2011. április 14., csütörtök

Jamie tavasszal


    Muszáj lesz revideálnom a nézeteimet: bármilyen furcsa és valószerűtlen, úgy tűnik, Jamie tényleg nem vizet prédikál, azaz valóban van neki konyhakertje. És valódi, essexi föld a körme alatt.


      Jamie úgy kerül erre a blogra már másodszor, hogy a) nagyon kedvelem; b) szakácskönyveivel, ételfotóival, az általa propagált életmóddal (kerüljük a hagyományos értelemben vett gyorskaját, részesítsük előnyben a biominőségű, illetve helyi termelőktől beszerezhető alapanyagokat, és főzzünk inkább gyorsan valami otthonosat), valamint a róla megjelent fényképekkel nagyszerűen fekszik rá a rusztikus country stílus divathullámára. Ott van például a letehetetlen Jamie at Home (Jamie természetesen) című könyv és az azonos címmel készült televíziós sorozat: kiköpött nagymama-receptek saját termésből, illetve - extraférfiasan - saját kézzel elejtett vadból, kicsorbult edényekben, régi ezüstvillával tálalva. Csodás, csodás, csodás.
      Jamie hivatalos weboldalán is van saját kert-szekció, úgyhogy nincs mese: komolyan gondolja.
kapirgálós!

Jamie saját kerti kemencéje


      Jamie minduntalan - ebben a videóban is - ráerősít a szomszédfiú-effektusra: egyszerűen csak főzz valamit, hidd el, díjazni fogják!

Mi tagadás, nagyon jól csinálja.

Nyáron találkozunk, pajti.


 

(forrás:  http://www.kitchlit.com/cookbooks/british/jamie-at-home-cook-your-way-to-the-good-life/109 
http://www.jamieoliver.com/photos
http://www.aluncallender.com/jamie-oliver.htm)

4 megjegyzés:

 1. Én is szeretem Jamiet. Most megy egy műsor a paprika tv-n, Finomságok a kiskertemből. Szombaton és vasárnap azt hiszem 17-től. Ott hasonló stilusú csaj kertjéről, főztjéről megy a műsor. Elképesztő, tiszta Jamie lányban.:)

  VálaszTörlés
 2. kovtama! ezt meg kell néznem, kösz a tippet! :-) CK

  VálaszTörlés
 3. Egy kis ízelítő:)

  TV Paprika április 16. 17:30, április 23. 17:00
  6
  TV Paprika április 17. 17:30, április 24. 17:00

  Alys Fowler elhatározta, felújítja angliai házának kiskertjét, és dísznövények helyett kizárólag hasznos és ehető növényekkel ülteti be, így köti össze a kellemeset a hasznossal. Hiszen nincs jobb, amikor az augusztusi hőség elől egy gazdag szőlőlugas alá húzódhatunk, vagy amikor a cukkini mélysárga virága teljes pompájában virít. És ha megkívánjuk, meg is kóstolhatjuk kertünk új díszeit.
  A műsorban praktikus tanácsokat hallhatunk a kiskerti növények termesztéséről, az ötletes receptek pedig könnyű és egészséges fogások elkészítésére inspirálnak.

  VálaszTörlés