy tetszik, közhelyre jössz rá azért, mert végre nemcsak olvasol róla, hanem a saját bőrödön érzed, hogy ez, bizony, így van. Hogy a dolog nem úszható meg.
(Oké, ez a megállapítás maga is közhely.)
Pontosan ilyen közhely az, hogy a kupi a lelki káosz lenyomata. Méghozzá, nagyon cikis – és igencsak szembeszökő – lenyomata.
Csodálatosan mutatja, hogy nem vagy ura a helyzetnek.
Viszont, ha sikerül úrrá lenni a kaotikus állapotokon, megérkezik – lépésről lépésre – a nagyobb nyugalom is.

Élénken emlékszem azokra az esetekre (hát, persze: mivel most is van…

Idill (pásztori téma)

Tapasztalatom szerint az idillt nem elég csak várni. Keményen meg kell dolgozni érte, és nagyvonalúság, bizonyos, magunkban olykor nehezen fellelhető lazaság, sőt: elvonatkoztatás nélkül egyszerűen nem jön létre.

Itt van például a kiskapun látható bukolikus koszorú fonása, ami most szép emlék, pedig a készítés közben adódott mindenféle nehézség, figyelemelterelő butaság, és így nem volt igazán élvezetes (mondjuk, én csak fotóztam, anyukámé az érdem).
Számomra szülőként az az egyik legnehezebb dolog, hogy nagyon ritkán vagyok nem szolgálatban. Szolgálat alatt értem a "hol van a...?" kérdésekre adandó válaszokat, amik nem várhatnak, a zsebkendőfelelős és ruhafelszedegető pozíciót meg még sok mindent.
Azt, hogy nem lehet csak úgy sétálni egyet, mert állandóan megoldandó problémák jönnek sorozatban. 
Tudom, hogy nem nekem kell mindent kontrollálni. Tisztában vagyok azzal, hogy önbizalmat ad a gyerekeknek, ha hagyjuk őket, hogy szépen menedzseljék a saját ügyeiket. Mindez azonban…

A gazdagságról (még egyszer)

Ma reggel olvastam egy banálisnak tűnő kérdést az üzenőfalamon: melyik az a hely, amelyik igazán boldoggá tesz? Banalitás ide vagy oda, én azért megválaszoltam magamban. Nincs kétség: ha becsukom a szemem, és elképzelem ezt a helyet, egy konkrét földrajzi pont ugrik be. A ház.


My happy place.

Nem a lakásunk, nem a kedvenc nyaralóhelyeim, nem a legszebb városok, ahol jártam, hanem egy kis faluban egy lassan kilencvenkét éves ház, amely ún. "duplatelken" helyezkedik el, a kert aljában egy kis erdővel és szántófölddel.

Ilyen értelemben igazán jómódúak vagyunk; hiába lepukkant és hozzá sem tudtunk nyúlni lassan két éven át, ott van nekünk. Tudunk róla álmodozni, idén pedig a húrok közé csapunk; megérte kivárni.

Készülnek az újabb építkezős bejegyzések, csak kicsit elfáradtam a családtagok egymás utáni betegségei és hiányzásai, illetve a temérdek intéznivaló miatt; mindjárt újra felveszem a fonalat. Haladok a renddel is, de az is újabb feladat; ha magamnak adtam, akkor is.

Így té…