Ugrás a fő tartalomra

Miből kell több? - ilyen volt 2012 és ilyen lesz 2013


Sok helyen olvasom, hogy 2012 olyan "béna év" volt. Nagyon sok fantasztikus dolgot én sem tudok kiemelni belőle, azt viszont tudom, hogy 2013-ban mi lesz máshogy. Nem nyomatom, mert banális, hogy az élet adta "citromokból limonádét kell csinálni", és nem vagyok én a haza bölcse, de az biztos, hogy nehéz időkben felértékelődnek a világ legjobb dolgai. Mondhatni, ez lesz a mottóm (oké, a naplementéket elfelejthetjük/kicserélhetjük "jó filmek"-re...).


Jaj, bocs, még valamit kifelejtettek a listáról: még több házi süteményt és más finomságot szeretnék ebben az évben. És fogadalmak nélkül, amikor jónak érzem, még több vegetáriánus ételt enni.


Nagymamám egykori kamrájában rendet rakva számtalan befőttes üveget találtam, és idén, végre először szeretném az emlékét úgy is ápolni, hogy éppen ezekbe az üvegekbe teszem el gyerekkorom kedvenceit: a paradicsomlevet, lecsót, cseresznyebefőttet. Ki fogom egészíteni a nagyon látványos zöldfűszeres ecettel és olívaolajjal, ami idén karácsonykor kimaradt a gasztroajándékok közül. Egy finomságokkal megrakott kamránál kevés vidékiesebb dolgot tudok elképzelni.


Visszatérve az idei "tartalmakra": nagyon szerettem saját házriportokat hozni a blogra, hiszen anno éppen azért indítottam el a saját netnaplómat, mert a lakberendezési magazinokban is mindig a vidéki házriportokon akadt meg a szemem.

Átvett külföldi házriport idén relatíve kis számban került fel - pedig a mindennapokban én is külföldi házriportokat nézegetek, csak éppen offline magazinokban. Imádom a magazinjaimat, és soha nem archiválom őket igazán. "Szent" mappáim mindenhol ott vannak a lakásban, és mára tök sok barátom tudja, hogy milyen ajándékkal tudja a legnagyobb örömet szerezni nekem. :-)


Elkezdtem bútort felújítani, méghozzá nagyon személyes darabokkal. Lett egy olívazöld kredencünk és elefántlehellet-színű éjjeliszekrényünk, fellépőnk. Kinéztem a következő munkadarabot is - és a saját lakásunk egyik böhöm, de szép darabokból álló garnitúrája is arra vár, hogy vegyek egy nagy levegőt, és nekikezdjek, miután megtaláltam a tökéletes és az eredeti eleganciáját, "fényét" visszaadó Farrow and Ball-színt (még a színskálával mászkálás fázisában vagyok).
Jó sok játékunk is volt; egyrészt azért, mert szeretitek őket, másrészt aért, mert az amatőr újságíró, a.k.a én így éli ki magát. :-) Klassz érzés bemutatni azokat az alkotókat, akiket jórészt én is az internetről és a blogszférából ismerek, és mivel úgy érzem, komoly vidékies tárgykultúra van kibontakozóban itthon, büszke vagyok arra, hogy több készítő itt szerepelt először.
Bár ez nem öko-blog, annyit lejegyzek, hogy idén tavaly szinte kizárólag magam főzte mosószerrel mostam (most is készül egy adag éppen), és eddig nagyon rendben van a dolog, valamint tényleg töredékébe kerül a bolti szereknek. Mindenkinek ajánlom, aki spórolni szeretne.


Tervezem, hogy új ruhát külsőt kap a blog, mégpedig természetesen Helló Moli személyes és zseniális alkotásával, ezzel:Ti mit szerettetek 2012-ben a bejegyzések közül, és minek örülnétek idén?

Legyen sikeres és boldog évetek!

Megjegyzések

 1. Én is a házriportokat szerettem a legjobban. A fényképekbõl is a házak képei, kívülrõl és belülrõl voltak a kedvenceim. Mint tudod, a játékok többnyire nem vonzanak túlságosan, bár 2012-ben egy-kettõbe én is beszálltam. A bútor felújításokat szeretném megint követni – alkotni mindig jó és szemmel követni ahogy mások alkotnak még jobb. Csak így tovább és minél gyakrabban!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, azt pedig különösen, hogy az egyik házriport éppen rólatok szól!

   Törlés
 2. Legjobban Téged birlak a bejegyzéseid mögött, a stílusodat, a kritikusságodat, hogy nem kell minden, ami általában tetszik. Kellenek az egyéniségek a blogvilágba is, úgyhogy várok mindent, amit meg szeretnél osztani.
  és a mosószer receptjét is leirhatnád. Ha egy even keresztül bejött, akkor érdekelne.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon bírom, ha ért valaki - igen, ez a vidékies blog erőteljesen szűri a dolgokat! Mosószer: írom bejegyzésben, többen kérdeztétek. Boldog új évet!

   Törlés
 3. Házak:):) Szeretem az egész blogot, de megszállott házfelújító és átalakító vagyok, sosem jó nekem teljesen semmi és mindig újabb ötletek után kutatok. Úgy hogy házak:):)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De jó - így új lendületet kaptam, hogy keressek még bemutatható otthonokat. :-)

   Törlés
 4. De jó volt! :)
  A Helló Molis bunting nagyon tuti!
  A házi mosószer? Wow, nem is tudtam, pedig....Mindenesetre oszd meg feltétlen! Szerintem itt a helye! Nekem most fog elfogyni, de más fajtát szeretnék csinálni, úgyhogy még jól is jönne.

  Az elefántlehellet színt nem védeted le? Cuki:)

  És azért egy-két naplementét szeretnék!

  A házi fűszerolaj nekem is kimaradt a karácsonyi gasztróból (majd mesélek, ha találkozunk végre), de most vettem hozzá olajat, üveget, úgyhogy amint kitaláltam, hogy milyen lesz, megcsinálom magamnak legalább..
  Ja, és épp tegnap vettem egy spájz/rakodó szekrényt ;)

  Még valami: szent mappáim nekem is mindenhol vannak, nem gondoltam, hogy van még ilyen őrült rajtam kívül.... (A családnak nincs elegük belőle, hogy mindenhol "ne nyúlj hozzááá!" -mappa van? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Helló,

   buék és igen, kávézzunk majd hamarosan! :-) Addig is: az elefántlehelletet már kitalálta a Farrow and Ball, de nekem is nagyon bejön a neve.

   Igen, visszagondolva a horvátországi útban is az egyik legjobb a naplemente volt, ami a parti úton ért minket...

   Én rozmaringos olajra gondoltam és chilisre.

   Spejzszekrény: felteszed a blogodra majd, ha berendezted?

   Mappák: de, a család mélyen igazságtalannak tartja, hogy "bezzeg" az én magazinjaim közül sosem szabad szelektálni. :D

   Törlés
  2. Nálam eszükbe sem jut, hogy szelektáljanak :) Tudják, hogy úgysem lehet... csak néha mondják, hogy mindenhol ezek vannak.

   A "szekrényke" már áll, de még üres, mert nem csak úgy rápakolnám a cuccaimat, hanem közben egy sor selejtezés is jönne...Egyelőre még lehet, h nem spájzszekrényként fog funkcionálni, de megmutatom majd. Amúgy a kedvenc svéd áruházunkban vettem anyagárban.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…

Bérelni vagy venni? - avagy: kell-e saját nyaraló? (1. rész)

Bő egy évvel ezelőtt már biztosak voltunk abban, hogy nekünk kell egy saját ház. Persze, mondták a haverok a játszótéren, hogy a gereblyézésnél és a fűnyírásnál másképp fogom majd ezt látni, de én egyre hajtogattam: ide nekem azt a... birtokot. Majd én tudom, hogy mit hogyan fogok ott csinálni. Azóta azért a birtok néha visszanyal visszakérdez: bírtok?

Néha eléggé nehezen bírjuk, szó se róla. És a gereblyézés meg a fűnyírás... egen.
Tudom, hogy ez tipikus hitvita: annak jobb, akinek nincs a saját házzal gondja, vagy annak jobb, aki többszörös ingatlantulajdonos?
A mi szemszögünkből így fest a dolog (most csak az első adagot osztom meg, sok további tapasztalattal jövök még):

A bérelt nyaraló
Családos életem legszebb emlékei közé tartozik az a néhány Vas és Zala megyei pihenő, amelyet fantasztikus vendéglátók nagyszerű szálláshelyein töltöttünk. Két vendégházban is úgy érezhettük, hogy megtaláltuk a tutit. Annyira, hogy vissza is fogunk még menni.
Vannak azért hátulütői is, csak ezeket m…