Ugrás a fő tartalomra

Tízből mennyi? - VI. rész

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez a sarok mennyire nyeri el a tetszéseteket. A kérdés most is az, hogy a maximális tíz pontból hányat adsz rá és miért. Várom az értékelést!


(forrás)

Megjegyzések

 1. én egy 7-est. Egyenként nagyon tetszenek minták/színek, de a polcocska láthatóan csak dísz és nincs rajta semmi igazi tárolni való. Valami nagyon élénk szín hiányzik a szememnek az összképhez! :)

  VálaszTörlés
 2. 6 pont. Nekem nagyon barna, egyhangú.

  VálaszTörlés
 3. A fotel miatt 8 :)

  Virág

  VálaszTörlés
 4. Nekem tetszik a fotel és a rajta lévő párna is,sőt ha őszinte akarok lenni a polc is,csak együtt minden egy kicsit zsúfolt,de szívesen végig nézném a lakást :)
  nálam 9 pont :)

  VálaszTörlés
 5. Imádom! A színeket, a rusztikus polcot, nekem is csak a könyvek hiányoznak így 9 pont. Szívesen ücsörögnék itt egy csésze teával meg egy jó könyvvel és nézném az esőt...olyan angolosan!

  VálaszTörlés
 6. Körtvélyessy Andrea2012. január 29. 18:04

  Szeretem ezt a stílust,de könyveket tennék a polcra.A fotelt pedig semmiképp sem tenném az ablaknak háttal.Ha csak nem valami csúnyaságra néz az ablak.

  VálaszTörlés
 7. Körtvélyessy Andrea2012. január 29. 18:06

  Ja és elfelejtettem pontozni.7-es

  VálaszTörlés
 8. Na..én egy kicsit ravaszul fogalmazok...illetve megnéztem a Forrást!Igy már egészen jó,nekem a párna meg a polc alsó része nem tetszik..a (lakás maga,a kandalló,meg az a fehér kopottas na az tetszik.).erre a képre 8 .

  VálaszTörlés
 9. Igazából nem is tudom, hogy mondjam-e, vagy sem...
  Az én értelmezésemben ez a stílus arról szól, hogy régen használatos szép bútorokat, tárgyakat illesztünk egy komfortos környezetbe. Ilyetén a polcot túlságosa elnyűttnek találom, a rajta lévő dobozzal együtt, és nem is igazán van funkciója azon kívül, hogy betöltse a teret.
  Felújítva, igazi funkcióval megáldva akár egy tízest is adnék a saroknak, így nekem nagyon igénytelennek tűnik, nem adnék többet egy üveglábú ötösnél.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na de pont az a lényeg, hogy nincs felújítva! Ha fel lenne az egész éppen olyan személytelen lenne mint egy IKEA nappali.

   Törlés
 10. Nekem tetszik ez a kopott világ, talán nőiesebb színeket használnék.
  Hét pontot mindenképpen adnék. Éva

  VálaszTörlés
 11. Köszönöm a pontokat! A mai bejegyzésből kiderül, hogy én miért adtam hat pontot. De bevallom, hezitáltam: ne hét legyen-e? :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Új ház - új élet!

Pontosabban: régi ház, új élet...


Több mint két évvel ezelőtt írtam utoljára, mert a blogírás mellett/helyett annyi örömöt találtam a családi életben és mindenféle másban, hogy úgy éreztem, nehezen fogom csak tudni folytatni - ráadásul, ha az írás nem munka, hanem kedvenc időtöltés, akkor érezzem is úgy, gondoltam.
Tudtam, hogy bezárni viszont nem fogom a videkistilus.blogspot.hu-t.
Éreztem, hogy a folytatásához kell az újabb muníció. És meg is találtam.
Új házunk van.Egy nagyon régi, összetetten problémás, és máris eléggé szeretni való darab. Sok munka jár vele, és még nem vagyunk biztosak abban, hogy bírni is fogjuk.Lesz miről írni - gépelem, és közben újra érzem az izgatottságot, a motivációt meg a várakozást.
Természetesen nem azért vesszük meg a házat, hogy legyen tárgyam a blogra, ha-ha, de már a megvételéről is van mit mesélnem... 


Mit szóltok hozzá?
Hogyan vegyünk házat? - 10 + 1 tipp

Disclaimer: ez az én szubjektív listám. A legutóbbi bejegyzésben leírtam, hogy milyen szűk keretek között mozoghattunk, amikor házat kerestünk, és úgy érzem, hatalmas szerencse, hogy magunktól, ingatlanos szakember bevonása nélkül egyáltalán sikerült. Most azokat a tapasztalataimat gyűjtöttem össze, amelyek kellettek ahhoz, hogy ilyen... szerencsések legyünk. :-)


1. Tartsd észben: Location. Elhelyezkedés. 
A mi esetünkben konkrétan négy megye jöhetett szóba, és a mai napig úgy gondolom, hogy - az ár mellett - ez a legfontosabb és legjobb szűrő. A többi szép ház sajnos nem számít. Amikor keresés közben szembejönnek, olybá tekintjük őket, mintha nem lehetne rájuk kattintani a térképen.
2. Feküdj rá a keresésre! 
Állítsd be az ingatlanfigyelőt a rád vonatkozó paraméterekkel, de ne várd, hogy biztosan az e-mail fiókodba fog érkezni az igazi, és csak rá kell bökni. Tapasztalatom szerint nem lehet megúszni az órákig tartó, ínhüvelygyulladást okozó online keresést.
3. Ne csak az ingatlan.com-ot…