2011. augusztus 25., csütörtök

Magazinmánia II: 25 Beautiful Homes

     A 25 BH, ahogy belterjesen becézni szokták, álmaim megtestesítője: a kevés, de nagyon jól szerkesztett rizsa és promóciós "válogatás" teret enged a lényegnek: a maximális számú lakásriportnak. Huszonöt! Ez már valami.


      Egyetlen apró hibája van: nem mindegyik ház vidékies. Lehetséges ugyanakkor, hogy ez is erény: telítődnénk, ha emlékezetünknek huszonöt bájos country vityillót kellene tárolnia és valahogyan megkülönböztetnie az essexit a sussexitől...

      A lap az angolszász területeken elcsépeltnek hagyományosnak számító shabby chic stílusú enteriőrrel indít, de később találunk benne például költségtakarékos otthont is.     

     A szerkesztők figyelmesek és profik: a 2011. szeptemberi szám picit még az ilyenkor jóleső tengerparti hangulatot is hozza, gyönyörű példákkal illusztrálva Cornwalltól a görög szigetekig. Megmutatja, hogy a tengerész stíl alapvető piros-kék-fehér színkombinációjával három egészen különböző jellegű hálószobát lehet berendezni különösebb erőlködés nélkül.

      Emellett tipikus brit műfajokban utazik: tobzódunk a "barn", "Victorian terrace", "remodelled farmhouse", "updated manor", "Irish cottage" és "Edwardian update" megjelölésekben.

A kedvenc részleteim:
- az Angol Vidéki Konyhák - no comment;
- a vaságyak különböző patchwork takarókkal, színben egymásra hangolt, de mintájukban enyhén elütő ("mismatch") párnákkal;
- a kádak: lábaskádak vagy faburkolatú, egyszerű és vidékies szépségek.

(A képek nem ebből a lapszámból, hanem a legjobb "házas" magazinok gyűjtőportáljáról, a housetohome.co.uk-ról származnak, amelyhez a 25 BH is tartozik.)       A magazint megrendelheted legutóbbi játékunk támogatójától, a Hungaropresstől, itt - most ráadásul jelentős kedvezménnyel!

       A mallorcai képriport utolsó része holnap reggel vár mindenkit szeretettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése