2013. január 28., hétfő

Északi fehérség "érdekes" színfoltokkal

Újra átvett képriport, amit a blog indulása óta csak úgy tudok elképzelni, hogy értelmes, minket is érintő témát vagy kérdést kapcsolunk hozzá.

A mai kérdéseim éppen ezért: szerinted hogyan mutat bármilyen barna bútordarab egy hangsúlyosan fehér enteriőrben általában és konkrétan ebben a lakótérben? Nálad van-e ilyen színpárosítás - ha igen, hol, ha nem, miért nincs?

Tudom, hogy a címmel ki is fejeztem előítéleteimet, úgyhogy nyílt lapokkal játszom: fehérrel vegyítve a méhviaszolt felületet inkább el tudom képzelni, a politúrozottat kevésbé, és miközben természetesen nagyon-nagyon örülnék, ha ilyen házam lenne, mint a képriportban (el is lestem néhány dolgot a szuper konyhából), felfedeztem néhány stílusbakit. Hogy a barna bútor stílusbaki-e vagy sem, döntsétek el! Nekem nem igazán jön be itt, mert nem értem, hogy miért lenne jobb választás a barna felület, mint a fehér/pasztell. A fehér túl steril, kórházszerű lenne, ahogy mondani szokták?


  Még egy utolsó kérdés: szerinted mi az, ami abszolút pozitívum, esetleg telitalálat a fenti lakásban?

(forrás)

14 megjegyzés:

 1. Nekem a 3. képen látható lámpa sokkal inkább bántja a szemem. Van amikor egy szép bútort kár lefesteni. Éva

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Éva, szerintem is így van! Csak a párosítással szoktam gondban lenni. Nekem festett asztalhoz festett szék dukál. Hogy kiszúrtad a lámpát..! :)

   Törlés
 2. Ezek a "barna" bútorok értékes, antik darabok, amelyeket nagy vétek lenne lefesteni! Persze ha nagyon roggyantak, menthetetlenek lennének, netán stílusmentesek,a javítással-festéssel jótékonyan belesimulhatnak a megálmodott fehér enteriőrbe.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Susula, igen, az látszik rajtuk, hogy politúrozott, értékes darabok!

   Törlés
 3. nálam pont így van, adottak voltak a barna bútorok amikor beleszerettem a fehérbe, jól megfér szerintem, picit karakteresebb. az első kép a kedvenc, az a lakás legjobb része.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tök jól mutathat, Pimpa! Az én tervem az, hogy egy-egy szoba marad barnás, a többi pedig lehet világosabb. De lehet, hogy kipróbálom a keverést is. :)

   Törlés
 4. Szerintem nagyon ütős így együtt. Csupa fehérben egy szép, de unalmas otthon lenne.
  Az én szememet a piros csillár is szúrja a hálószobai képen, de hát ez teljesen ízlés dolga.

  VálaszTörlés
 5. A két kanapé és a textilék nekem jöhetne!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Barátságosak, nagyon kényelmesnek tűnnek!

   Törlés
 6. Szerintem különlegesen szép bútorok kaptak így "extra" hangsúlyt, nekem nagyon tetszik. Nem tudom eldönteni, hogy a már említett lámpa, vagy a csodás karosszék kárpitjának a fáradt, sápadt színe zavar jobban. Összességében nekem jöhetne így, egyben az egész :)

  VálaszTörlés
 7. Én elfogadnám az egészet és eléldegélnék itt kisebb változtatásokkal :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is, és főznék meg sütnék nagy kedvvel! :)

   Törlés