Ugrás a fő tartalomra

10 + 1 karácsonyi ajándékötlet countrymánoknak

Szubjektív lista, de remélem, sok mindenkinek megdobogtatja a szívét... bevallottan reklám is, mert a blog több mint egyéves története során óhatatlanul fel kellett mérnem, hogy nálunk milyen vidékies termékek kaphatóak. Nekem ezek most a legkedvesebbek; némelyikükkel, például az exkluzív sütőformával több éve szemezek. Lássuk, mi az, amivel nem lőhetünk mellé, más szóval: milyen ajándéknak fog garantáltan örülni a country stílusért rajongó barátnőnk/családtagunk karácsonykor?

1. Magazin. A Jolly Joker, amelynek hatására a megajándékozott legalább két óráig ábrándos tekintettel ücsörög majd a kedvenc foteljében, néha ránk tekint, és hálásan azt rebegi: "köszönöm"! (Beszerzési hely pl.: Hungaropress.)


2. Lakásdekor a Boróka Otthonboltból: lehet karácsonyfadísz vagy más kedves tárgy.


3. Bútorgombok helyes csomagban a DIY-mozgalom szerelmeseinek. Meg is nyerheted őket: játssz értük!

4. Ágytakaró. Finom patchwork-mintával vagy kötött verzióban gáláns ajándék és tuti befutó.


5. Könyv, például a kunyhó-stílusról.


6. Naptár, rusztikus ételfotókkal. Szóljatok, ha találtatok ilyet a hazai kínálatban!


7. IKEA-termék a country-vonulatból. Virágos vagy csíkos ágynemű, apró virágos csészék, etno jellegű díszpárna.


8. Szakácskönyv. Számomra a két legvonzóbb ebben a pillanatban Lila Fügéé és DolceVitáé. Nehéz lesz választani közülük... És van ám még legalább kettő iszonyatosan jó, ráadásul jó áron, róluk legközelebb.


9. Cakkos piteforma. Stahl Judit quiche-receptjei óta tudjuk: a country stílusú piteforma sütésre késztet. Lila fügeszínben ellenállhatatlan. Az ára húzós, de a tökéletességet meg kell fizetni (www.kookta.hu).
10. Kalitka. Igen, kalitka, forevör. Az egyik gyengeségem. Tudom, hogy menthetetlenül giccses, mégis imádom. Madár nem kell bele. :-) Lelőhelyek: menő virágboltok.


+1. Lekvár- vagy szörpcsomag a Lek-Vár-Laktól, a  tökéletes vidéki(es) reggelihez. Csak rajongással tudok nyilatkozni a termékeikről.

Megjegyzések

 1. Szóhoz sem jutok....mind nagyon szuper ajándék!!
  Majd megmutatom a férjecskémnek ezt a listát :D :D

  VálaszTörlés
 2. nagyon szuperek:) a férjed is látta már a listát, ugye CK?:)
  a szakácskönyvek engem is megfogtak meg a kalitkák is..
  (pláne, hogy a cica, kutya után most valaki madárkát szeretne a családban-de a cicák szigorúan ne érjék el: szerintem a madárka 2nap alatt szívrohamot kapna..)
  jóó, a sütőforma is kéne, de nincs rá ennyi pénzem, pláne, hogy most kaptam egy piteformát:)

  VálaszTörlés
 3. Ancsa, Fanni!

  Kösz - lehet, hogy igazából a férjeknek írtam...?

  VálaszTörlés
 4. Tökéletes lista. Ilyen sorrendben mind jöhet!!!! Hol a nyomtatás ikonom?????

  VálaszTörlés
 5. Fróni: :) aztán véletlenül otthagyod egy jól látható helyen, ugye?

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…