Ugrás a fő tartalomra

Anchati Kft.: másodszor játszunk!

Emlékeztek még arra a régebbi játékunkra, amelyben egy csodaszép country stílusú ágyneműt lehetett nyerni? A virágos ágyneműszett négyszáznál is több lájkolójával a blog történetének legnépszerűbb nyereménye volt. Karácsony közeledtével az Anchati Kft. ismét szép és különleges terméket ajánlott fel a Country Komfort olvasóinak: egy elegáns díszpárna- és ágysál-szettet, amely tökéletes karácsonyi ajándék lehet akár saját magadnak, akár az egyik családtagodnak. A cég tulajdonosával, Annával beszélgettem.  


- Az Anchati függönyvarrással foglalkozik. Kik általában a megrendelőid, s milyen jellegű függönyöket készítesz?

- Megrendelőim általában visszatérő ügyfeleim, olyan vevőm is van, akinek immár hat éve minden évben kétszer is készítünk új függönyt (télre és nyárra) az épp aktuális trendek szerint.  Sok kedves ügyfelemmel már inkább baráti, mint üzleti a kapcsolatom. Ügyfeleim ilyenkor télen nagyon kedvelik a hőszigetelő függönyt, aminek a varrási technikáját mi fejlesztettük ki, tudomásom szerint itthon csak mi készítünk ilyet. Szállodáknak az előírt lángmentes anyagokból, kórházaknak, egészségügyi létesítményeknek pedig a lángmentes + antibakteriális textíliák felhasználásával készítünk függönyöket, igény szerint térelválasztó paneleket. Nagykövetségeknek természetesen a "hazai" kultúrát követjük, ezzel próbáljuk az otthonosság érzetét megadni az ott dolgozóknak. A hagyományos függönyözésen kívül készítünk lapfüggönyöket, panelfüggönyöket, rolókat is.

egy ún. black-out függöny: Dália
- Miért érdemes függönyt varratni, karnist készíttetni?

- Rengeteg készre varrt függöny kapható a különböző üzletekben, mégis egy varratott függöny képes közvetíteni a saját elképzelésünket, ízlésvilágunkat. Nem beszélve az anyagok változatosságáról, a színekről és fazonokról, amiben megmutatkozik egyéniségünk is. Boltíves ablakra lehet hajlítani karnist, viszont kész függönyt már nem lehet kapni, ezt mindenképpen készíttetni kell. Egy függöny felöltözteti az ablakot, ezáltal a szobát is, így nem szabad időt és energiát sajnálni arra, hogy utánajárjunk, felkutassuk a számunkra legmegfelelőbb megoldásokat, újdonságokat. Emellett egy függönyt általában nem pár hónapra veszünk, általában évekig fogjuk nézni, ezért fontos, hogy elégedettek legyünk a végeredménnyel.

vidékies függöny a konyhába
- Majdnem mindegyik játékpartnertől megkérdeztem, így Te sem lehetsz kivétel: melyik a kedvenc lakberendezési stílusod, s olvasol-e a témában magazinokat, blogokat?

- Ez egy nagyon nehéz kérdés számomra. Vízöntő lévén megyek az újdonságok után, nálam semmi nem állandó, mindig változom/változtatok. Szeretem a vidéki/country stílust, de ezt későbbre tartogatom, ez egy álom, ami hajt előre. Rengeteget olvasok és kutatok új ötletek után, jelenleg próbálom hazacsempészni az amerikai függönyözési kultúrát igen nagy sikerrel. Ez köszönhető a húgomnak, aki kint él és felkutatja a kapcsolatokat a helyi nagykereskedésekkel.  

- Mivel készül az Anchati Kft. az ünnepekre?

- A függönyözésben nehéz az ünnepekre készülni külön termékekkel, ilyenkor indul a legnagyobb hajtás, mivel karácsonyra általában új ruhát szeretnének az ügyfelek az ablakra, testes és ünnepi fazonokat, mint a bogen például. Természetesen bekészítettük a karácsonyi színeket, az arany és ezüst paszományokat, elkötőket, a színjátszó organzákat, taftokat és karácsonyi terítőnek való vízlepergető teflon anyagokat. Karácsonyi terítőink már most is elérhetőek. Készítünk terítőket lángmentes anyagból is, a karácsonyi balesetek elkerülése érdekében.


- Az ágysál ötlete honnan származik, és hogyan mutat igazán jól?

- Az ágysálat a szállodai felhasználásból hoztam át, szeretném megismertetni a magánemberekkel is, mivel lényegesen kedvezőbb az árfekvése, mint egy ágytakaróé, nem beszélve a kezelhetőségéről és tisztításáról. Többet is beszerezve a napi hangulatunknak megfelelően változtathatunk a hálószobán. Ágysálaink szettben kaphatóak, díszpárnát is tartalmaznak, amit ha nem az ágyra, hanem a fotelra dobunk, máris visszaköszön egy ismerős szín. Egy szépen megvetett ágy végére keresztben feltéve, de akár egyszínű, nem steppelt ágytakaróra is felhelyezhetjük, ami rendkívül dekoratív és nem kell percekig igazgatni, a sarkokra húzni, stb. Mindenképpen az ágyneművel kontrasztos színt válasszunk, ezzel igazán feldobhatjuk a szoba hangulatát.

egyik ágysál: Como
JÁTÉK: 

egy szerencsés Country Komfort-olvasó hamarosan ki is pipálhat egy itemet az ajándéklistáján, mert megnyeri az Anchati Kft. ágysál-szettjét. Hogy melyiket, az rajtad is múlik!

másik ágysál: Parma
Ha szeretnél részt venni a sorsoláson, a következőket tedd:

1) Legyél az Anchati Kft. és a Country Komfort követője a Facebookon (itt és itt); és

2) Legyél a Country Komfort blog rendszeres olvasója (a jobb oldalsávban, a "feliratkozás a webhelyre" nevű kék gombbal tudod ezt megtenni); és

3) SZAVAZZ: a Country Komfort Anchati Kft.-JÁTÉK nevű mappájában nyomj egy lájkot a Como vagy a Parma ágysál-szett fotójához - ahhoz, amelyik jobban tetszik! Azt az ágysálat sorsoljuk majd ki, amelyik a legtöbb szavazatot kapja.

4) Lájkold és oszd meg ezt a bejegyzést.

Határidő helyett:

őszi-téli nyereményözön a Country Komforttal és támogatóival: az ajándék értékére való tekintettel, amint az Anchati Kft. követőinek száma eléri az 500 főt, a CK-é pedig a 2200-at, sorsolunk, és kiderül, mi lesz a következő nyeremény! Hajrá!

(A képek az Anchati Kft. tulajdonai.)
Megjegyzések

 1. Minden kész! :)
  Sallai László

  VálaszTörlés
 2. Küldetés teljesítve, szuper a nyeremény! :)

  VálaszTörlés
 3. hajrá! minél több követőt!!!!!!!

  VálaszTörlés
 4. "Feladat" elvégezve ;) Életemben először játszom, mert egy ilyen gyönyörűségért igazán érdemes!
  Hajrá mindenki :)

  VálaszTörlés
 5. Szia!
  A küldetés teljesítve.:)
  Várom a sorsolást!
  Üdv:
  Brigitta

  VálaszTörlés
 6. kész minden lépés :) hajrá:)VÁRADI-CZINCZÁR ARANKA

  VálaszTörlés
 7. Szatai-Stampf Rita2011. november 10. 17:04

  Nagyon-nagyon szép!!! Szeretném...

  VálaszTörlés
 8. Minden kész!
  Parma tetszik jobban! :)

  VálaszTörlés
 9. Szuper! Ismét nagyon népszerű a játék. Kérlek benneteket, osszátok meg az oldalakat, hogy mihamarabb sorsolhassunk!

  VálaszTörlés
 10. Osztom és játszom!
  Csodás napot mindenkinek!
  Ambrus Ágnes

  VálaszTörlés
 11. Feladat kész:)Csodás nyeremény:)
  Osztva minden:)

  VálaszTörlés
 12. Szia! Nekem egyik játékodnál sem sikerül feliratkozni a webhelyre, nem dob fel ilyen lehetőséget. Szerinted miért? A rendszeres olvasóidat sem látom, gondolom alatta kellene legyen.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…