Ugrás a fő tartalomra

Tízből mennyi? - VI. rész

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez a sarok mennyire nyeri el a tetszéseteket. A kérdés most is az, hogy a maximális tíz pontból hányat adsz rá és miért. Várom az értékelést!


(forrás)Megjegyzések

 1. én egy 7-est. Egyenként nagyon tetszenek minták/színek, de a polcocska láthatóan csak dísz és nincs rajta semmi igazi tárolni való. Valami nagyon élénk szín hiányzik a szememnek az összképhez! :)

  VálaszTörlés
 2. 6 pont. Nekem nagyon barna, egyhangú.

  VálaszTörlés
 3. A fotel miatt 8 :)

  Virág

  VálaszTörlés
 4. Nekem tetszik a fotel és a rajta lévő párna is,sőt ha őszinte akarok lenni a polc is,csak együtt minden egy kicsit zsúfolt,de szívesen végig nézném a lakást :)
  nálam 9 pont :)

  VálaszTörlés
 5. Imádom! A színeket, a rusztikus polcot, nekem is csak a könyvek hiányoznak így 9 pont. Szívesen ücsörögnék itt egy csésze teával meg egy jó könyvvel és nézném az esőt...olyan angolosan!

  VálaszTörlés
 6. Körtvélyessy Andrea2012. január 29. 18:04

  Szeretem ezt a stílust,de könyveket tennék a polcra.A fotelt pedig semmiképp sem tenném az ablaknak háttal.Ha csak nem valami csúnyaságra néz az ablak.

  VálaszTörlés
 7. Körtvélyessy Andrea2012. január 29. 18:06

  Ja és elfelejtettem pontozni.7-es

  VálaszTörlés
 8. Na..én egy kicsit ravaszul fogalmazok...illetve megnéztem a Forrást!Igy már egészen jó,nekem a párna meg a polc alsó része nem tetszik..a (lakás maga,a kandalló,meg az a fehér kopottas na az tetszik.).erre a képre 8 .

  VálaszTörlés
 9. Igazából nem is tudom, hogy mondjam-e, vagy sem...
  Az én értelmezésemben ez a stílus arról szól, hogy régen használatos szép bútorokat, tárgyakat illesztünk egy komfortos környezetbe. Ilyetén a polcot túlságosa elnyűttnek találom, a rajta lévő dobozzal együtt, és nem is igazán van funkciója azon kívül, hogy betöltse a teret.
  Felújítva, igazi funkcióval megáldva akár egy tízest is adnék a saroknak, így nekem nagyon igénytelennek tűnik, nem adnék többet egy üveglábú ötösnél.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na de pont az a lényeg, hogy nincs felújítva! Ha fel lenne az egész éppen olyan személytelen lenne mint egy IKEA nappali.

   Törlés
 10. Nekem tetszik ez a kopott világ, talán nőiesebb színeket használnék.
  Hét pontot mindenképpen adnék. Éva

  VálaszTörlés
 11. Köszönöm a pontokat! A mai bejegyzésből kiderül, hogy én miért adtam hat pontot. De bevallom, hezitáltam: ne hét legyen-e? :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…