2013. február 20., szerda

Szereposztás + fehér ház

A zebramintás ottománra egy nagy NEMet mondanék... Egyébként viszont a kívülről nem is olyan bájos New York állambeli házból szerintem fantasztikus otthont teremtett a tulajdonos, Kathryn Windley és Gary DiMauro - utóbbi "először felújítani jött, majd be is költözött."
Mai kérdésem éppen a felújításokkal és azzal kapcsolatos, hogy nálatok ki mekkora részt vállal belőlük. Nálunk egyértelműen én vagyok a lakásmániás, ami egyrészt jó, mert nagyon sok ötletemet szabadon megvalósíthatom, és leggyakrabban helyeslő hümmögést kapok, ha jól sikerül a kivitelezés, másrészt rossz, mert a lakásfelújítás (majdnem) összes nyűgét is nekem kellett és kell vállalni. Igen, többnyire a fizikaiakat is. Könyvespolc-lepakolás és -tologatás. Kanapé-áthúzás. Bútorcsiszolás. Stb.

Azt hiszem, ha valaki együtt él egy hobbi-lakberendezővel, egy idő után kénytelen párbeszédbe bocsátkozni még az olyan témákkal kapcsolatban is, amelyek tök hidegen hagyják. Így tett a férjem is, aki legutóbb belement a Színválasztós Játékba, és meg is nyerte. Ez úgy zajlott, hogy felírtuk három-három kedvenc világos, majdnem fehér Farrow and Ball-festékárnyalatunk nevét egy kis papírra, azután színskálával összehasonlítottuk őket a felújítandó nappalibútorunk színével, és tessék: a férjem egyik választottja passzolt a legjobban. (én pedig titkon nagyon örültem, mert alapvetően az volt a célom, hogy festhessek. Bármilyen színre, csak ne kelljen tovább néznem a kopottságot.) New White, I'm coming!
(forrás)

11 megjegyzés:

 1. Olyan szép lakásbelsők,kertek vannak itt!!!!!!Szuper válogatás!!!!Köszi!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mammka, igazán nincs mit, örülök, hogy tetszik. Remélem, lesz saját anyagom is még idén!

   Törlés
 2. Imádom ezt a házat, ha csak zebrástól lehetne, akkor is elfogadnám.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is megbarátkoznék vele, egye fene ;)

   Törlés
 3. Én is elfogadnám, élhető, barátságos, meleg. S főleg nem elszállt, mint egynéhány.

  VálaszTörlés
 4. Remélem én is, hogy lesz saját anyagod is, mihamarabb. Kíváncsi lettem, milyen környezetben élsz, s ez persze a stílusra vonatkozik, nem a fényűzés részére :) Eszter

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Eszter, az otthonunk néhány részletét bemutatom majd a blogon, mindig olyankor, amikor éppen alakul valami. Pár kockányi ezelőtt is volt már. Fényűzés? Hahahaha... :)

   Törlés
 5. Juj, ez nagyon tetszik!! Azok a ládák a müteremben, az a mosogató/szekrény/polc kombinát, a mestergerenda a nagy szögekkel benne, és úgy az egész. Pedig már megint túl sok a fehér, de valahogy jól jött össze. Ugye ahogy jön a tavasz fogsz látogatni valahova megint? Annyira vágyom már egy ház riportra! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem a nappali is nagyon tetszik, egy ilyenért akármikor vidékre költöznék! (Meg egyébként is sokszor.) Házriport talán lesz - várom a jelentkezőket!

   Törlés
 6. Hogy lehetséges az, hogy a fehér elvileg rideg szín és ezekben a rusztikus házakban mégis oly sok melegséget sugároznak!? Én is ilyet akarok! Talán a kiegészítőkben van a titok..? VAgy maga a környezet amiben a ház fekszik..?

  VálaszTörlés