Ugrás a fő tartalomra

Tízből mennyi? - VI. rész

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez a sarok mennyire nyeri el a tetszéseteket. A kérdés most is az, hogy a maximális tíz pontból hányat adsz rá és miért. Várom az értékelést!


(forrás)Megjegyzések

 1. én egy 7-est. Egyenként nagyon tetszenek minták/színek, de a polcocska láthatóan csak dísz és nincs rajta semmi igazi tárolni való. Valami nagyon élénk szín hiányzik a szememnek az összképhez! :)

  VálaszTörlés
 2. 6 pont. Nekem nagyon barna, egyhangú.

  VálaszTörlés
 3. A fotel miatt 8 :)

  Virág

  VálaszTörlés
 4. Nekem tetszik a fotel és a rajta lévő párna is,sőt ha őszinte akarok lenni a polc is,csak együtt minden egy kicsit zsúfolt,de szívesen végig nézném a lakást :)
  nálam 9 pont :)

  VálaszTörlés
 5. Imádom! A színeket, a rusztikus polcot, nekem is csak a könyvek hiányoznak így 9 pont. Szívesen ücsörögnék itt egy csésze teával meg egy jó könyvvel és nézném az esőt...olyan angolosan!

  VálaszTörlés
 6. Körtvélyessy Andrea2012. január 29. 18:04

  Szeretem ezt a stílust,de könyveket tennék a polcra.A fotelt pedig semmiképp sem tenném az ablaknak háttal.Ha csak nem valami csúnyaságra néz az ablak.

  VálaszTörlés
 7. Körtvélyessy Andrea2012. január 29. 18:06

  Ja és elfelejtettem pontozni.7-es

  VálaszTörlés
 8. Na..én egy kicsit ravaszul fogalmazok...illetve megnéztem a Forrást!Igy már egészen jó,nekem a párna meg a polc alsó része nem tetszik..a (lakás maga,a kandalló,meg az a fehér kopottas na az tetszik.).erre a képre 8 .

  VálaszTörlés
 9. Igazából nem is tudom, hogy mondjam-e, vagy sem...
  Az én értelmezésemben ez a stílus arról szól, hogy régen használatos szép bútorokat, tárgyakat illesztünk egy komfortos környezetbe. Ilyetén a polcot túlságosa elnyűttnek találom, a rajta lévő dobozzal együtt, és nem is igazán van funkciója azon kívül, hogy betöltse a teret.
  Felújítva, igazi funkcióval megáldva akár egy tízest is adnék a saroknak, így nekem nagyon igénytelennek tűnik, nem adnék többet egy üveglábú ötösnél.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na de pont az a lényeg, hogy nincs felújítva! Ha fel lenne az egész éppen olyan személytelen lenne mint egy IKEA nappali.

   Törlés
 10. Nekem tetszik ez a kopott világ, talán nőiesebb színeket használnék.
  Hét pontot mindenképpen adnék. Éva

  VálaszTörlés
 11. Köszönöm a pontokat! A mai bejegyzésből kiderül, hogy én miért adtam hat pontot. De bevallom, hezitáltam: ne hét legyen-e? :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Konkrétumok a kiskonyháról III.: a furcsa tárgy

Mint arról már többször írtam, a ház előterében lesz egy apró konyhasarok – és meggyőződésem, hogy bármilyen minimális a hely, el kell helyeznünk benne egy-két olyan tárgyat, amelyik nem kimondottan a funkcionalitása miatt van ott, hanem azért, hogy feldobja a látványt. Egy pár olyan elemet, amitől érdekes lesz – de nem túlzsúfolt.

Mostanában nagy felismerésekre jutottam a rendrakás kapcsán.
Ismerős az érzés? Amikor egy ősi igazságra, ha úgy tetszik, közhelyre jössz rá azért, mert végre nemcsak olvasol róla, hanem a saját bőrödön érzed, hogy ez, bizony, így van. Hogy a dolog nem úszható meg.
(Oké, ez a megállapítás maga is közhely.)
Pontosan ilyen közhely az, hogy a kupi a lelki káosz lenyomata. Méghozzá, nagyon cikis – és igencsak szembeszökő – lenyomata.
Csodálatosan mutatja, hogy nem vagy ura a helyzetnek.
Viszont, ha sikerül úrrá lenni a kaotikus állapotokon, megérkezik – lépésről lépésre – a nagyobb nyugalom is.

Élénken emlékszem azokra az esetekre (hát, persze: mivel most is van…

Saját kútfő (1. rész)

Megvettük a házat másfél évvel ezelőtt, és annyira naivan bólintottunk egy csomó hiányosságára, hogy ma már csak mosolyogni tudok rajta. Derékmagasságig vizesedik a fal? Semmi gond, majd ezzel kezdjük! Lóg a nyári konyha ajtaja a zsanérról? Hát, igen, érthető, nem mai csirke már. Nincs teteje a kútnak? Persze, azt sem fogjuk így hagyni. 

Hogy is hagynánk így.
Ez a csillogó szemű, felújításra kiéhezett, elhamarkodottan sokat vállaló hozzáállásom - a korlátozott anyagi lehetőségekkel párosítva - azóta sok fejtörést okozott saját magamnak, de szerencsére, a kút még a könnyebben teljesíthető feladatok közé tartozott. És már nagyon bökte a szemem a téglákkal lenyomott, ferdén odacseszett ráhelyezett paladarab is.
"Csak" anyag kellett hozzá - és ember. 
Mondom, naïveté...
Volt terv a fejemben, le is rajzoltam filccel, khm, perspektivikusan, egy darab papírra, aztán finomítottam rajta, győzködtem a kiszemelt embert, hogy menni fog ez neki, a gyerekeket pedig minden sétánál figyelmez…

Hidegburkolat: a győztesek I.

Vettem a bátorságot: a házban egyik este a telefon kijelzőjén látható kép alapján választottam ki a fürdőkbe kerülő padlólapok közül a két befutót úgy, hogy nem láttam őket bemutatóteremben. Merész, majdhogynem vakmerő módszer, ugye? 

Csak saját felelősségre szabad ilyet csinálni! 
Nem nagyon okos dolog akkora horderejű döntést, mint amilyen az éveken át nézendő hidegburkolatok kiválasztása, online meghozni, de az a helyzet, hogy az előző burkolatos bejegyzésekben (1. rész & 2. rész) taglalt, bemutatótermekben gyűjtött inspirációkat így absztraháltam (vagy mi), a rendelési idők miatt ki akartam mondani az utolsó szót és hát, állati jó szemem van. Nem bántam meg a választásaim, sőt. 
Tudtam, hogy szofisztikált, időtálló, nem vibráló, nem túlzottan markáns vagy túl divatos mintájú, alapszínüket tekintve mindenképpen világos lapokat akarok (a fő fürdőszoba eléggé sötét), ha lehet, kis csavarral, mert a visszafogottan vízparti stílusú nyaralóba ez belefér. Így lett egy pici poén is, és…