2012. január 7., szombat

Rendszerető rendszerező I.

Teljesen prózai oka van annak, hogy ma a rendrakásról lesz szó: Vízkereszt lévén, el kellett pakolni a karácsonyfadíszeket. Nem beszélve a karácsonyi étkészletről!

Ti túl vagytok már a projekten? És hol tartjátok a díszeket meg az eszcájgot egész évben?

Nálam még az utolsó, "kamrapolcra fel"-fázis hiányzik, de a dobozolás megtörtént. Érdekes, hogy mennyi butaságot: összekuszálódott, soha ki nem bogozható "szőrös" aranyfüzért, nem működő égősort, letört karú, emléknek nem számító manócskát rakosgattam el - egészen 2012-ig! Most viszont megpróbálok szelektálni és okosan elpakolni, hogy ne a bosszúság, hanem az öröm várjon jövőre idén. És remélem, majdnem olyan ügyes leszek egyszer, mint az amerikai mintaháziasszony, Martha Stewart... az ő tárolásra vonatkozó ötleteit láthatjátok az új sorozatban; ma a garázsra, kamrára, pincére, kerti tárolóra fókuszálunk.

nem bántani a kis kopasz fát! :)szalag- vagy madzagtárolási ötlet
a befőttesüvegben vetőmagok vannak
tavasz! siess :)

4 megjegyzés:

 1. Én is nagy selejtező vagyok, a családban időnként "könyertelen" a becenevem. :-/
  A karácsonyi dobozzal én is így jártam decemberben, tele szőrös, sosem-használt, ízléstelen füzérekkel, innen-onnan kapott, egymáshoz- és semmihez sem illő gyertyatartókkal, egyéb szobai dekorációs csetreszekkel. Ezeket mind még a díszítéskor kidobáltam, így most egyel könnyebb volt a visszacsomagolás is. Jövőre tiszta dobozokkal indulunk. :-)

  VálaszTörlés
 2. Nóra: könyörtelen :))
  Teljesen igazad van, csak hát a karácsony annyira szentimentális, hogy az ember nehezen dobja ki azt is, ami giccses. Pedig megéri!
  Nálam a fő motiváció az volt, hogy elférjen a cucc. És ne boruljon a nyakamba. :-)

  VálaszTörlés
 3. Monika: remélem, nem volt semmi töréskár, mint nálunk tavaly: a csúcsdísz...

  VálaszTörlés