Ugrás a fő tartalomra

Magazinmánia II: 25 Beautiful Homes

     A 25 BH, ahogy belterjesen becézni szokták, álmaim megtestesítője: a kevés, de nagyon jól szerkesztett rizsa és promóciós "válogatás" teret enged a lényegnek: a maximális számú lakásriportnak. Huszonöt! Ez már valami.


      Egyetlen apró hibája van: nem mindegyik ház vidékies. Lehetséges ugyanakkor, hogy ez is erény: telítődnénk, ha emlékezetünknek huszonöt bájos country vityillót kellene tárolnia és valahogyan megkülönböztetnie az essexit a sussexitől...

      A lap az angolszász területeken elcsépeltnek hagyományosnak számító shabby chic stílusú enteriőrrel indít, de később találunk benne például költségtakarékos otthont is.     

     A szerkesztők figyelmesek és profik: a 2011. szeptemberi szám picit még az ilyenkor jóleső tengerparti hangulatot is hozza, gyönyörű példákkal illusztrálva Cornwalltól a görög szigetekig. Megmutatja, hogy a tengerész stíl alapvető piros-kék-fehér színkombinációjával három egészen különböző jellegű hálószobát lehet berendezni különösebb erőlködés nélkül.

      Emellett tipikus brit műfajokban utazik: tobzódunk a "barn", "Victorian terrace", "remodelled farmhouse", "updated manor", "Irish cottage" és "Edwardian update" megjelölésekben.

A kedvenc részleteim:
- az Angol Vidéki Konyhák - no comment;
- a vaságyak különböző patchwork takarókkal, színben egymásra hangolt, de mintájukban enyhén elütő ("mismatch") párnákkal;
- a kádak: lábaskádak vagy faburkolatú, egyszerű és vidékies szépségek.

(A képek nem ebből a lapszámból, hanem a legjobb "házas" magazinok gyűjtőportáljáról, a housetohome.co.uk-ról származnak, amelyhez a 25 BH is tartozik.)       A magazint megrendelheted legutóbbi játékunk támogatójától, a Hungaropresstől, itt - most ráadásul jelentős kedvezménnyel!

       A mallorcai képriport utolsó része holnap reggel vár mindenkit szeretettel.
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…