2013. január 9., szerda

Kommersz helyett egyedi - rajzasztal a lányszobába

Azért hívom rajzolóasztalnak, mert az eredeti értelemben vett íróasztalnak azért általában még a gyerekváltozata is szögletesebb és praktikusabb: van rajta például néhány fiók. Ezen viszont nincs.


Nem az a mindenáron praktikus fajta. Mégis úgy gondoltam, hogy kezdeni kellene vele valamit.

Olyan szépecske asztal volt mindig is, de sok haszna az évi egy karácsonyi ital-rápakoláson kívül nem nagyon volt. (Egyébként egyberakhatós asztalok legnagyobbika, de akkor sem használtuk ki.)

Úgyhogy, mivel egy konkrétan 75 cm nagyságú résbe, a hajdani cselédszoba - most kislányszoba - ablakmélyedésébe kerestem asztalt, és új bútort venni megint csak nem akaródzott, a sötétbarna szervírozóasztal egy nap alatt átlényegült világosszürkévé. Végre elég magas, ami azért fontos, mert a lányom lába most már mindig beszorul a tipikus, jobb híján odatett IKEA LACK asztal lába alá.

Megmutatom, honnan indultunk:

sötétbarna asztal, egyelőre a konyhában, rajta a téli Stahl magazinból tanult "kuglóf befőttesüvegben" nevű finomság, amit házi ribizli- (köszönjük, R.!) vagy narancslekvárral (ezer kösz, Á.!) nagyon ajánlok.Csiszolás után:


Khmm, az eredeti, kissé kupis állapot a félszobánál is kisebb kuckóban:


A Farrow and Ball Estate Eggshell típusú festékének Elephant's Breath árnyaltára festett asztal a végleges helyén:


Az egész karcsú lábú asztal-szürke szín tematika a a szoba romantikusabbá tételéhez kapcsolódik. Ahogy korábban írtam, a narancsos és napsárga falak a hét-nyolc évvel ezelőtti gyerekszoba-képemet tükrözik (egy olyan lakásban, amelynek stílusa miatt más szobában totálisan kizárt a színes fal, úgyhogy, mondhatni, itt éltem ki magam).


a felcsavarozott mágneses csíkot a spejztakarításkor találtam
Tervezek még szép rolót (annyira vicces, a cselédszobához nem járt redőny...), szép széket, szép falszínt és egy kis részen (mondjuk a tükör mögött) valamennyi romantikus tapétát. Meglátjuk, hogy az asztal mennyire válik be; ha kell, hamarosan keresek egy felújítandó, funkcionálisabb íróasztalt a helyére. Most azonban átment a teszten; H. hazaért az oviból, leült mellé és elkezdett rajzolni. :-)

U.i.: Bizony, ez még mindig ugyanaz a 0,75 literes festék, amit eddig minden elefántszínű bútornál használtam.

4 megjegyzés:

 1. Kukucccs! :) Fogalmam sincs, hogy miként is keveredtem erre az oldalra, de nagyon megörültem neki! :) Nagyon sok szépséget láttam már első benyomásra is, szóval gratulálni szeretnék :) Nagyon tetszik ez a befőttes-kuglófos ötlet!! Lehetne esetleg többet is megtudni róla? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, köszönöm a dicséretet :-) Szóval, a befőttesüveg olyan, mint a jénai, ezért ha ecsettel jól kivajazzuk, nyugodtan süthetünk benne sütit. Ez most egy diód-kandírozott narancsos-vörösáfonyás kuglófrecept a magazinból, de bármilyen bevált kuglóf jó hozzá. Masszát szétosztjuk, megsütjük, hagyjuk kihűlni, majd 1-1 kanál sziruppal/alkohollal (pl. brandy) kb. 3 napig locsolgatjuk. Szerintünk lekvár is kell hozzá :-).

   Törlés
 2. Valami gyonyoruség az az asztal!! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, nyuuulka! A szoba további alakulását is kövesd majd figyelemmel, ha lesz hozzá kedved :)

   Törlés