Ugrás a fő tartalomra

Kedvenc receptjeim karácsonyra

Lehetne elemezni, hogy miért feszülünk rá akarva-akaratlanul a karácsonyi előkészületekre... amikor lazításra és humorra volt szükségem, a legjobb pillanatokat eddig mindig a Google Fordító szerezte. Kedves Fordítógép! Köszönöm, hogy engedsz rálátni saját magam pörgésére, és nevetségessé teszed azt. :-) A receptek azért érthetőek maradtak (remélem). Már választottam is kedvenc mantrát...


Hívja Candy vagy árulás-cukorkát. Hótorlasz sütőformák ezüst és arany 29 SEK 220 db, hófúvás naplók piros-fehér 29 SEK 220 db, SLOM jar fedéllel 15 kr.

CHOCOLATE toffee
Hozzávalók 75 db

2 csésze tejszín
2 csésze könnyű szirup
2 csésze cukor
2 evőkanál kakaó
3 / 4 csésze apróra vágott, pirított mandula
2 evőkanál vaj

Íme:
Keverjük össze a tejszínt, szirup, cukor és kakaó egy nagy serpenyőben.
Forraljuk fedetlen, megkeverve, amíg a hőmérő mutatja, 122 °, vagy ha a tészta kulprovet: öntsünk néhány csepp tészta a jéghideg vízben and roll egy labdát kell cég nehéz. Forraljuk körülbelül 15-30 perc. Adja hozzá a mandulát és a vajat. Osszuk tésztát törés penészgombák. Hagyjuk megszilárdulni. Tárolja hűtőszekrényben.

fahéj toffee
Hozzávalók 50 db

2 csésze tejszín
2 csésze könnyű szirup
2 csésze cukor
1 ½ teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál vaj

Íme:
Keverjük össze a tejszínt, szirup, cukor és fahéj egy nagy serpenyőben.
Forraljuk fedetlen, megkeverve, amíg a hőmérő mutatja, 122 °, vagy ha a tészta kulprovet: öntsünk néhány csepp tészta a jéghideg vízben and roll egy labdát kell cég nehéz. Forraljuk körülbelül 15-30 perc. Adjuk hozzá a vajat. Osszuk tésztát törés penészgombák. Hagyjuk megszilárdulni. Tárolja hűtőszekrényben.

INGE FRISS Naked
Hozzávalók 50 db

2 csésze tejszín
2 csésze könnyű szirup
2 csésze cukor
1 ½ teáskanál őrölt gyömbér
2 evőkanál vaj

Íme:
Keverjük össze a tejszínt, szirup, cukor és a gyömbért egy nagy serpenyőben.
Forraljuk fedetlen, megkeverve, amíg a hőmérő mutatja, 122 °, vagy ha a tészta kulprovet: öntsünk néhány csepp tészta a jéghideg vízben and roll egy labdát kell cég nehéz. Forraljuk körülbelül 15-30 perc. Adjuk hozzá a vajat. Osszuk tésztát törés penészgombák. Hagyjuk megszilárdulni. Tárolja hűtőszekrényben.


Csokoládé minden formája a tudomány, de mindenekelőtt egy szemet gyönyörködtető, és ízlelőbimbók. A tanulmány a Harvard Egyetemen azt mutatja, hogy egy bizonyos fogyasztása a csokoládé meghosszabbítja az életet! Csokoládé tartalmaz hasznos ásványi anyagokat, és azt mondta, hogy még ellensúlyozni szezonális depresszió alapja. Ez volt, amit tudtam, sok jó oka számunkra a szenvedélyes csokoládé Munch, különösen, ebben az évszakban, amikor sötétség esik ...

Lehet mondani, hogy úgy gondoljuk, ahogy egyre inkább egészségtudatos eltűnt étkezési könnyű és édes csokoládé változatos, hogy élvezze egy vagy két darab sötét, ízesített csokoládé magas kakaó százalékos. Kék, ami felnőtt csokoládé! Szerintem a gyerekek. Így tehát, mi itt karácsonykor ajánlatot egy kis kompromisszum, könnyen főtt gazdag és finom csokoládé mousse szolgált a kis szemüveg. Valami, ami kell, csökken az egész család az íze.

Mini Mousse gyalog
4-6 fő

150 g étcsokoládé
2 tojás sárgája
3 evőkanál porcukor
3 csésze tejszín

Melt a csokoládét egy vízfürdőbe, és hagyjuk kissé lehűlni. Habverő a tojás sárgáját, egy olyan időpontban, és keverjük a porcukorral. Whip a krém, de nem túl kemény. Fold fele krémet a csokoládé keveréket. Keverjük jól nélkül verte. Adjuk hozzá a maradék tejszínt. Osszuk a mousse kis vegyes üveg. Hagyjuk állni a hűtőszekrényben legalább egy órát tálalás előtt. Díszítsük egy kis reszelt csokoládéval a tetején!

Boldog karácsonyt!


(forrás)Megjegyzések

 1. :))

  az 1. számú penészgombás toffee eredeti verziója azért érdekelne:)

  VálaszTörlés
 2. A csokoládé az egyik legegészségesebb élelmiszer. Ideális arányban vannak benne a fő tápanyagok. :)
  Mesések a barna árnyalatok a fotókon.
  - Szilvi

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Konkrétumok a kiskonyháról III.: a furcsa tárgy

Mint arról már többször írtam, a ház előterében lesz egy apró konyhasarok – és meggyőződésem, hogy bármilyen minimális a hely, el kell helyeznünk benne egy-két olyan tárgyat, amelyik nem kimondottan a funkcionalitása miatt van ott, hanem azért, hogy feldobja a látványt. Egy pár olyan elemet, amitől érdekes lesz – de nem túlzsúfolt.

Mostanában nagy felismerésekre jutottam a rendrakás kapcsán.
Ismerős az érzés? Amikor egy ősi igazságra, ha úgy tetszik, közhelyre jössz rá azért, mert végre nemcsak olvasol róla, hanem a saját bőrödön érzed, hogy ez, bizony, így van. Hogy a dolog nem úszható meg.
(Oké, ez a megállapítás maga is közhely.)
Pontosan ilyen közhely az, hogy a kupi a lelki káosz lenyomata. Méghozzá, nagyon cikis – és igencsak szembeszökő – lenyomata.
Csodálatosan mutatja, hogy nem vagy ura a helyzetnek.
Viszont, ha sikerül úrrá lenni a kaotikus állapotokon, megérkezik – lépésről lépésre – a nagyobb nyugalom is.

Élénken emlékszem azokra az esetekre (hát, persze: mivel most is van…

Saját kútfő (1. rész)

Megvettük a házat másfél évvel ezelőtt, és annyira naivan bólintottunk egy csomó hiányosságára, hogy ma már csak mosolyogni tudok rajta. Derékmagasságig vizesedik a fal? Semmi gond, majd ezzel kezdjük! Lóg a nyári konyha ajtaja a zsanérról? Hát, igen, érthető, nem mai csirke már. Nincs teteje a kútnak? Persze, azt sem fogjuk így hagyni. 

Hogy is hagynánk így.
Ez a csillogó szemű, felújításra kiéhezett, elhamarkodottan sokat vállaló hozzáállásom - a korlátozott anyagi lehetőségekkel párosítva - azóta sok fejtörést okozott saját magamnak, de szerencsére, a kút még a könnyebben teljesíthető feladatok közé tartozott. És már nagyon bökte a szemem a téglákkal lenyomott, ferdén odacseszett ráhelyezett paladarab is.
"Csak" anyag kellett hozzá - és ember. 
Mondom, naïveté...
Volt terv a fejemben, le is rajzoltam filccel, khm, perspektivikusan, egy darab papírra, aztán finomítottam rajta, győzködtem a kiszemelt embert, hogy menni fog ez neki, a gyerekeket pedig minden sétánál figyelmez…

Hidegburkolat: a győztesek I.

Vettem a bátorságot: a házban egyik este a telefon kijelzőjén látható kép alapján választottam ki a fürdőkbe kerülő padlólapok közül a két befutót úgy, hogy nem láttam őket bemutatóteremben. Merész, majdhogynem vakmerő módszer, ugye? 

Csak saját felelősségre szabad ilyet csinálni! 
Nem nagyon okos dolog akkora horderejű döntést, mint amilyen az éveken át nézendő hidegburkolatok kiválasztása, online meghozni, de az a helyzet, hogy az előző burkolatos bejegyzésekben (1. rész & 2. rész) taglalt, bemutatótermekben gyűjtött inspirációkat így absztraháltam (vagy mi), a rendelési idők miatt ki akartam mondani az utolsó szót és hát, állati jó szemem van. Nem bántam meg a választásaim, sőt. 
Tudtam, hogy szofisztikált, időtálló, nem vibráló, nem túlzottan markáns vagy túl divatos mintájú, alapszínüket tekintve mindenképpen világos lapokat akarok (a fő fürdőszoba eléggé sötét), ha lehet, kis csavarral, mert a visszafogottan vízparti stílusú nyaralóba ez belefér. Így lett egy pici poén is, és…