Ugrás a fő tartalomra

Kis, színes zászlófüzér, más nevén a bunting - I. rész

Mottó: 
Jaj, de finom a vadkörte,
más nevén a vackor!
Eszegetném reggel, délben,
és délután hatkor.

(Csukás István: Vadkörte-dal)

     Szereted a vidékies lakberendezési stílust? Kedveled a filléres ötleteket? Egyedi dekorációt szeretnél a gyerekszobába vagy a kerti sütögetéshez?

Ha igen, akkor a buntingot neked találták ki.

      A bunting (kiejtése: bánting) eredete ugyan a 18. századig nyúlik vissza, és hagyományosan ünnepi dísznek számít az angolszász kultúrában, manapság azonban bármelyik helyiségbe bátran fellógathatjuk, és ott is hagyhatjuk egész évben. A legjobb mégis az, ha évszakonként váltogatjuk, és összehangoljuk az adott szoba berendezésének színvilágával.
       A zászlófüzért ráadásul elkészíteni sem ördöngösség - a világhálón számos profi, képekkel illusztrált leírást lehet találni, például itt.

A lehetőségek száma tényleg végtelen! Hogy tetszik?

 
Megjegyzések

 1. De szépek! Ajándéknak sem utolsó..
  Az tuti hogy fogok ilyet csinálni! :)

  VálaszTörlés
 2. Beus! Milyen jó ötlet: ajándéknak! Kösz. Jön a folytatás is...

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szép az összeállításod! Mostanában nem igen találkozok olyan külföldi lakber oldallal, ahol ne használnák fel a konyhától a gyerekszobán át a nappaliig...Bennem is érik már egy elképzelés, hogy csinálok egyet-ez most jó inspiráció volt!Köszi!

  VálaszTörlés
 4. Fróni! Szívesen, és én is köszönöm a kedves dicséretet!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…