Ugrás a fő tartalomra

Hol lakik Sherlock Holmes a 21. században?

Sherlock természetesen mindig Londonban, a Baker Street 221B szám alatt lakik. Pont.

A BBC zseniális újraértelmezésében a detektív lakása hagyományos angol stílusú, ugyanakkor nem fáradt és vaskalapos - a modern Sherlock sem pipázik, ugyebár. Egy kupleráj egyébként...

Néhány gondolatmorzsa, mert most abszolút nem blogolnom kéne, de nem bírom ki, hogy ne írjak az új kedvencemről:

1. Most már értem a Dr. House végének történéseit, és nem is találom őket olyan laposnak, mint anno. Sherlock-i tett volt az is. (Nem akarom elrontani azoknak, akik még nem látták, azért beszélek rébuszokban.)

2. Annyira vicces, ahogyan az arrogáns zsenire vett House figurája visszahatott erre az új Sherlockra. Labdapattintgatás. Asperger-szindróma-gyanússág. Etc.

3. Csak kicsit vagyok rosszul a tapétától, ami szinte minden képen dominál - egy biztos: ezen a ponton élesen válik el az angol és magyar ízlés és lakáskultúra.

4. Jó lenne többet látni a konyhából (metrócsempe!) - hátha a harmadik évaddal eljön ez a pillanat is.

Használati utasítás: semmi esetre sem a pasit szereplőt kell nézni, mi az enteriőrökért vagyunk itt. :o)

(forrás)Megjegyzések

 1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 2. Na ne viccelj Judit! Olyan nincs, hogy Dominic Cumberbatch a képen van és én õt ne nézzem!! Ami az enteiõröket illeti, én szerintem zseniálisan megoldották azt, hogy egyszerre teljesen más és teljesen ugyanaz legyen, mint a szokásos XIX századi enteriõrök. Sötét, tele kacattal (kupleráj!), semmi nõies, és ugyanakkor stílusos. Azt a tapétát én se szeretem, de ugyanakkor stimmel Holmes-hoz. Imádom az egészet, a színészeket, a szöveget, a tempót, a modern technikát és a sztorikat. Zseniális ahogy átültették az egészet. Nekem mind két sorozat megvan DVD-n, így akkor nézem amikor akarom. Sajnos most olvastam, hogy nem kezdõdött el a harmadik sorozat forgatása januárban, mint ahogy igérték. Sajnos manapság úgy Cumberbatch, mint Freeman túl népszerüek, így nehéz összehozni õket idõben. Remélem, hogy õszre azért kész lesz, mert már alig várom õket. Gondolom Te is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. B e n e d i c t ;) - és örülök, hogy neked is bejön ez az adaptáció! Tudtam!

   Törlés
 3. Tudtam, hogy Benedict, de valami rejtélyes okból állandó ‘brainfade’ alatt van nekem az õ keresztneve. Nemcsak, hogy mindig kicserélem, hanem az, hogy nem is veszem észre, míg valaki ki nem javítja. Érthetetlen! Öregszem meg hülyülök is, valószínüleg ez a magyarázat. Na mindegy! Örülök, hogy Neked is tetszik. Gondolom már ismerjük egymást annyira, hogy ezt ki tudtuk jojózni egymásról!! Ja, és azt elfelejtettem megírni, hogy õsrégen, valamikor a 70-es évek elején, amikor ifjú házasok voltunk Roy-jal, nekünk is volt egy arra a szörnyü tapétára hasonló falunk a kandalló fölött. Akkor nagyon divat volt. Aztán nekem elegem lett belõle, mert valahogy a bordélyházak enteriõrjére emlékeztetett engem. Pláne, hogy vörös volt! Brrrrrr!!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…