Ugrás a fő tartalomra

Kedvenc receptjeim karácsonyra

Lehetne elemezni, hogy miért feszülünk rá akarva-akaratlanul a karácsonyi előkészületekre... amikor lazításra és humorra volt szükségem, a legjobb pillanatokat eddig mindig a Google Fordító szerezte. Kedves Fordítógép! Köszönöm, hogy engedsz rálátni saját magam pörgésére, és nevetségessé teszed azt. :-) A receptek azért érthetőek maradtak (remélem). Már választottam is kedvenc mantrát...


Hívja Candy vagy árulás-cukorkát. Hótorlasz sütőformák ezüst és arany 29 SEK 220 db, hófúvás naplók piros-fehér 29 SEK 220 db, SLOM jar fedéllel 15 kr.

CHOCOLATE toffee
Hozzávalók 75 db

2 csésze tejszín
2 csésze könnyű szirup
2 csésze cukor
2 evőkanál kakaó
3 / 4 csésze apróra vágott, pirított mandula
2 evőkanál vaj

Íme:
Keverjük össze a tejszínt, szirup, cukor és kakaó egy nagy serpenyőben.
Forraljuk fedetlen, megkeverve, amíg a hőmérő mutatja, 122 °, vagy ha a tészta kulprovet: öntsünk néhány csepp tészta a jéghideg vízben and roll egy labdát kell cég nehéz. Forraljuk körülbelül 15-30 perc. Adja hozzá a mandulát és a vajat. Osszuk tésztát törés penészgombák. Hagyjuk megszilárdulni. Tárolja hűtőszekrényben.

fahéj toffee
Hozzávalók 50 db

2 csésze tejszín
2 csésze könnyű szirup
2 csésze cukor
1 ½ teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál vaj

Íme:
Keverjük össze a tejszínt, szirup, cukor és fahéj egy nagy serpenyőben.
Forraljuk fedetlen, megkeverve, amíg a hőmérő mutatja, 122 °, vagy ha a tészta kulprovet: öntsünk néhány csepp tészta a jéghideg vízben and roll egy labdát kell cég nehéz. Forraljuk körülbelül 15-30 perc. Adjuk hozzá a vajat. Osszuk tésztát törés penészgombák. Hagyjuk megszilárdulni. Tárolja hűtőszekrényben.

INGE FRISS Naked
Hozzávalók 50 db

2 csésze tejszín
2 csésze könnyű szirup
2 csésze cukor
1 ½ teáskanál őrölt gyömbér
2 evőkanál vaj

Íme:
Keverjük össze a tejszínt, szirup, cukor és a gyömbért egy nagy serpenyőben.
Forraljuk fedetlen, megkeverve, amíg a hőmérő mutatja, 122 °, vagy ha a tészta kulprovet: öntsünk néhány csepp tészta a jéghideg vízben and roll egy labdát kell cég nehéz. Forraljuk körülbelül 15-30 perc. Adjuk hozzá a vajat. Osszuk tésztát törés penészgombák. Hagyjuk megszilárdulni. Tárolja hűtőszekrényben.


Csokoládé minden formája a tudomány, de mindenekelőtt egy szemet gyönyörködtető, és ízlelőbimbók. A tanulmány a Harvard Egyetemen azt mutatja, hogy egy bizonyos fogyasztása a csokoládé meghosszabbítja az életet! Csokoládé tartalmaz hasznos ásványi anyagokat, és azt mondta, hogy még ellensúlyozni szezonális depresszió alapja. Ez volt, amit tudtam, sok jó oka számunkra a szenvedélyes csokoládé Munch, különösen, ebben az évszakban, amikor sötétség esik ...

Lehet mondani, hogy úgy gondoljuk, ahogy egyre inkább egészségtudatos eltűnt étkezési könnyű és édes csokoládé változatos, hogy élvezze egy vagy két darab sötét, ízesített csokoládé magas kakaó százalékos. Kék, ami felnőtt csokoládé! Szerintem a gyerekek. Így tehát, mi itt karácsonykor ajánlatot egy kis kompromisszum, könnyen főtt gazdag és finom csokoládé mousse szolgált a kis szemüveg. Valami, ami kell, csökken az egész család az íze.

Mini Mousse gyalog
4-6 fő

150 g étcsokoládé
2 tojás sárgája
3 evőkanál porcukor
3 csésze tejszín

Melt a csokoládét egy vízfürdőbe, és hagyjuk kissé lehűlni. Habverő a tojás sárgáját, egy olyan időpontban, és keverjük a porcukorral. Whip a krém, de nem túl kemény. Fold fele krémet a csokoládé keveréket. Keverjük jól nélkül verte. Adjuk hozzá a maradék tejszínt. Osszuk a mousse kis vegyes üveg. Hagyjuk állni a hűtőszekrényben legalább egy órát tálalás előtt. Díszítsük egy kis reszelt csokoládéval a tetején!

Boldog karácsonyt!


(forrás)Megjegyzések

 1. :))

  az 1. számú penészgombás toffee eredeti verziója azért érdekelne:)

  VálaszTörlés
 2. A csokoládé az egyik legegészségesebb élelmiszer. Ideális arányban vannak benne a fő tápanyagok. :)
  Mesések a barna árnyalatok a fotókon.
  - Szilvi

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…