Ugrás a fő tartalomra

Booker.hu és CK: JÁTÉK!

      Jó könyvet olvasni: az egyik legjobb dolog a világon. Jó könyvet kapni: még ennél is szuperebb. A Booker.hu és a Country Komfort közös játékában most nagyszerű könyvet nyerhetsz!

Kettőt.
Egyszerre...  :-)

Az első kötetet a megkérdőjelezhetetlen minőség jegyében választottuk. Mert szépirodalomra és fontos regények újraolvasására mindig szükség van.


A legendás humanista
Ki ne hallotta volna Anatole France nevét? Azonban az, hogy hallottunk róla, nem jelenti azt, hogy ismerjük is. A sokoldalú művész nemcsak író és költő, de kritikus és akadémikus is. Franciaországban úgy tekintenek rá, mint a „harmadik köztársaság” egyik nagy irodalmi kritikusára, kora élő lelkiismeretére. 1921-ben irodalmi Nobel-díjjal ismerték el munkásságát. Kevésbé ismert, de Anatole France életének magyar vonatkozása is van: az I. világháború előtti titkárnője az író és festőművész Márkus Ottilia volt, aki később több visszaemlékezést tett közzé a nagy íróról. A Dreyfus-per parafrázisaként írta egyik legfontosabb művét, A pingvinek szigete című regényét, amelyben rengeteg közvetlen utalással és maró gúnnyal állította pellengérre a francia államgépezet (kiváltképpen a hadsereg és a igazságszolgáltatás) működését.
 

(részlet a Booker.hu ismertetőjéből)

(A Booker.hu internetes könyváruház elképesztően gazdag kínálatából egyébként csodás ajándékokat/saját kedvenceket találhatunk, komoly kedvezményekkel. Lazuláshoz például pillanatnyilag ezeket választanám (teljesen szubjektív lista, öt perc alatt!):

1) Andalúzia;
2) Loftok;
3) Provence;
4) Szép Toszkána;
5) Szerelmem, Horvátország;
6) Kelet-Afrika;
7) Portugália;
8) Kerti faházak, szerszámkamrák;
9) Mediterrán kert a teraszon;
10) Üzlet Jamie Oliver módra.)


     De vissza az aktuális ajándékokhoz! Második nyereménykönyvünk ideális lazításhoz, szieszta idejére, ábrándozáshoz... ugyanakkor konkrét földdarab befüvesítéséhez is! Gyönyörűen egyesíti a praktikumot és az esztétikumot. Kifejezetten a blog olvasóinak szerettünk volna kedvezni vele, hiszen városi kertekről szól ugyan, de olyanokról, amelyekből nem hiányozhat a függőágy, a kis kerti pad, a vesszőből font térelválasztó, a terrakotta cserép... 



       Ann-Marie Powell Városi kertek című könyvével kapcsolatban egyébként kicsit úgy érzem magam, mint Gombóc Artúr, ha csokoládéról van szó. Ez a könyv nagyon sokat tud, én pedig úgy vagyok vele: ha kert, akkor jöhet! - bármilyen formában: Oázis a városban, Modern városi kert, Vidékies kert, Kiskert a városban, Deszkajárdás kert, Kavicsos kert, Családi kert, Napóra a kertben, Városi dzsungel, Mediterrán édenkert... 

Ha meg szeretnéd nyerni a két könyvet, a következőket tedd:

1) Csatlakozz a Booker és a Country Komfort rajongói táborához a Facebookon;
                                            
valamint

2) "Tetszik"-eld és oszd meg ezt a bejegyzést.


A játék 2011. április 26-án 20 óráig tart!

A Booker és a Country Komfort blog ezzel a játékkal kíván kellemes húsvéti ünnepeket!




Megjegyzések

 1. Jól jönne ez a könyv a leendő mini-kertünkhöz:-)

  VálaszTörlés
 2. Heni! Sok szép apró kerthez is ad tanácsokat, bizony! :-) Kösz a lelkesedést és nagyon jó játékot kívánok: CK

  VálaszTörlés
 3. dejódejódejó, ez a szezon a kerttervezésről fog szólni nálam, jól jönne egy kis segítség... és majd a kész műben egy jó regény... :)

  VálaszTörlés
 4. Mátri: igen, igen... mi is így gondoltuk! :)

  VálaszTörlés
 5. Igen! A kertes könyv nagyon tetszene:) Egy kertben mindig van alakítani, változtatni való. Az inspirációk, új ötletek mindig jól jönnek:)) Szóval játszom érte:))

  VálaszTörlés
 6. És mennyi munka van vele... de aztán jó megpihenni benne. :) Hajrá, Móni!

  VálaszTörlés
 7. Nagyon hasznos lenne. :)

  VálaszTörlés
 8. Rita! Tényleg az - komplett tervrajzokkal, mindenféle klassz tanáccsal, szép fotókkal! Köszönöm, hogy Te is játszol:) CK

  VálaszTörlés
 9. A pingvinek szigete c. könyv megtetszett!:)

  VálaszTörlés
 10. Melinda!
  Ennek nagyon örülök!
  Azért a másikat is tudod hová tenni...? :-))

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.





A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…