2010. december 2., csütörtök

Jamie, karácsonyi pulyka, country style

1. Töltsd az ünnepeket Jamie-vel!
  
       Az, hogy Jamie Olivernek saját kertje van, amelyet rendszeresen művel is, az egyik legütősebb és legszemtelenebb marketinghúzás, amit valaha hallottam. (Na jó, néha csak művelteti.) Hasonlóképpen érzek, amikor arról szólnak a hírek, hogy szombatonként a piacra jár vásárolni, valamint, ha teheti, vadászik (lásd az erre épülő Jamie természetesen c. könyvet és Jamie Oliver valóban fontos kaja-kampányait). De nagyon jól áll neki, az biztos. Nem meglepő hát, hogy baromfiudvara is lett. Ahelyett, hogy megpróbáljuk fejben összeegyeztetni a tyúkok etetését azzal az időbeosztással, amely a világ egyik legfoglalkoztatottabb médiaszakácsának juthat, nézzük inkább a képet.

előtte

      Professzionális styling és fotó; még a szomszédfiúsra vett Jamie mellénye és a pulyka vagány nyaklebernyege is egyformán meggypiros. Teljesen autentikus az angol vidéki fatároló sufni, amelybe a baromfiak szabadon bejárkálhatnak. Ez a boldog pulyka egyébként a család kedvence (volt), így úszhatta meg a Hálaadást.
2. Töltsd a pulykát Jamie-vel!

        Miközben Jamie előkészíti a madarat, körülnézhetünk: nyitott polcokon és akasztókon sorakoznak az edények. A berendezés ügyesen egyensúlyoz a tévékonyha és a saját konyha hangulata között. A hatalmas falióra és a falat függőlegesen osztó fagerendák az angol cottage jellemzői. Eléggé rendben vannak. Gusztusosak a rusztikus, kissé kicsorbult sütőedények. Karácsonyi dekoráció gyanánt elegendő a pár darab piros-zöld dísznövény.
közben
Ezen a videón is megfigyelhető a konyha és a tavalyi, kissé harsányabbra sikerült karácsonyi dekoráció, de szerencsére az is látszik, amit Jamie a fönti képen kitakar: középen igazi téglából épített lábakon áll az öblös fehér mosogató. Nagyon szép az óriási íves fa munkapult.

utána
3. Ünnepelj a családoddal!

      Bizonyítékul arra, hogy nem csak pirosban lehet elképzelni a karácsonyt: Jamie és hófehér hajú nagymamája. A gazdagnak tűnő dekoráció szinte filléres ötletekből áll össze: fehér papírból kivágott hópelyhek alkotják a régimódi korcsolyával, fehér dísztárgyakkal megrakott polcok fölött és körül. Giccs, de az érzelmes-kellemes fajtából.

      Kis jóindulattal mintha tényleg hóesésben állnának - van valami keresetlen és kedves az elkapott pillanatban. A modellek mellett a dekoratőr és a fényképész is csillagos ötösre vizsgázott.

(a képek forrása)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése