Ugrás a fő tartalomra

Északi fehérség "érdekes" színfoltokkal

Újra átvett képriport, amit a blog indulása óta csak úgy tudok elképzelni, hogy értelmes, minket is érintő témát vagy kérdést kapcsolunk hozzá.

A mai kérdéseim éppen ezért: szerinted hogyan mutat bármilyen barna bútordarab egy hangsúlyosan fehér enteriőrben általában és konkrétan ebben a lakótérben? Nálad van-e ilyen színpárosítás - ha igen, hol, ha nem, miért nincs?

Tudom, hogy a címmel ki is fejeztem előítéleteimet, úgyhogy nyílt lapokkal játszom: fehérrel vegyítve a méhviaszolt felületet inkább el tudom képzelni, a politúrozottat kevésbé, és miközben természetesen nagyon-nagyon örülnék, ha ilyen házam lenne, mint a képriportban (el is lestem néhány dolgot a szuper konyhából), felfedeztem néhány stílusbakit. Hogy a barna bútor stílusbaki-e vagy sem, döntsétek el! Nekem nem igazán jön be itt, mert nem értem, hogy miért lenne jobb választás a barna felület, mint a fehér/pasztell. A fehér túl steril, kórházszerű lenne, ahogy mondani szokták?


  Még egy utolsó kérdés: szerinted mi az, ami abszolút pozitívum, esetleg telitalálat a fenti lakásban?

(forrás)Megjegyzések

 1. Nekem a 3. képen látható lámpa sokkal inkább bántja a szemem. Van amikor egy szép bútort kár lefesteni. Éva

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Éva, szerintem is így van! Csak a párosítással szoktam gondban lenni. Nekem festett asztalhoz festett szék dukál. Hogy kiszúrtad a lámpát..! :)

   Törlés
 2. Ezek a "barna" bútorok értékes, antik darabok, amelyeket nagy vétek lenne lefesteni! Persze ha nagyon roggyantak, menthetetlenek lennének, netán stílusmentesek,a javítással-festéssel jótékonyan belesimulhatnak a megálmodott fehér enteriőrbe.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Susula, igen, az látszik rajtuk, hogy politúrozott, értékes darabok!

   Törlés
 3. nálam pont így van, adottak voltak a barna bútorok amikor beleszerettem a fehérbe, jól megfér szerintem, picit karakteresebb. az első kép a kedvenc, az a lakás legjobb része.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tök jól mutathat, Pimpa! Az én tervem az, hogy egy-egy szoba marad barnás, a többi pedig lehet világosabb. De lehet, hogy kipróbálom a keverést is. :)

   Törlés
 4. Szerintem nagyon ütős így együtt. Csupa fehérben egy szép, de unalmas otthon lenne.
  Az én szememet a piros csillár is szúrja a hálószobai képen, de hát ez teljesen ízlés dolga.

  VálaszTörlés
 5. A két kanapé és a textilék nekem jöhetne!

  VálaszTörlés
 6. Szerintem különlegesen szép bútorok kaptak így "extra" hangsúlyt, nekem nagyon tetszik. Nem tudom eldönteni, hogy a már említett lámpa, vagy a csodás karosszék kárpitjának a fáradt, sápadt színe zavar jobban. Összességében nekem jöhetne így, egyben az egész :)

  VálaszTörlés
 7. Én elfogadnám az egészet és eléldegélnék itt kisebb változtatásokkal :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…

Bérelni vagy venni? - avagy: kell-e saját nyaraló? (1. rész)

Bő egy évvel ezelőtt már biztosak voltunk abban, hogy nekünk kell egy saját ház. Persze, mondták a haverok a játszótéren, hogy a gereblyézésnél és a fűnyírásnál másképp fogom majd ezt látni, de én egyre hajtogattam: ide nekem azt a... birtokot. Majd én tudom, hogy mit hogyan fogok ott csinálni. Azóta azért a birtok néha visszanyal visszakérdez: bírtok?

Néha eléggé nehezen bírjuk, szó se róla. És a gereblyézés meg a fűnyírás... egen.
Tudom, hogy ez tipikus hitvita: annak jobb, akinek nincs a saját házzal gondja, vagy annak jobb, aki többszörös ingatlantulajdonos?
A mi szemszögünkből így fest a dolog (most csak az első adagot osztom meg, sok további tapasztalattal jövök még):

A bérelt nyaraló
Családos életem legszebb emlékei közé tartozik az a néhány Vas és Zala megyei pihenő, amelyet fantasztikus vendéglátók nagyszerű szálláshelyein töltöttünk. Két vendégházban is úgy érezhettük, hogy megtaláltuk a tutit. Annyira, hogy vissza is fogunk még menni.
Vannak azért hátulütői is, csak ezeket m…