2011. augusztus 14., vasárnap

Magazinmánia I.: Habitania

avagy, összspanyol körkép 2011. nyarán.

Lakberendezési magazint olvasgatni a magamfajta házmániákus számára a világ egyik legjobb dolga. Barátnőm, Á., aki legújabb játékunk egyik szponzora, és aki több éve Palma de Mallorca kicsit sem csúnya házai és tájai közt él, pontosan tudja ezt. Nagyon boldog voltam, amikor a múlt héten meglepett az Habitania aktuális számával!


Úgy látom, hogy jelenleg ez az egyik legjobb spanyol nyelvű lakberendezési magazin - a vidékies stílus rajongói számára feltétlenül. Ha ilyen színvonalú lapok uralnák a magyar piacot... ejh, de ne keseregjünk, hanem nézzük, mitől jó a jó.

1. Attól, hogy tartalmas. Persze, bevezetőjében közhelyeket ír a szerkesztő (végre van idő lazulni és kikapcsolni - milyen szép spanyolul, hogyaszongya, "tiempo de relajarse y desconectar"), de fel is hívja figyelmünket, hogy nosza, menjünk uszadékfákat gyűjteni, mert szép emlékek és egyedi lakásdíszekké is válhatnak. Ezzel előreutal a képes összeállításra, amely engem is meggyőz: a bois flotté állati menő.


2. A "sabor marinero" szekció az ilyentájt kötelező tengerészstílusú cuccokat vonultatja föl. Pofonegyszerű, de nagyon szeretnék ilyet: fém evőeszköz, amelynek nyelébe halformát gravíroztak. Kopottas fa komód, amelynek fogantyúi hal alakúak.

3. Menjünk tovább. Újabb összeállítás. Színes kerti bútorok, amelyekbe belemart az idő. Fotóművészt megszégyenítő fényképek.
 

4. Medence partján terített asztal. Türkiz, almazöld, rattan.


5. Mikonoszi neoprimitív villa, amely a címlapfotót is biztosította. Fehér, fehér, fehér. Némi bézzsel.6. Karib-szigeteki álomnyaraló. Skandináv jellegű bútorok, egzotikus csavar a berendezésben. Szalmakalap-gyűjtemény a falon.

7. Mallorcai "inspiración rural" - fügével, betonba ágyazott kavicspadlóval.

8. Ibiza: etno beütésű apartman.

9. Olaszországi barlangszálló. Lélegzetvisszafojtva nézed az ősi falak és a Philippe Starck-csaptelepek együttélését.


10. 80 négyzetméteres tetőtéri lakás Barcelonában, tuti terasszal.

11. Ötletbörze. 12. Üzletajánló. 13. Receptek. 14. Kultúrprogramok. 15. Lelőhelyek listája, boltok címe.

Ennyi kell egy jó laphoz. Ez mind.
2 megjegyzés:

  1. Nekem a férjem ma az Art&Décoration július-augusztus számával állított be - (virág helyett?), hát az is fantasztikus. Francia nyelvű, de számomra kellemes meglepetésként a lakásleírások németül is benne vannak. Bea

    VálaszTörlés
  2. Bea! Épp egy régi Art&Décoration-számot nézegettem a hétvégén, és én is megállapítottam, hogy EZ IGEN!!! Nagyon rendes a férjed, szerintem is felér egy csokor virággal..

    VálaszTörlés