Ugrás a fő tartalomra

Tízből mennyi? - hétvégi különkiadás

     Ez a Connecticut állambeli ház ki fogja verni a biztosítékot nálatok, mégis beválogattam a blogra kerülő külföldi példák közé. Mégpedig azért, mert az amerikai kunyhóstílus igenis létezik, virul, sőt: burjánzik, és valamilyen véleményünk kell, hogy legyen róla. Most is az a kérdés: a maximális tíz pontból hányat adnál rá, és miért? Részletesebben: melyik megoldás az, amit soha nem vállalnál fel, mert olyan, mint a cukros vajkrém és melyik berendezési ötlet/enteriőr felel meg annak, amit el tudnál képzelni egy hétvégi házban? Jöhetnek a pozitív, közömbös és lesújtó kommentek.(forrás)Megjegyzések

 1. Hát nem is tudom hogy is mondjam....nekem együtt az égész csak egy nagy káosz,bár nagyon szeretem a színeket és nagyon szeretem a rózsás sötétítőket is,na meg a mintás tapétákat....mégis nagyon sok és tömény lett,persze ez az én szerény kis véleményem :)......Na de azért tudnék mit haza hozni magamnak :)

  VálaszTörlés
 2. A konyhában lévő tapétát és a rózsaszínt kicserélném, plusz a szőnyeget a padlástérben, egyébként szerethető a ház :) Kívülről kifejezetten imádom 10/8-at kapna és a hétvégéket szívesen tölteném itt. Igazán bátran keverik a színeket, szerintem igen vidám lehet még télen is ez a kis házikó.

  VálaszTörlés
 3. Az egész ház tetszik kivéve a tapéták és a szönyegek mert ettöl lesznek csicsássak és tömények. Különössen tetszik a zártveranda a festet virágok nélkül és persze a szönyegsem kell:) Összeségében tetszik és nem nyaralónak használnám:) persze azon a helyen:)Én 8 pontot adok.

  VálaszTörlés
 4. Nekem az az érzésem mintha két külön lakás lenne.. az egyik tetszik a másik nem :)

  VálaszTörlés
 5. Tapétákat, szőnyegeket és a nagyvirágos kanapé huzatát+függönyt lecserélném. A hálószobában maradhat a tapéta, ott a függönyt cserélném/venném le, meg a képeket a falról. A veranda bútorai sem az igaziak - én nem szeretem az üveglapos asztalokat.
  Ház és kert jöhet! A le-fel tologatós ablakokat imádom.

  VálaszTörlés
 6. Miután egy elegáns mozdulattal lerántanám az ÖSSZES függönyt és terítőt, máris jobban tetszene. A fotelek közül jópár jöhet, a konyhát bútortuningos fogantyúkkal örömmel használatba venném. A nappaliban vérciki, ahogy üresen tátong a könyvespolc - kivéve, ha van egy külön könyvtárszoba, ehem... A ház külseje és kertje nagyon is kedvemre való. Összességében, bár szinte lehetetlen ezt így pontozni, 5.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…