2011. április 28., csütörtök

Kis takarítás

    Avagy: tavaszi nagytakarítás revisited...
   Be kell látnom, hogy a háztartásban sem vagyok tökéletes. Hiába próbálom, nekem nem megy a  látványos rend fenntartása, de még a létrehozása sem. Ott vannak az egyéb munkáim, miközben beteg a gyerek, sokkal inkább netezéssel blogírással sütéssel-főzéssel töltöm az időt,  stb. Van azonban egy javaslatom: vezessük be Bruno Bettelheim nyomán az "elég jó szülő" mintájára az "elég jó háziasszony" fogalmát, és törekedni fogok arra, hogy megfeleljek ennek az  elvárásnak. Addig is: nézegessünk "elég jó" háztartási helyiségeket.

Nos, melyik? :-)

(forrás)

5 megjegyzés:

 1. A kis zsákocskák a fogason, engem az fogott meg mindjárt az elején:))

  VálaszTörlés
 2. Móni, azok tényleg nagyon helyesek! Nekem még, bevallom, a rózsaszín falú mosókonyha az egyik kedvencem! Dekorellánál is láttam hasonló gyűjteményt élénk színekkel, és szerintem is igaz, hogy ha már ott görnyedünk a vasalódeszka fölött, akkor legyen a környezet inspiráló és vidám!

  VálaszTörlés
 3. Ahh, ha nekem lenne egy mosókonyha helységem ablakkal, becsszó egy hétig katonás rend lenne benne! Random választanék ezek közül, mert mindegyik bejövős!

  VálaszTörlés
 4. Ramimami! Hát, igen... még egy kis zenehallgatás -> és semmi nem maradna vasalatlan!

  VálaszTörlés
 5. Ohhh, ezek tényleg "elég jók":))) Én magamról csak egyet nem tudok elképzelni, hogy elvonulva, egy külön helységben vasalgassak. Amúgy is hosszadalmas, és még hogy ki is zárjam magam a történésekből, azt nem bírnám. Viszont minden másra tökéletes, és már gyűjtögetem is az inspiráció mellé a zsákocskákat, vasalódeszka-huzatokat, míves kéztörlőket....:P

  VálaszTörlés