2011. november 2., szerda

Kopenka: zászlócskák, sütemények, JÁTÉK!

- De jó! Én is imádom a buntingot, nagyon jól fog mutatni a tortán! - ez után az e-mail után úgy számoltam a napokat, mint kisgyerek a nyári vakáció előtt. Őrülten szerettem volna látni a tortát, amit az első blogszületésnap alkalmából készített nekem Viczkó Beáta, a kopenka alkotója. És eljött az a nap, amikor megláttam. Megérte kivárni.


    Amikor belép a kávézó ajtaján, kezében az ismertetőjele: a fehér, szögletes, és mint később kiderül, meglepően nehéz tortásdoboz. Persze, hiszen egy magas, sokrétegű tortácska ül benne. Jobb antré nem is kell: bekukucskálok a dobozba, elolvadok a látványtól, és megindul a beszélgetés. Közös témáinkat a gyerekek-kedvenc lakberendezési stílusok-bloggerszféra-lakások-falszínek-mozaiklapok szavakkal lehet röviden leírni.

     Bea munkáit jól ismertem, de eddig az áldott pillanatig csak az internetről: tortái vicces, színes és az ünnepelt kedvenceit megjelenítő díszeikkel gyerekzsúrok és családi születésnapok dizájnelemei, amelyek irtó jól mutatnak a fotókon. Sohasem giccsesek vagy kommerszek. Megemlítem, hogy szerintem zseniális gyerekszobákat tudna tervezni, és lám, kiderül, hogy az első gondolata a gyermekei születése és a pályamódosítás környékén éppen ez volt. Többféle kreatív tevékenység után aztán a "flow-élmény", az "ez AZ"-felismerés a tortákkal és cupcake-ekkel érkezett el. A cupcake, ahogyan ezt több interjújában elmesélte, azért más, mint a hozzá hasonló muffin, mert töltelékes és díszes. És ettől szebb és finomabb, mint egy muffin. Sokkal. :-)

 

     Cukrásziskolába is jár, de mint elárulja, hőmérő és méricskélés nélkül készíti a tortákat. Szerényen csak annyit mond: azért a meglévő alapanyagokból szeret dolgozni, mert "jó, ha vannak keretek". Ezt már én teszem hozzá: aki igazán tehetséges, annak a kezében van a mérték.
JÁTÉK:

egy szerencsés olvasó 6 db, speciális bunting-díszítéses, Country Komfort-ihlette cupcake-et nyer, egyenesen a Kopenka műhelyéből! 

Teendők, ha szeretnél részt venni a sorsoláson:

1) Legyél a kopenka és a Country Komfort követője a Facebookon (itt és itt); és

2) Legyél a Country Komfort blog rendszeres olvasója (jobb oldalon, itt a blogon, "feliratkozás a webhelyre" nevű kék gomb)

3) A Country Komfort Facebook-oldalán jelöld be magad a Kopenka-JÁTÉK! nevű mappa egyik fotóján (nyomatékosan kérünk mindenkit: egy képen, egyszer!:)

4) Lájkold és oszd meg ismerőseiddel ezt a bejegyzést.

Határidő helyett: 

Őszi-téli nyereményözön a Country Komforttal és támogatóival: amint 2100-an leszünk a Facebookon, kisorsoljuk a cupcake-ek nyertesét, és eláruljuk, mi lesz a következő nyeremény! Hajrá!

(Az ötletet az Ágy-asztal-tv blog interjúja adta; köszi :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése