Ugrás a fő tartalomra

Folyópartra költöztetett ház


A mai képriportban az a különleges, hogy a ház, amelyet kívül-belül megnézünk, eredetileg harminc mérfölddel arrébb állt - valahol Alabama államban -, de a Winston család úgy érezte, megéri odavitetni a folyóparti telkükre. Sőt, hoztak egy kőkemény szabályt: azok a tárgyak, amelyek a kb. 1903-ban épült kunyhóban voltak, és a házvásárláskor még megvoltak, benne is maradnak. Punktum. Fel is fedezhetjük őket a fotókon.

Van három kérdésem is, bármelyikre várom a válaszokat!

1) Faház esetében vállalkoznál-e hasonló átköltöztetésre?
2) Hogy tetszik a kék árnyalat, ami több helyiségben visszaköszön?
3) Az asztal körül végigfuttatott hajókötél stílusficam vagy klassz ötlet?

+1: Szerinted a hétvégi ház (sejthető) mérete megfelelő vagy túl kicsinek/nagynak találod?
(forrás)Megjegyzések

 1. 1) Faház esetében vállalkoznál-e hasonló átköltöztetésre? Ha volna ra eleg penzem, akkor biztos, hiszen csodasan fest a viz mellett. Ugyanakkor egy ilyen haz koltoztetes meg amerikai viszonylatban is csak komolyan jomoduaknak adatik meg. En egyszer neztem egy musort arrol, hogy hogyan lehet egesz hazakat egyben, bontas nelkul koltoztetni - nagyon izgalmas de tobbe kerul, mint a haz.
  2) Hogy tetszik a kék árnyalat, ami több helyiségben visszaköszön? Bar nem vagyok a kek hive, itt csodasan beleillik az egesz dekorba. Szerintem nagyon jol nez ki.
  3) Az asztal körül végigfuttatott hajókötél stílusficam vagy klassz ötlet? Isteni otlet. Hogy esztetikailag milyen az mindenki sajat izlesetol fugg (nekem tetszik), ugyanakkor hihetetlenul praktikus, mert en allandoan kek es lila vagyok az asztal szeletol, igy legalabb puhabb ha beleverem magam.
  +1: Szerinted a hétvégi ház (sejthető) mérete megfelelő vagy túl kicsinek/nagynak találod? Tok jo a meret, persze az atlag magyar hetvegi hazakhoz kepest ez palota meretu, de hat, minel nagyobb annal jobb, nem?

  VálaszTörlés
 2. 1) Faház esetében vállalkoznál-e hasonló átköltöztetésre?
  -Ha biztosan tudom hogy biztosan odaér épségebe :D
  2) Hogy tetszik a kék árnyalat, ami több helyiségben visszaköszön?
  -nem vagyok egy kék párti,így a saját lakásunkba a fiúk szobáját kivéve nem igazán tudnám elképzelni,de itt nagyon jól mutat :)
  3) Az asztal körül végigfuttatott hajókötél stílusficam vagy klassz ötlet?
  -nekem tetszik a hajókötél,ettől olyan egyedi az asztal :)

  +1: Szerinted a hétvégi ház (sejthető) mérete megfelelő vagy túl kicsinek/nagynak találod?
  -annak ellenére hogy hétvégi ház,nekünk pont jó,igaz ezt személyesen tudnám igazán megválaszolni,nálam a fiúk na meg a lánykánk is rajonganak a terekért hogy van helyük,jönnek-mennek egész nap a lakásba,mindig épp valaki költözik :)
  A régi dolgok nagyon magával ragadtak :,na és a mosdó a kedvencem :)

  VálaszTörlés
 3. 1) Faház esetében vállalkoznál-e hasonló átköltöztetésre?
  Attól függ, hogy mi éri meg jobban anyagilag: a régit átköltöztetni vagy egy ugyanolyan újat felépíteni? Gondolom ripityomra kellett szedni, hogy átvigyék, szóval így sem tudott megmaradni az eredeti ház érintetlen régisége.
  2) Hogy tetszik a kék árnyalat, ami több helyiségben visszaköszön?
  Szuper ötlet, én szeretem a kéket és nagyon illik a vízparti "léthez". Különösen tetszik a párosítás a piros kandallóval.
  3) Az asztal körül végigfuttatott hajókötél stílusficam vagy klassz ötlet?
  Nekem személy szerint túl sok. Kicsit olyan mintha egy tengerparti halászfalu kocsmájában üldögélnék.
  +1: Szerinted a hétvégi ház (sejthető) mérete megfelelő vagy túl kicsinek/nagynak találod?
  Mindez attól függ, hogy hányan lakják. A kép azt sejteti, hogy hárman, így úgy gondolom hogy ideális.

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm a válaszokat! Itt vannak az enyémek is.
  1) Nem.
  2) Kék: máshol többnyire nem, itt nagyóon jónak találom.
  3) Szilvi véleményét osztom!
  4) Pontjó :)

  VálaszTörlés
 5. @Szilvi
  Mint feljebb is irtam, nem hiszem, hogy szetszedtek. Amerikaban nagy divat az egeszet ugy ahogy van hidraulikusan felemelni egy platora es egyben vinni. En meg olyan musort is lattam ahol teglabol levo hazat vittek igy egyben, igaz, hogy nem ul messze, kb. 50 metert.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…