2011. augusztus 8., hétfő

Az Otthon augusztusi száma

     Régen volt már magazinkritika a Country Komforton. Ennek három oka volt, könnyen kitalálhatjátok, hogy mik.

1) Nem volt elég jó a felhozatal.
2) Nagyon jó volt a felhozatal, de csak a külföldi magazinokból.
3) Csak a Lakáskultúra Vizitkártya rovatát tudtam volna igazán dicsérni (és azt a csodás parasztházat a nyári összevont számból).

     Most azonban van miről írni, mert úgy gondolom, az aktuális Otthon magazin megközelíti az elvárható színvonalat.


    Ha nagyon pozitívan nézem, azt mondhatom: egy limonádé áráért kapunk eltehető, újra fellapozható, a vidéki lakberendezés rajongói számára is kedvező ötlettárat, két frankó lakásriporttal (természetesen több lakásriport van benne, de kettő jó is).

    Ha korrekt akarok lenni, akkor azért le kell szögeznem: a fagyiszínek meg a flamingók annyira nem jönnek be. 


      Eleve értetlenül szoktam szemlélni a magazinok "válogatás" című egységeit, köztük a Lakáskultúra Hónap hangulata nevű trendi szekcióját, amelyet a lap kinyitása után azzal a lendülettel lapozok át... később pedig megállapítom, hogy ismét egy másfélmilliós inox hűtőszekrény van a háttérben.


No, de vissza a lap erősségeihez.

Az első lakásriport egy szentendrei házról szól, amelynek a stílusa a nemzetközi modern country szavakkal írható le leginkább. Nagyon érdekes, és jó lenne megvitatni, hogy kinek mi tetszik belőle.

A második házriport sokunk álmáról, egy balaton-felvidéki nyaralóról készült, amelyhez itt szeretnék gratulálni. Nem is feltétlenül az alábbi képen látható étkezőhöz, mert - miközben gyönyörű - kissé ódonnak érzem. Inkább az összhatáshoz, a verandához, a  bejegyzés elején szereplő terített kinti asztal költőiségéhez, és ahhoz, hogy a mások számára értéktelen, lerobbant bútorokban meglátták a gondos felújítással újra  felragyogó szépséget.


A ház hangulata annak is köszönhető, hogy a tulajdonosok kiváló érzékkel vegyítették a parasztit a polgárival, és nem féltek a moderntől sem - meggyőződésem, hogy a mozaikos-dizájnos fürdő így jó, ahogy van. Túl sok lett volna, ha dézsával és mosdótállal rendezik be.

A franciás báj is megjelenik (bár azt hiszem, ezt a fénykép nem 100%-osan adja vissza; furcsák a fények-tükröződések).


     A "száz évre tervezett" konyha kedves kontrasztjaival (épített, filléres pult vs. hiperdrága rusztikus tűzhely) is mutatja, hogy a háziasszony nagyon érti a country stílus lényegét. Annyira jó, hogy legalább még egy fényképért kiált.


Apropó: a fotók mintha nem minden esetben a legjobb szögből készültek volna (kivéve a dühöngőről - az telitalálat).

Persze, én nagyon okos vagyok, és mindent jobban tudok... de mi a ti véleményetek?

(Az Otthonról korábban: negatív és pozitív hangvételben. A fotók forrása a magazin honlapja.)

2 megjegyzés:

  1. Kedves Country Comfort én téged nem is ismertelek, de ezennel belájkollak! Gratulálok az igényes bloghoz, van egy jó adag közös halmazunk.Ja és ez a konyha az utolsó képen szerintem pazar.A háló is szép, de az ebédlő nekem is avittas lett egy kicsit.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kinga, köszönöm a dicséretet - szinte a blog írja önmagát... Ha már a pazar konyháknál tartunk - a nemrég írt, angol konyhákról szóló cikked szövege és képanyaga nagyon ott van!

    VálaszTörlés