Ugrás a fő tartalomra

Rendszerető rendszerező II.

De gyönyörű idő van! Ha teheted, ma ne takaríts. Ha viszont majd jönnek a szürke, hosszú és unalmas délutánok, jól jöhet az alábbi ötlettár, ismét Martha Stewarttól. A végén pedig egy pár poszt-karácsonyi kép, amelyeket érdemes lesz decemberben előszedni. Ehhez a bejegyzéshez összegyűjtöm a személyes tennivalóim egy részét is, bár a tökéletes rend még irtó messze van...

Amit már megcsináltam:
 • karácsonyfadíszek elpakolása
 • karácsonyi étkészlet és evőeszköz elcsomagolása
 • újságok szétválogatása
Amit még szeretnék januárban elvégezni:
 • rendrakás és szelektálás az előszobaszekrényben és a konyhaszekrényben
 • képek, fotók a falra (erről beszélgettünk nemrég Facebookon is:-)
 • e-mailek szortírozása
További ötletek:
 • kamra: néhány tartós élelmiszer, szép, színes tészták a polcokra (=> kedélyjavítás)
 • takarítóeszközök: kampókra, akasztókra
 • cipősdobozok bevonása maradék csomagolópapírral.

 


maradék gyertyák zseniális elcsomagolása: papírtörlő-hengerekbe

varrókészlet gyűrűs mappábanletörölhető táblafesték-naptár

házi folttisztító-készletpor ellen: papírtörlő


Ezt legközelebb így csináljuk karácsonykor: cetlik a menü különböző ételeinek nevével a megfelelő tálba, elkerülendő a kavarodást és a pluszmunkát. Gyanúsan tökéletesség-szaga van, de azért megpróbálom. :-)

 


Megjegyzések

 1. A táblafestékeset ki kell próbálnom!!!:) Köszi!

  VálaszTörlés
 2. Az égők elcsomagolása, szenzációs, ezt így fogom ezután az tuti! A kedvenceim lettek a kék dobozok a piros szélükkel az első képen:))

  VálaszTörlés
 3. Lidia: bizony, nagyon jól néz ki!
  Móni: a dobozok nem véletlenül szerepelnek az első helyen. :) és mennyire pofonegyszerű pedig az égőelcsomagolás! én is bevezetem. és köszi mindkettőtöknek.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…