Ugrás a fő tartalomra

Mosás, öblítés, szárítás - visszatérés a mosókonyhába

Egyszer már jártunk itt, nagy sikerrel. A mostani eresztés kissé talán halványabb, de nagyon tanulságos: mit tegyünk és mit ne tegyünk (bele), ha saját háztartási helyiséggel áldott meg minket a jó sors!

Kissé pontatlanul: ahány ház, annyi mosókonyha (a férjemmel gondolatban úgyis újrakezdtük az ún. "hímzett falvédő-szövegek" = orbitális közhelyek gyártását...). Azaz, ennek a helyiségnek is számtalan változata van.

- a bájos, amely fodros függönyeivel próbálja azt az illúziót kelteni, hogy a vasalás nem robot és nyűg;
- a minimál-ipari jellegű, sok fémfelülettel, drótkosárral;
- az elrugaszkodott, ahol óra, keretezett kép, ventillátor és csecsebecse-kiállítás is van;
- a vintage, amely teljesen úgy fest, mint egy ötvenes évekbeli mosoda;
- az ideális, amely természetes fényözönnel, szobanövénnyel, natúr textilekkel csábít.
Ha tetszett a cikk, csatlakozz hozzánk a Facebookon

Ígérem, nem fogom minden cikkem végére-elejére-közepére odaírni ezt a nem túl ízléses kampányszöveget, de helyzet van. Más szóval, gyere játszani most, különben divattervező-szponzorunk visszautazik külföldi munkahelyére, és magával viszi a szuper ajándékot, amit személyesen választhatnál ki... a finom fenyegetésért én kérek elnézést :D

forrásMegjegyzések

 1. ahhh mosókonyha!! Vágyálom. Én egy 1,5x1m-es lukba dugtam el a mosógépem. Szárítani, vasalni max terasz és nappali jöhet szóba.

  VálaszTörlés
 2. Ramimami, Orsolya! Aranyosak vagytok - és én is csatlakoznék a kórushoz: vááágyom ráááá! :))

  VálaszTörlés
 3. Én imádom az enyémet. A fala szürke, a csempe fehér, a lámpa olyan "gyár" feeling, a bútor fehér, a járólap krém. Minden sötétbarna fonott kosarakban (portörlő stb), és csatos üvegekben (mosószer, öblítő) van (majdnem minden, de a cél a minden).
  Most ez is tetszene, bár nem szeretem ha a mosókonyha a legkarakteresebb egy házban, ezt pedig nehéz überelni :)
  Fiatalos, lendületes, friss.http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/categories/departments/laundry/tools/laundry_rooms_ideas#/20111_hors14a_01

  Üdv
  Zsuzsi

  VálaszTörlés
 4. Zsuzsi,
  de jó lehet a tiéd! Nincs esetleg egy fotód róla, amit megosztanál?
  Az ikeás nekem is tetszik, persze a tapéta jöhet, a padló meg nem :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…