2011. április 19., kedd

Booker.hu és CK: JÁTÉK!

      Jó könyvet olvasni: az egyik legjobb dolog a világon. Jó könyvet kapni: még ennél is szuperebb. A Booker.hu és a Country Komfort közös játékában most nagyszerű könyvet nyerhetsz!

Kettőt.
Egyszerre...  :-)

Az első kötetet a megkérdőjelezhetetlen minőség jegyében választottuk. Mert szépirodalomra és fontos regények újraolvasására mindig szükség van.


A legendás humanista
Ki ne hallotta volna Anatole France nevét? Azonban az, hogy hallottunk róla, nem jelenti azt, hogy ismerjük is. A sokoldalú művész nemcsak író és költő, de kritikus és akadémikus is. Franciaországban úgy tekintenek rá, mint a „harmadik köztársaság” egyik nagy irodalmi kritikusára, kora élő lelkiismeretére. 1921-ben irodalmi Nobel-díjjal ismerték el munkásságát. Kevésbé ismert, de Anatole France életének magyar vonatkozása is van: az I. világháború előtti titkárnője az író és festőművész Márkus Ottilia volt, aki később több visszaemlékezést tett közzé a nagy íróról. A Dreyfus-per parafrázisaként írta egyik legfontosabb művét, A pingvinek szigete című regényét, amelyben rengeteg közvetlen utalással és maró gúnnyal állította pellengérre a francia államgépezet (kiváltképpen a hadsereg és a igazságszolgáltatás) működését.
 

(részlet a Booker.hu ismertetőjéből)

(A Booker.hu internetes könyváruház elképesztően gazdag kínálatából egyébként csodás ajándékokat/saját kedvenceket találhatunk, komoly kedvezményekkel. Lazuláshoz például pillanatnyilag ezeket választanám (teljesen szubjektív lista, öt perc alatt!):

1) Andalúzia;
2) Loftok;
3) Provence;
4) Szép Toszkána;
5) Szerelmem, Horvátország;
6) Kelet-Afrika;
7) Portugália;
8) Kerti faházak, szerszámkamrák;
9) Mediterrán kert a teraszon;
10) Üzlet Jamie Oliver módra.)


     De vissza az aktuális ajándékokhoz! Második nyereménykönyvünk ideális lazításhoz, szieszta idejére, ábrándozáshoz... ugyanakkor konkrét földdarab befüvesítéséhez is! Gyönyörűen egyesíti a praktikumot és az esztétikumot. Kifejezetten a blog olvasóinak szerettünk volna kedvezni vele, hiszen városi kertekről szól ugyan, de olyanokról, amelyekből nem hiányozhat a függőágy, a kis kerti pad, a vesszőből font térelválasztó, a terrakotta cserép...        Ann-Marie Powell Városi kertek című könyvével kapcsolatban egyébként kicsit úgy érzem magam, mint Gombóc Artúr, ha csokoládéról van szó. Ez a könyv nagyon sokat tud, én pedig úgy vagyok vele: ha kert, akkor jöhet! - bármilyen formában: Oázis a városban, Modern városi kert, Vidékies kert, Kiskert a városban, Deszkajárdás kert, Kavicsos kert, Családi kert, Napóra a kertben, Városi dzsungel, Mediterrán édenkert... 

Ha meg szeretnéd nyerni a két könyvet, a következőket tedd:

1) Csatlakozz a Booker és a Country Komfort rajongói táborához a Facebookon;
                                            
valamint

2) "Tetszik"-eld és oszd meg ezt a bejegyzést.


A játék 2011. április 26-án 20 óráig tart!

A Booker és a Country Komfort blog ezzel a játékkal kíván kellemes húsvéti ünnepeket!

10 megjegyzés:

 1. Jól jönne ez a könyv a leendő mini-kertünkhöz:-)

  VálaszTörlés
 2. Heni! Sok szép apró kerthez is ad tanácsokat, bizony! :-) Kösz a lelkesedést és nagyon jó játékot kívánok: CK

  VálaszTörlés
 3. dejódejódejó, ez a szezon a kerttervezésről fog szólni nálam, jól jönne egy kis segítség... és majd a kész műben egy jó regény... :)

  VálaszTörlés
 4. Mátri: igen, igen... mi is így gondoltuk! :)

  VálaszTörlés
 5. Igen! A kertes könyv nagyon tetszene:) Egy kertben mindig van alakítani, változtatni való. Az inspirációk, új ötletek mindig jól jönnek:)) Szóval játszom érte:))

  VálaszTörlés
 6. És mennyi munka van vele... de aztán jó megpihenni benne. :) Hajrá, Móni!

  VálaszTörlés
 7. Nagyon hasznos lenne. :)

  VálaszTörlés
 8. Rita! Tényleg az - komplett tervrajzokkal, mindenféle klassz tanáccsal, szép fotókkal! Köszönöm, hogy Te is játszol:) CK

  VálaszTörlés
 9. A pingvinek szigete c. könyv megtetszett!:)

  VálaszTörlés
 10. Melinda!
  Ennek nagyon örülök!
  Azért a másikat is tudod hová tenni...? :-))

  VálaszTörlés