Ugrás a fő tartalomra

Jamie tavasszal


    Muszáj lesz revideálnom a nézeteimet: bármilyen furcsa és valószerűtlen, úgy tűnik, Jamie tényleg nem vizet prédikál, azaz valóban van neki konyhakertje. És valódi, essexi föld a körme alatt.


      Jamie úgy kerül erre a blogra már másodszor, hogy a) nagyon kedvelem; b) szakácskönyveivel, ételfotóival, az általa propagált életmóddal (kerüljük a hagyományos értelemben vett gyorskaját, részesítsük előnyben a biominőségű, illetve helyi termelőktől beszerezhető alapanyagokat, és főzzünk inkább gyorsan valami otthonosat), valamint a róla megjelent fényképekkel nagyszerűen fekszik rá a rusztikus country stílus divathullámára. Ott van például a letehetetlen Jamie at Home (Jamie természetesen) című könyv és az azonos címmel készült televíziós sorozat: kiköpött nagymama-receptek saját termésből, illetve - extraférfiasan - saját kézzel elejtett vadból, kicsorbult edényekben, régi ezüstvillával tálalva. Csodás, csodás, csodás.
      Jamie hivatalos weboldalán is van saját kert-szekció, úgyhogy nincs mese: komolyan gondolja.
kapirgálós!

Jamie saját kerti kemencéje


      Jamie minduntalan - ebben a videóban is - ráerősít a szomszédfiú-effektusra: egyszerűen csak főzz valamit, hidd el, díjazni fogják!

Mi tagadás, nagyon jól csinálja.

Nyáron találkozunk, pajti.


 

(forrás:  http://www.kitchlit.com/cookbooks/british/jamie-at-home-cook-your-way-to-the-good-life/109 
http://www.jamieoliver.com/photos
http://www.aluncallender.com/jamie-oliver.htm)
Megjegyzések

 1. Én is szeretem Jamiet. Most megy egy műsor a paprika tv-n, Finomságok a kiskertemből. Szombaton és vasárnap azt hiszem 17-től. Ott hasonló stilusú csaj kertjéről, főztjéről megy a műsor. Elképesztő, tiszta Jamie lányban.:)

  VálaszTörlés
 2. kovtama! ezt meg kell néznem, kösz a tippet! :-) CK

  VálaszTörlés
 3. Egy kis ízelítő:)

  TV Paprika április 16. 17:30, április 23. 17:00
  6
  TV Paprika április 17. 17:30, április 24. 17:00

  Alys Fowler elhatározta, felújítja angliai házának kiskertjét, és dísznövények helyett kizárólag hasznos és ehető növényekkel ülteti be, így köti össze a kellemeset a hasznossal. Hiszen nincs jobb, amikor az augusztusi hőség elől egy gazdag szőlőlugas alá húzódhatunk, vagy amikor a cukkini mélysárga virága teljes pompájában virít. És ha megkívánjuk, meg is kóstolhatjuk kertünk új díszeit.
  A műsorban praktikus tanácsokat hallhatunk a kiskerti növények termesztéséről, az ötletes receptek pedig könnyű és egészséges fogások elkészítésére inspirálnak.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…