2013. február 4., hétfő

Hol lakik Sherlock Holmes a 21. században?

Sherlock természetesen mindig Londonban, a Baker Street 221B szám alatt lakik. Pont.

A BBC zseniális újraértelmezésében a detektív lakása hagyományos angol stílusú, ugyanakkor nem fáradt és vaskalapos - a modern Sherlock sem pipázik, ugyebár. Egy kupleráj egyébként...

Néhány gondolatmorzsa, mert most abszolút nem blogolnom kéne, de nem bírom ki, hogy ne írjak az új kedvencemről:

1. Most már értem a Dr. House végének történéseit, és nem is találom őket olyan laposnak, mint anno. Sherlock-i tett volt az is. (Nem akarom elrontani azoknak, akik még nem látták, azért beszélek rébuszokban.)

2. Annyira vicces, ahogyan az arrogáns zsenire vett House figurája visszahatott erre az új Sherlockra. Labdapattintgatás. Asperger-szindróma-gyanússág. Etc.

3. Csak kicsit vagyok rosszul a tapétától, ami szinte minden képen dominál - egy biztos: ezen a ponton élesen válik el az angol és magyar ízlés és lakáskultúra.

4. Jó lenne többet látni a konyhából (metrócsempe!) - hátha a harmadik évaddal eljön ez a pillanat is.

Használati utasítás: semmi esetre sem a pasit szereplőt kell nézni, mi az enteriőrökért vagyunk itt. :o)

(forrás)

4 megjegyzés:

 1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 2. Na ne viccelj Judit! Olyan nincs, hogy Dominic Cumberbatch a képen van és én õt ne nézzem!! Ami az enteiõröket illeti, én szerintem zseniálisan megoldották azt, hogy egyszerre teljesen más és teljesen ugyanaz legyen, mint a szokásos XIX századi enteriõrök. Sötét, tele kacattal (kupleráj!), semmi nõies, és ugyanakkor stílusos. Azt a tapétát én se szeretem, de ugyanakkor stimmel Holmes-hoz. Imádom az egészet, a színészeket, a szöveget, a tempót, a modern technikát és a sztorikat. Zseniális ahogy átültették az egészet. Nekem mind két sorozat megvan DVD-n, így akkor nézem amikor akarom. Sajnos most olvastam, hogy nem kezdõdött el a harmadik sorozat forgatása januárban, mint ahogy igérték. Sajnos manapság úgy Cumberbatch, mint Freeman túl népszerüek, így nehéz összehozni õket idõben. Remélem, hogy õszre azért kész lesz, mert már alig várom õket. Gondolom Te is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. B e n e d i c t ;) - és örülök, hogy neked is bejön ez az adaptáció! Tudtam!

   Törlés
 3. Tudtam, hogy Benedict, de valami rejtélyes okból állandó ‘brainfade’ alatt van nekem az õ keresztneve. Nemcsak, hogy mindig kicserélem, hanem az, hogy nem is veszem észre, míg valaki ki nem javítja. Érthetetlen! Öregszem meg hülyülök is, valószínüleg ez a magyarázat. Na mindegy! Örülök, hogy Neked is tetszik. Gondolom már ismerjük egymást annyira, hogy ezt ki tudtuk jojózni egymásról!! Ja, és azt elfelejtettem megírni, hogy õsrégen, valamikor a 70-es évek elején, amikor ifjú házasok voltunk Roy-jal, nekünk is volt egy arra a szörnyü tapétára hasonló falunk a kandalló fölött. Akkor nagyon divat volt. Aztán nekem elegem lett belõle, mert valahogy a bordélyházak enteriõrjére emlékeztetett engem. Pláne, hogy vörös volt! Brrrrrr!!

  VálaszTörlés