Ugrás a fő tartalomra

Kommersz helyett egyedi - rajzasztal a lányszobába

Azért hívom rajzolóasztalnak, mert az eredeti értelemben vett íróasztalnak azért általában még a gyerekváltozata is szögletesebb és praktikusabb: van rajta például néhány fiók. Ezen viszont nincs.


Nem az a mindenáron praktikus fajta. Mégis úgy gondoltam, hogy kezdeni kellene vele valamit.

Olyan szépecske asztal volt mindig is, de sok haszna az évi egy karácsonyi ital-rápakoláson kívül nem nagyon volt. (Egyébként egyberakhatós asztalok legnagyobbika, de akkor sem használtuk ki.)

Úgyhogy, mivel egy konkrétan 75 cm nagyságú résbe, a hajdani cselédszoba - most kislányszoba - ablakmélyedésébe kerestem asztalt, és új bútort venni megint csak nem akaródzott, a sötétbarna szervírozóasztal egy nap alatt átlényegült világosszürkévé. Végre elég magas, ami azért fontos, mert a lányom lába most már mindig beszorul a tipikus, jobb híján odatett IKEA LACK asztal lába alá.

Megmutatom, honnan indultunk:

sötétbarna asztal, egyelőre a konyhában, rajta a téli Stahl magazinból tanult "kuglóf befőttesüvegben" nevű finomság, amit házi ribizli- (köszönjük, R.!) vagy narancslekvárral (ezer kösz, Á.!) nagyon ajánlok.Csiszolás után:


Khmm, az eredeti, kissé kupis állapot a félszobánál is kisebb kuckóban:


A Farrow and Ball Estate Eggshell típusú festékének Elephant's Breath árnyaltára festett asztal a végleges helyén:


Az egész karcsú lábú asztal-szürke szín tematika a a szoba romantikusabbá tételéhez kapcsolódik. Ahogy korábban írtam, a narancsos és napsárga falak a hét-nyolc évvel ezelőtti gyerekszoba-képemet tükrözik (egy olyan lakásban, amelynek stílusa miatt más szobában totálisan kizárt a színes fal, úgyhogy, mondhatni, itt éltem ki magam).


a felcsavarozott mágneses csíkot a spejztakarításkor találtam
Tervezek még szép rolót (annyira vicces, a cselédszobához nem járt redőny...), szép széket, szép falszínt és egy kis részen (mondjuk a tükör mögött) valamennyi romantikus tapétát. Meglátjuk, hogy az asztal mennyire válik be; ha kell, hamarosan keresek egy felújítandó, funkcionálisabb íróasztalt a helyére. Most azonban átment a teszten; H. hazaért az oviból, leült mellé és elkezdett rajzolni. :-)

U.i.: Bizony, ez még mindig ugyanaz a 0,75 literes festék, amit eddig minden elefántszínű bútornál használtam.
Megjegyzések

 1. Kukucccs! :) Fogalmam sincs, hogy miként is keveredtem erre az oldalra, de nagyon megörültem neki! :) Nagyon sok szépséget láttam már első benyomásra is, szóval gratulálni szeretnék :) Nagyon tetszik ez a befőttes-kuglófos ötlet!! Lehetne esetleg többet is megtudni róla? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, köszönöm a dicséretet :-) Szóval, a befőttesüveg olyan, mint a jénai, ezért ha ecsettel jól kivajazzuk, nyugodtan süthetünk benne sütit. Ez most egy diód-kandírozott narancsos-vörösáfonyás kuglófrecept a magazinból, de bármilyen bevált kuglóf jó hozzá. Masszát szétosztjuk, megsütjük, hagyjuk kihűlni, majd 1-1 kanál sziruppal/alkohollal (pl. brandy) kb. 3 napig locsolgatjuk. Szerintünk lekvár is kell hozzá :-).

   Törlés
 2. Valami gyonyoruség az az asztal!! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, nyuuulka! A szoba további alakulását is kövesd majd figyelemmel, ha lesz hozzá kedved :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…

Bérelni vagy venni? - avagy: kell-e saját nyaraló? (1. rész)

Bő egy évvel ezelőtt már biztosak voltunk abban, hogy nekünk kell egy saját ház. Persze, mondták a haverok a játszótéren, hogy a gereblyézésnél és a fűnyírásnál másképp fogom majd ezt látni, de én egyre hajtogattam: ide nekem azt a... birtokot. Majd én tudom, hogy mit hogyan fogok ott csinálni. Azóta azért a birtok néha visszanyal visszakérdez: bírtok?

Néha eléggé nehezen bírjuk, szó se róla. És a gereblyézés meg a fűnyírás... egen.
Tudom, hogy ez tipikus hitvita: annak jobb, akinek nincs a saját házzal gondja, vagy annak jobb, aki többszörös ingatlantulajdonos?
A mi szemszögünkből így fest a dolog (most csak az első adagot osztom meg, sok további tapasztalattal jövök még):

A bérelt nyaraló
Családos életem legszebb emlékei közé tartozik az a néhány Vas és Zala megyei pihenő, amelyet fantasztikus vendéglátók nagyszerű szálláshelyein töltöttünk. Két vendégházban is úgy érezhettük, hogy megtaláltuk a tutit. Annyira, hogy vissza is fogunk még menni.
Vannak azért hátulütői is, csak ezeket m…