Ugrás a fő tartalomra

Tízből mennyi? - I. rész

Új sorozat indul a blogon, kifejezetten sietős hétköznapokra: arra vagyok kíváncsi, hogy szerintetek egyetlen kiválasztott kép mennyire stílusos, eléggé otthonos-e, jófajta country-e, röviden: tízből hány pont? :-)

És persze, miért annyi, amennyi...

Mivel még töksötét volt, amikor ez az ötletem támadt, jöjjön elsőként egy hálószoba. 

Hölgyeim és Uraim, kérem, tegyék meg tétjeiket!


(fotókredit:-)



Megjegyzések

  1. Szia! Nekem ez bejön - de nem maximálisan. Ha pontoznék, olyan 7-et adnék rá, mert az alapszínei, az ágynemű huzat színe tetszik, de valahogy a zöld falhoz fura nekem a fehér fal - gerenda plafon. Ez a gerenda megoldás mondjuk lambériával, barnás színekkel inkább kellemes lenne nekem. Én így látom. Várom a többit :)

    VálaszTörlés
  2. Krealadyhez hasonló érzéseim vannak.
    Az ágy fölött ha az a felakasztott dolog kalitka, akkor az nagyon lepontozza nálam az összképet. Mert annak semmi keresnivalója ott. Ha meg nem kalitka, akkor nem bírom beazonosítani.
    ahogy elnézem, a plafon azért fehér, hogy nagyobb térhatást adjon, azaz magasabbnak tűnjön a szoba. de akkor nem ártott volna vagy szintén fehérre vagy valami nagyon halvány zöldre legyen festve a "kalitka" mögötti rész is.
    szóval 7-8 között mozog nagyjából.

    VálaszTörlés
  3. A kalitka és a sótartó nem kell és azt a kis falrészt is fehérre festettem volna,ami nagyon tetszik az a deszkapadló és az ágykeret valamint a virágállvány mint éjjeli szekrény és a másik éjjeli ami valami konyhai kisegítő asztal lehet,öszességében 6 pontot adok részemről.

    VálaszTörlés
  4. Én csak 4et adnék rá. Nekem kicsit sötét és alacsony. Egyikkel sem lenne amúgy bajom, de ez így most valahogy nem tetszik. Ugyan nem vagyok rózsás-ágynemű imádó, (illetve szeretem, de nincs ilyenem), de egyedül nekem az ér pár pontot.. sorry:)
    viszont nekem is mindig töksötétben jönnek a legjobb ötleteim:) aztán mire "megvilágosodom", addigra már huss... és ezt utálom!!!! :D

    VálaszTörlés
  5. Ha nekem is szabad játszani, akkor 7 pont. Nálam is a cukiságok miatt -3.
    Szóval, krealady és 4Gyerek, valami hasonló...
    Éva: sótartón a petróleumlámpát érted?
    Az ágynemű és a fal zöld színe szerintem telitalálat, country a köbön.
    Zöldpötty, nincs mit sajnálni - véleményt kérdeztem; de nagyon szigorú vagy ma, az biztos!

    VálaszTörlés
  6. Ami IGEN: zöld fal, ágynemű. Tetszik még a két lámpa is és a zsepitartó a kedvencem. Ami NEM, vagyis úgy helyesebb, hogy nem ide és nem most: akvarellek balra, a kalitkák, a petróleum lámpa és vas ágy.
    A gerendákért amúgy rajongok, de valahogy itt most túl sok ebben a kis szobában. De persze tetszik az összhatás, csak ha egy képet emelünk ki, akkor mindenkiből annyira előjön a kritikus... Az én pontom 7.

    VálaszTörlés
  7. 6 pont. Nekem a zöld fal és a vas ágy nem passzol egymáshoz ezen a képen. Ehhez az ágyhoz egy fehér, törtfehér falat tudnék elképzelni és még sok-sok párnát.
    A zöld falhoz meg fa ágyat. :)

    VálaszTörlés
  8. Kicsit nyomasztó,de tetszik.Lehet a zöld fal a hibás,így én 7 pontot adok!! :))

    VálaszTörlés
  9. Sok vonás, amitől idegenkedünk, a britek számára magától értetődő kunyhó-stílusnak köszönhető: http://videkistilus.blogspot.com/2011/05/videki-stilus-2-cottage-kunyho.html
    Attól még nekünk is lehet véleményünk, persze. :-)

    VálaszTörlés
  10. Hát nálam befutna egy erős ötösnek nem nagyon csípem az alacsony házakat,szobákat és azok a kalitkák sem oda valók szerintem,viszont a gerendákért rajongok és az ágynemű is tetszik :)

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok.
    Szerintem ez nem alacsony, hanem tetőtér.
    Ami nekem nem: ez a zöld, a kalitka, a sok rózsa-minta.
    Ami nekem igen: a plafon, a képek, a padló és az éjjeli lámpák.
    Összhatás: nekem nem a pihenés jut erről a szobáról az eszembe.
    Max. 5 pont, ha háló.

    VálaszTörlés
  12. Én is 5-öst adnék rá. Ha csak a hálóban van ilyen belmagasság, az nekem nem zavaró, ettől olyan "kuckós" lesz. A gerendák a padló a lámpa meg az éjjeliszekrény is tetszik. Nekem igazából az ágy meg a takarón az a rengeteg rózsa nem jön be. A takarónak a kockás része meg a kettéosztottsága tetszik, a rózsás mintát úgy általában nem szeretem, ezért zavaró nekem.

    VálaszTörlés
  13. Dóri,
    mintha tíz évvel ezelőtti önmagamat hallanám... azóta volt egy romantikus fordulatom, azt hiszem. De tökre értem, amit mondasz.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Regénybe illő - vidéki házriport

Learning to let go ... (zene bekapcs.) Nagyon régóta várok arra, hogy bemutathassam ezt a házat. Gyerekkoromban egyszer jártam benne (akkoriban lakatlan volt), és máig emlékszem a színes üveggel kirakott padlásablakra. Már akkor, öt-hatévesen arról álmodoztam, hogy hasonló otthonom lesz egyszer. A ház másé lett, a lehető legértőbb kezekbe került, én felnőttem, az álmaim egy részét feladtam, és visszatértem. A visszatérés azért nem ment egykönnyen. A tulajdonosok ugyanis először vonakodtak - nem beengedni , kiváló vendéglátók és nagyszerű emberek, hanem: megjelenni . A házat megjeleníteni. A magazinoknak eddig sikerrel ellenálltak, Kos-természetemmel mégis rávettem őket, hogy a publikum elé tárják az otthonukat. Egy blogon. A látogatás után több hónapig a gépemben pihentek a fotók - féltve őriztem őket, és próbáltam más fórumra ajánlani a képriportot. A körülmények nem engedték, hogy máshol jelenjen meg. Nagyon boldog vagyok, hogy végül a saját blogomon lett a helye. Fr

Teázós

Totálisan összefüggéstelen lesz, amit ma írok; vegyük úgy, hogy az esőt nézve virtuálisan együtt iszunk valamilyen finom teát ( te-ázás, hahaha ), és van nálam tíz noteszlap mindenféle témában. Tegnap elkezdett poszt. 1. Aki szokott a Rossmann-tól rendelni, és szereti a szakácskönyveket, annak szerintem érdemes most élnie azzal az akcióval, amelyikben bio élelmiszerek mellé Stahl Judit-szakácskönyvet adnak ajándékba. Nem tudom, miért van így, mert a stílusa néhol elképesztően modoros, mégis ő tudja azt, amitől kb. önálló olvasmány lesz a receptgyűjtemény, de mint receptgyűjtemény önmagában is vérprofi. Továbbajándékozni szintén jó. 2. Azt hiszem, el kell fogadnom, hogy az érvényesülés és kapcsolatépítés címén végzett tevékenységek 9/10-e nekem nem megy -- és nem is tartom őket ízlésesnek (biztosan azért, mert kompenzálok). Magamat pedig gyakran tartom bénának, amiért nem építek és nem érvényesülök. Ami még rettenetesen irritál, az a  "ki kinek a kije"  nevű társadalmi társ

Lomtalanítás 2020

Megint visszafelé haladok az időben: ez a szuper gyűjtésünk még akkor történt, amikor nem világméretű járványról volt szó. Az egyik utolsó gondtalan esténk volt, mondhatni. A kerületünkben minden évben figyelem az évente egyszer legálisan utcára hordott tárgyakat (bútormániásként nem bírok nem odanézni), de egyrészt nekem is volt egy minimalista fordulatom, és óvatosabb lettem az esztelen halmozással kapcsolatban, másrészt emlékeim szerint az elmúlt pár évben az egyre erősödő tendencia az volt, hogy napokkal előbb megjelentek a lomisok, krétával felrajzolták a felségterületüket, a lomtalanítás napján pedig kiváló érzékkel, hangos perpatvarok közepette lefoglalták a legmenőbb cuccokat, majd azokat tőlük lehetett megvásárolni .    A gyerekeknek gyártottam is elméleteket arról, hogy végtére is társadalmilag - vagy mit tudom én, milyen szempontból - jól van ez így, hadd éljenek meg belőle, ez nekik így is egy _megalázó, durva_, sokat utazós, hosszú, munkás nap, a mi lakásunk p